recepty

(10 wyników)
  • Zostały mi 3 tabletki do końca, a ja nie mam recepty! Mój lekarz z tego co sie dowiedziałam wraca dopiero 25 sierpnia z urlopu. Byłam u innego (poszłam prosto do szpitala) powiedział mi że z oddziału nie może mi wypisac recepty, dopiero jak sie umówie na wizyte. Prywatnie nie przyjmuje. Zadzwonilam aby umówc sie na wizyte i... okazało sie ze mogą mnie zapisac dopiero po 25 sierpnia. Dzwoniłam do lekarzy w innym mieście tez terminy są bardzo długie. Jedna Pani w recepcji powiedzia...
  • Wczoraj bylam u ginekologa i dostalam recepte na Yasmin. Powiedzial ze mam zaczac brac jak rozpocznie sie nastepna miesiacza, a ostatnia dopiero przedwczoraj sie skonczyla-czyli prawie za miesiac. No i w zwiazku z tym mam pytaanie, czy jesli bede chciala wykupic ta recepte, za jakies 3 tygodnie, to nie bede miec z tym problemu, bo jest na niej wczorajsza data wystawienia? i nie wiem czy musze isc juz czy moge z tym jeszcze zaczekac. Z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Kasia
  • Zlote moje ;) Pytanie jak w temacie. Mam recepte wystawiona 18 listopada i nie wiem czy juz pedzic do apteki czy wolnym kroczkiem dopiero w przyszlym tygodniu ;) (czyli przed 18 b.m.) Pozdrawiam!
  • No wiec w najlepsze czekam sobie spokojnie, az mi sie przerwa skonczy, az tu nagle orientuje sie, ze przeciez recepty mi sie skonczyly! A tu święta. A jutro trzeba wziaz nastepna pigulke. Pieknie. I co tu teraz? :(
  • Ile dostajecie opakowan tabletek na jedna recepte? Chodzie do paskudnego ginekologa i nie chce mi zapisac wiecej niz jedno opakowanie, czasami uda mi sie "wytargowac" 2. Moje tlumaczenia ze nie mam czasu chodzic co 3 tygodnie po nastepna recepte nie skutkuja:/. Jak mi sie uda to chodze do mojego ulubionego ginekologa i bez problemu zapisuje mi 3 (raz nawet 4, kiedy wyjezdzalam na wakacje) opakowania tak, ze na dlugi czas mam spokoj. Czy to zwykla upierdliwosc, ze tamten ginekolog zapisuje mi ...
  • wiem, ze zakazane, wiem...ale potrzebuje Harmonetu;/Na wizyte u lekarza bede czekala miesiac!!!!!!a tabletek potrzebuje praktycznie JUZ;/jesli ktoras z Was zechce odsprzedac nieuzywane opakowanie lub recepty, bede wdzieczna.Pozdrawiam wszystkie forumowiczki
  • Czy na wszystkie tabletki antykoncepcyjne trzeba miec recepte? Na jakie tak a na jakie nie- prosze o odpowedz
  • zaczne od tego, ze spytam czy lekarz rodzinny może przepisac Postinor?wczoraj zaszalałam, ale ani nie miałam dni płodnych, ani mój partner nie skończył we mnie...mimo wszystko boję się..za tydzień mam dostac okres.ewentualnie mam jeszcze 60 godzin na wzięcie Postinoru...co radzicie?a moze ktoś ma odsprzedac priorytetem?Ile w ogóle to kosztuje w aptece?60 zł?
  • Czy leki przeciwbolowe maja wplyw na dzialanie pigulek antykoncepcyjnych i ewentualnie ktore mozna spokojnie zazywac?
  • Zdurniałam kompletnie. Jedna z dziewczyn w pracy powiedziała, że pigułki są w 70% refundowane, bo ona za swoje na recepte płaci 5 zł za dwa opakowania a bez recepty 18 zł za op. No i zdurniałam. Tyle lat biorę, koleżaki też i wszystkie czy na receptę czy bez recepty płacą ciagle tyle samo, ok. 30 zł za op. Czy ja czegoś nie wiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się