reggae

(4 wyniki)
  • No to sobie wyobrazcie faceta o wygladzie ortodoksyjnego hasyda ktory sobie spiewa reggae. Oczywiscie czasami tez spiewa z akcentem jamajskim, troszke w jidisz, a to wszystko zaprawione muzyka regoworockowa . Styl krotko okreslilbym jako Beastie Boys z duuuzo wiekszymi pejsami, w rytm reggae... niezly mix!!!! Ale to jest wlasnie to co uwielbiam! Pan nazywa sie MATISYAHU plyta "Live at Stubb's" 7.90$ www.jewschool.com/features/matisyahu.html www.hasidicreggae.com/ m
  • szukam czegos takiego na prezent dla czlowieka zagranicznego, który sie bardzo na reggae zna. Natomiast ja nie mam zielonego pojecia. Czy istnieja jakies dobre zespoly polskie, ktore wykonuja tenze gatunek i sa do kupienia najlepiej w Warszawie :-) Pomocy!
  • Dziś rocznica jego śmierci. Dziś ukazała się jego biografia "Catch a fire". U mnie teraz "No women, no cry" w wykonaniu AEOC, a za chwilę Bob. Robert Nesta Marley urodził się 6 lutego 1945 w Nine Maile na Jamajce. Swoje przekonania zawierał w piosenkach, które zostały do dziś, a ich przekaz nawet po upływie wielu lat jest nadal aktualny. Jego ojciec, którego nigdy nie poznał, był białym oficerem armii, a matka jamajską wieśniaczką. Artysta dorastał w slumsach w Kingston. Pierwsze nag...
  • Zapowiadany koncert Lee Scratch Perrego narobil mi smaku na zapoznanie sie z tym gatunkiem. Mozecie cos polecic nowicjuszowi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się