rezonans

(4 wyniki)
  • udalo mi sie przyspieszyc o ponad dwa miesiace rezonans, z jednej strony bardzo sie ciesze, ze to tak szybko, z drugiej strasznie sie boje o wynik czy ktos wie, czy wynik jest znany od razu? czy lekarz wykonujacy badanie powie mi czy wszystko jest OK, czy bede musiala szukac lekarza, ktory bedzie umial powiedziec, co wyszlo? i jak dokladnie wyglada to badanie? dzieki z gory za info, pozdrawiam Ania mama Natalki
  • tydzien temu natalka miala rezonans magnetyczny, wynik - liczne niewielkie ogniska hiperaktywne a obu polkulach, w prawej polkuli, w czesci przedniej bardzo nasilone zmiany, pod spodem bardzo naukowe podsumowanie, po konsultacji lekarza - przyczyna niedotlenienie okoloporodowa, toksoplazmoza, male wylewy badz choroba alzheimera, co raczej jest niemozliwe z tego wzgledu ze dziecko sie rozwija, w toksoplazmoze raczej nie wierze, gdyz mialam badanie na poczatku ciazy ktore nie wyka...
  • Witam!! wczoraj byłam z moją córeczką (3 lata i 5 m)na eeg podczas badania mała zachowywała się berdzo dzielnie, nawet udało jej się zasnać, ale pani która wykonywała badanie powiedziała iż wyszedł nieprawidłowy zapis na moje dociekliwe pytania stwierdziła że są ogniska padaczkowe ale ostateczą opinię ma wydać neurolog bo ona jest niekompetentna do stawiania diagnozy może powiedzieć tylko czy zapis jest prawidłowy czy nie u nas wyszedł nieprawidłowy i tym ogromnie się martwię ty...
  • Witam, njpierw chcialam podziekowac Agnieszce za kontakt do pani neuropsychiatry, wczoraj Natalka miala robiobne EEG, zaraz po nim, mimo tego ze nie mielismy umowionej wizyty nuerolog poprosila nas do siebie, niesety EEG nie wyszlo prawidlowe, Natalka ma zmiany w lewej polkuli mozgowej, sa tam jakies wyladowania, przez ktore nie moze mowic, do tego okazalo sie ze ma padaczke z atakami nieswiadomosci (nie sa to standardowe objawy padaczki, dziecko w czasie ataku sie wylacza i cal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się