Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      recepty

recepty

(16 wyników)
    • Mam pytania jak jest ważność recety na Cinie, poniewaz w najtańszej aptece nie ma narazie i niewiem czy czekac.::)
    • Od niedawna w UK mozna kupic Imigran bez recepty. Nazywa sie Imigran Recovery i zawiera 50mg sumatriptanu. Mam linka ale niestety tylko po ang. ale pisze po prostu co to jest Imigran, jak go zazywac itp. www.imigranrecovery.com/ Venus
    • blagam pomozcie! kto wie gdzie kupic ten lek bez recepty.jestem po operacji guza mozgu (wyniki juz oK0 ale na zmiane pogody cierpie na straszliwe bole glowy i tylko preparaty z codeina mi pomagaja.mieszkalam do zeszlego roku w Hiszpanii i nie bylo z ty zadnego problemu,kupowalam bez recepty,zanim ktos ze znajomych mi przysle to zwariuje a gdy ide do lekarza i slucham kazania o naduzywaniu srodkow p/bolowych to mam ochote sorry go opluc! skoro przezylam taki koszmar to nie bede s...
    • czy botox kupuje się na receptę? Jaki lekarz moż robić takie zastrzyki? Neurolog? Jestem zdecydowana zapłacić każde pieniądze, żeby tylko przestało mnie boleć :). Gdzie w Krakowie można poddać się terapii botulinowej przeciw migrenie? Dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam ciepło, cudownego dnia BEZ BÓLU :) Ewunda toolkien@gazeta.pl
    • Przez pół roku było -- nie dobrze, takie określenie to przesada -- ale nienajgorzej. A tu kurczę przyszedł luty, ciągłe odwilże i zamarzanie, wiatry, śniegi, słońce. I znowu łeb mi zatentego, nie będę się wyrażać. I znowu sięgnęłam po kodeinę, bo tryptany mi się kończą i nie mam się jak dostać do lekarza (do neurologa muszę mieć skierowanie, a żeby je dostać, muszę się dopchać do lekarza rodzinnego -- obłożenie straszliwe, pełno kaszlących i charczących ludzi, zapisy najwcześniej na za...
    • Witam . Migrena to straszna sprawa , cierpiałam na tę dolegliwość od dzieciństwa , dochodziły również odruchy wymiotne . Koszmar. ale....... , pewnego razu cierpiałam z powodu bóli kręgosłupa i czułam, że cos dzieje sie z moimi kośćmi, nie zwlekając kupiłam produkt na osteoporozę z makro-mikro elementami (naturalny z chelatami dla lepszego wchłaniania , nie syntetyczny , toksyczny z apteki )) i o dziwo , zauważyłam ,że migrena , która regularnie dawała o sobie znać ze zmianą ciśnienia...
    • Hej, czy możecie mi polecić leki przeciwwymiotne, które mogę stosować przy migrenie? Generalnie stosuję Sumamigren, na zmianę z Nurofenem, bo nie zawsze mam Sumamigren w domu. Ale w tym najgorszym stadium "napadu migreny" strasznie dają mi się we znaki dodatkowe efekty - jak w temacie. Farmaceutka w aptece nie była mi w stanie zaproponować nic ze względu na to, że każdy taki lek jest na receptę. Zanim pójdę do lekarza, podzielcie się wiedzą, co bierzecie, jeśli w ogóle. Pozdrawiam
    • pomocy...(14)

