rezonans

(6 wyników)
  • Witam wszystkich forumowiczów. Korzystam z waszych doświadczeń już od jakiegos czasu. Teraz jestem zmuszona napisać coś o NAS i prosić o jakąkolwiek pomoc. Jestem mamą 20 miesięcznego chłopczyka. Mielismy trudny poród- apgar 7,7,9,9, ale w szpitalu nic mi nie powiedziano dlaczego. Jak dopytywałam to zapewniali, że jest wszystko w porządku, dziecko zdrowe i nie ma powodu do niepokoju. Dopiero w domu w książeczce przczytaliśmy że synio był owinięty pępowiną dookoła szyi i ciała:-(niby wsz...
  • Moja mała (9 m-cy) z racji nie ustalonej przyczyny opóźnienia w rozwoju (usg i eeg wyszły ok) ma mieć za miesiąc rezonans. Wiem, że do tego zabiegu dzuecko sie usypia. Troche sie boje i zastanawiam się, czy to badanie faktycznie coś nam da, czy cos zmieni i pozwoli na lepszy rozwój córci-czu to tylko taka sztuka dla sztuki ? Co o tym sądzicie ? macie jakieś doświadczenia ?
  • Proszę mi powiedzieć, czy Wasze dzieci z onm miały robiony rezonans? Czy to badanie jest bezpieczne? Mam 5 miesieczna córeczkę, która będzie miała to badanie, w celu zdiagnozowania onm (co jest przyczyną???). Czy dzieci z onm mozna szczepić? Moja córeczka dotąd byla szczepiona a wyczytałam, że nie powinna...
  • Witam, wlasnie bylam na kontrolnej wizycie u neurologa. Mlody jest cwiczony od 3 m- ca zycia (WNM i asymetria). Dzis dokladnie skonczyl 7 m-cy. Mamy opanowane obroty jedna i druga strone, pelzanie i zaczyna powoli czworakowac, ale na razie jest to tylko bujanie. Nie siada, ani nie siedzi, no i nie mamy ciagle wyprostu na brzuchu na prostych rekach. Buja sie bedac na czworakach. Ogolnie mowiac Mlody ma lewa strone slabsza i o ile w nogach to napiecie sie wyrownalo (tak powiedziala p...
  • jestem mamą 3miesięzcnej Martynki wczoraj był najgorszy dzień w życiu mojej córeczki jak i moim zobaczyłam bowiem jak moją córeczkę łapie prawdopodobnie padaczka.Zaczęło się od drżenia rączek potem całego ciałka usta zaczęły jej siniec a z ust leciała ślina .moje serce pękało z bólu od tamtej pory było tak jeszcze kilkanaście razy .byliśmy u neurologa które powiedział że są to prawdopodobnie napady padaczkowe,ale trzeba jeszcze zrobic tomografię komputerową bardzo się boję. Córeczka dos...
  • Gdzieś już były poruszane te tematy ale nie mogę ich odnaleźć. Moja 2-letnia córka jeszcze nie chodzi. Od 7-mca jest rehabilitowana tylko metodą NDT. Co jakiś czas gdy nie widzę rezultatów rehabilitacji zmieniam rehabilitantów, uważam ich za "słabych" poprostu szukam cudu. Niby wszystko idzie powoli do przodu ale czas leci. Niestety za dużą motoryką idzie też mała. Widać, że ma braki. Jak miała rok i 2 m-ce usiadła sama, rok i 6 m-cy zaczęła raczkować, rok i 8 m-cy wstawać w kojcu. Ter...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się