Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      reflektory

reflektory

(10 wyników)
    • witam. jestem już posiadaczem XVZ 13 i tak: czy ktoś odpowietrzał w tym moto sprzęgło i cały układ? druga sprawa to symetryczny reflektor. jak wygląda sprawa z badaniami technicznymi(jeszcze nie wykonane) a reakcja gliniarza na drodze? może być upierdliwy... dzięki za każdy sygnał. pozdrawiam-roman.
    • Widziałem na paru motcyklach reflektory soczewkowe. Czy takie oswietlenie moze słóżyc jako światło mijania? Gdzie można obejrzeć i kupić takie lapmy soczewkowe?
    • Wiosną nabyłem wyżej wzmiankowany motocykl,golas w kolorze srebrnym z ABS.Wad ma niewiele,jednakowoż przy prędkościach powyżej 110kmh zmaganie się z wiatrem bywa nieprzyjemne,tym bardziej że mam w zwyczaju pokonywać dystanse rzędu 600km ciurkiem. Podobają mi się nakedy z okrągłą lampą w takim właśnie stylu jak mój-zaczynam jednak zastanawiać się nad niewielką szybką z plexi, oryginalną hondy,givi lub tym podobną. Czy to pomaga w przyjemnym,ale na dłuższą metę trochę męczącym zmaganiu s...
    • Witam Kolegow i Kolezanki. Mam pytanko teoretyczne na temat lamp wyladowczych do Hondy CBF600 SA. Moto posiada dwa reflektory, z ktorych jeden swieci ciagle (swiatla mijania) a drugi uruchamiany jest przelacznikiem (swiatelka dlugie lub jak kto woli drogowe). Typ zarowki to H7. Chcialbym miec ksenony w obu reflektorach tylko nie moge wygooglac kilku kwestii: Czy lampy musza sie roznic moca? Czy musze kupic dwa zestawy czy wystarczy jeden balast + dwie lampy? Mozecie cos polecic co nie p...
    • Mam taki problem i nie wiem jak z niego wybrnąć: Mam przejściowe (mam nadzieję) problemy ze znalezieniem lampy do mojego grata (GSX 600F rok 2001, gdyby ktoś cos wiedział, proszę, dajcie znać), a jak wiadomo motocykl bez lampy poruszać się po szosach nie może. Często przeglądam różne zdjęcia motocykli, a także ofertę lamp w różnych internetowych sklepach motocyklowych i lampy montowane w motocyklach mógłbym podzielić w bardzo prosty sposób na: - Lampy z homologacją; - Lampy bez...
    • W dzień motocyklem jeżdżę na "długich" - żeby być lepiej widocznym. Wiem że to może być (dla niektórych nadwrażliwych) troszkę irytujące i niezgodne z przepisami, ale tak nakazuje zdrowy rozsądek i doświadczenie. Proszę nie mrugać, dziękuję za zrozumienie. pzdr Mirek
    • Czy w motorze jeśli z przodu są dwa reflektory to jeden jest od świateł mijania a drugi drogowych?Pytam jako laik ( w dziedzinie jednośladów ),bo często jestem w taki sposób olśniewany w dzień przez motocyklistę jadącego jednocześnie na obydwu włączonych światłach.Pytam,bo moja cierpliwość się kończy i też zacznę świecić w takiej sytuacji wszystkim czym mogę.
    • jeżdzę dużo nocą, na "długich" jest wszystko oki, ale jak wiadomo... nie zawsze można ich używać, i moje pytanie na jaką żarówkę wymienić, aby mieć lepszą widoczność. bo jak do tej pory jazda powyżej 60 km/h na "krótkich" to ruletka. a moje prędkości przelotowe 100-120. (wiem że to nie są przepisowe prędkości) aha jeżdzę na er5 za odpowiedzi lub jej brak z góry dziękuję tomek jeżdzę więc jestem
    • Pytanko ... 1. Różnica miedzy tymi wersjami - obecność owiewki ? 2. Jezeli zdejme owiewkie z wersji "S" to bedzie to wyglądać jakby była wersja "N" .. czy jest jakas różnica np. inny reflektor .. czy niechromowane obudowy zegarów ??? pozdro
    • W Fazerze 600 sprzed 2002 (modele 1998-2001-stara owiewka) swiatła zwłaszcza mijania są kiepskie, (kto jeździ ten wie) są na to cztery rady: 1. Podpięcie do światła mijania (żarówka z lewej strony, H1) żarówki światła drogowego z prawej strony (jest tam H4 w której żarnik światła mijania nie jest wykorzystywany); zaletą jest prostota wykonania, a wadą to że po włączeniu światła długiego palą się dwa żarniki H4 co może uszkodzić odbłyśnik reflektora. 2. Wymiana H1 z oryginalnej na ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się