-
Witam. Dziś odebrałem opis do badania rezonansem Magnetycznym. I nie za dużo z niego rozumiem. Czy mógłby mi ktoś pomóc z tym opisem? Z opisu wynika: Spłycenie lordozy szyjnego odcinka kręgosłupa od c1 do c6. Na wysokości c5/6 wypuklina centralna, tylna k-m uciska na worek oponowy. Wysokość trzonów kręgowych w normie. Rdzeń kręgowy nie wykazuje zmian ogniskowych. W połowie sierpnia miałem wypadek w pracy i to są jego konsekwencje. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
upadlam na plecy we wrzesniu od tego czasu mam silne, pulsujace bole w glowie. Przeswietlenie ani tomografia nic niewykazaly.
Bole rowniez dotycza oczu i oczodolu, nosa, uszu i dochodza do konczyn nog i rak.
Napiecie w glowie bywa silne i klujace. Dochodzi do ust i brody, glownie sparaliżowana jest prawa czesc.
Specjaliści nerologii i rehabiltacji medycznej wykluczyli np. wynikow badan i przebadania mnie jakiekolwiek urazy. Twierdza, ze jestem zdrowa i wszystkie bole jakie mam to ze stresu...
-
Witam
Otóż od dłuższego czasu mam problem z lewym barkiem (uraz sportowy niezaleczony, i ponowiony(, odbyłem wiele zabiegów rehabilitacyjnych(ponad 20), oraz serie zastrzyków preparatem traumeel heel.
Po tych zabiegach ból prawie ustał - ale niestety dość mocno strzela mi bark - ścięgno na dole barku po stronie pleców, zwłaszcza w momencie rotacji ręki wewnętrznej.
Dodatkowo odkryłem iż podczas przyciśnięcia punktu około 3 cm od łączenia barku z plecami(po stronie ręki) strzelanie ustaje...
-
Od kilku lat cierpię na ból dolnej części kręgoslupa na wysokości lędźwi. Mam problem ze schyleniem się do umywalki przy porannej toalecie, ogólnie przy schylaniu się. Do tej pory pomagał mi masażysta, który jakby szarpał za skórę w okolicy lędźwi, prawie mnie dzwigając za nią do góry - całość trwała minutę, ale efekty pozytywne utrzymywały się... do podniesienia przeze mnie czegoś ciężkiego.
Jeden ortopeda wysyła mnie na wózek, drugi karze grzać plecy, inny twierdzi, że plecy są zbyt prost...