Cześć! Mam problem. Skończyły mi się leki. Nie mam recepty a dalej mnie trzyma. Torsje (chociaż po metoclopramidzie trochę łagodniejsze), dreszcze i ten koszmarny ból. Paradoksalnie mimo trochę słabszych wymiotów ból głowy cały czas się nasila... Macie jakieś pomysły jak bez leków złagodzić objawy? Pozdrawiam meg22
    • Witam, mam do Was pytanko , a raczej prośbę. Czy możecie polecić mi leki przeciwmigrenowe , które mogę kupić bez recepty. za kilka dni mam ważny wyjazd służbowy , a w obecnym okresie jakoś często dopadają mnie silne migreny - praktycznie mnie paraliżujące. Nie pomaga ani ibuprom max ani panadol ekstra - w max. dawkach. a eferalgan z kodeiną zostaje natychmiastowo zwracany. Może znacie coś godnego polecenia... dziękuje.
    • Poszłam do swojej przychodni po recepty na sumamigren. Mają zapisane, że mam migreny i co biorę - zawsze dostawałam recepty. Jakiś czas temu nawet lekarka mnie wysłała do neurologa, żeby zdobyć zalecenie, że dalej mogą mi tryptany przepisywać - byłam i dostalam taką notkę. Teraz przychodzę po kilku miesiącach przerwy (wcześniej miałam zapas oraz recepty od ginekologa- miałam akurat dzień urlopu, a oni sobie życzą żeby zamawiać powtórzenie leków rano osobiście (przez telefon nie mo...
    • migrena(4)

Witam, mam pytanie o lek o nazwie EXCEDRIN-MIGRAINE. Czy jest on na receptę i czy jest on tylko do kupienia w USA.Jaka jest właściwa nazwa z aspiryną i bez aspiryny.Pozdrawiam.
    • Nie działa na mnie już: pyralgina, aspiryna na migrenę, etopiryna, mig-priv, migea, ibuprom max, nurofen forte, solphadeine,woltaren, czy jest jeszcze coś co mogłabym kupic bez recepty na ból głowy? Coś co mi pomoże i ulży? Nie wiem już po co mam sięgnąc.
    • Niestety również i mnie nie ominęła migrenowa "przyjemność". Ataki mam od dzieciństwa. Siedzę właśnie w pracy i dopadła mnie aura. Widzę przez mgłę, nie mogę nię skupić, pewnie zaraz będę miała kłopoty z mówieniem (przejęzyczenia). Parę lat miałam spokoju, jednak po ciąży migrena uderzyła ze zdwojoną siłą. Ostatnio brałam ketonal, ale nie mam czasu chodzić po receptę, a i tak on niewiele pomaga. Może znacie jakieś leki bez recepty? Proszę o radę. Pozdrawiam.
    • TOPAMAX(11)

Witajcie, od jakiegoś czasu cierpię na straszne bóle głowy, zdiagnozowane przez neurologa jako napięciowo - naczyniowe. Na tomograf dopiero dostane przekaz. Zrobiłam RTG kręgosłupa odcinka szyjnego - zniesienie lardozy. Na razie przyjmuję od ponad 2 tyg Topamax, bóle nie są już tak silne ale czuję się strasznie otępiała. Przez 1 tydz brałam 25g, drugi 50g, teraz powinnam juz 75g ale boję się zwiększyć dawkę, nie wiem, czy to otępienie to efekt za dużej dawki leku czy tylko reak...
    • Posłałam wczoraj siostrę do apteki z receptą na Sumamigren, bo sama zbyt źle się czułam, żeby iść. I co? I nie sprzedano jej, bo "recepta przeterminowana" o 5 dni! A przecież to nie jest lek refundowany ani antybiotyk. Czy naprawdę teraz w Polsce ważność recepty to tylko kalendarzowe 30 dni i potem można ją już tylko wyrzucić? Nie mam siły biegać do lekarza i wystawać w kolejkach co miesiąc, a na kupowanie leku w ilościach hurtowych z kolei nie mam pieniędzy. Do tej pory myślałam,...
    • Witam, na migrenę cierpię od ok 12 lat, ostatnio zaczęłam brać imigran i on prawie zawsze mi pomaga, ale jest niestety bardzo drogi a ja ataki bólu mam średnio raz w tygodniu więc trochę wykańcza mnie to finansowo. Za parę dni wybieram się do Słowacji i słyszałam,że tam ten lek jest tańszy niż u nas. Może ktoś orientuje się czy tak jest rzeczywiście i czy on tam jest na receptę,a jeżeli tak to czy uznają mi polską (chyba powinni bo też są w UE). Może znacie jeszcze jakieś kraje gdz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się