recepty

(6 wyników)
  • U swojej epileptolog w szpitalu w Gdańsku mam cykliczne wizyty co 2 miesiące. Na poprzedniej w lipcu wyznaczyła mi termin następnej na koniec października, czyli za ponad 3 miesiące. Jednak leki jak teraz sprawdziłem wypisała mi tak jak poprzednio na 2 miesiące. Pewnie są z nich rozliczani i nie mogą dawać na duży zapas. W zeszłym tygodniu szedłem na wyznaczoną wizytę i powiedzieli mi, że jest odwołana, bo pani dr zachorowała i leczy się szpitalnie. Powiedzieli, że receptę mogę dostać od leka...
  • Recepty(7)

Wczoraj byłam u mojego lekarza po receptę. Nic w tym dziwnego, gdyby nie to, że muszę się teraz umawiać do niego specjalnie na wizytę za każdym razem kiedy mi się kończą leki. Zawsze odbierałam sobie w recepcji w dowolny dzień i o dowolnej godzinie, musiałam tylko wcześniej zadzwonić, żeby mi wypisał. A teraz podobno się pozmieniały przepisy i trzeba być u lekarza osobiście. Wg mnie to trochę bez sensu, bo jak mam ataki np. raz na 4 lata to nie widzę potrzeby widywać się z nim co 3-4 miesiące...
  • Witam.Jaką dawkę kwasu foliowego przyjmowałyście przed jak i będąc w ciąży?Planuję zajść w ciąże,zaczęłam sie już przygotowywać.Może są na forum przyszłe mamy,a może nawet z Poznania....???
  • hipotetyczne. Powiedzmy ze zapomnialam wziac leku rano zalozmy (oczywiscie mam to zakodowane, nawet nieswiadomie kieruje sie moja reka po lek:D) i wyjechalam kilkadziesiat km od domu. Czy pani w aptece jest zobowiazana dac lek bez recepty w takim wypadku? Takie sobie moze glupkowate nieco pytanie, ale zaprzata mi mysli:)
  • Jaka dawke kwasu foliowego bierzecie w ciazy. Ja narazie przygotowuje sie i biore 2,5mg ale nie wiem czy to wystarczajaca ilosc? pozdrawiam cieplo
  • czy lamitrin nie jest juz w calosci refunowany??? dzisiaj placilem w aptece za różne leki i cos mi za duzo wyszlo. Teraz patrze ze za lamitrin tez troche zaplacilem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się