Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      rezonans

rezonans

(3 wyniki)
    • U mojego taty chorego na drobnokomórkowego raka płuc + zespół żyły głównej górnej są objawy przerzutów do mózgu, tymczasem w trybie "pilnym" rezonans magnetyczny możemy wykonać dopiero za miesiąc! Uważam, że w takich przypadkach powinni robić to w ciągu kilku dni! Miesiąc - u chorego na złośliwego raka - to bardzo dużo czasu! Nie rozumiem, skąd taka opieszałość! Jak radzicie - czy próbować wykonać to badanie "od ręki" prywatnie? Czy czekać tak długo na swoją kolejkę? A jeśli ...
    • Od kilku miesiecy pojawiaja mi sie bole lewego posladka,glownie przy chodzeniu ,zmianie pozycji.Mialam robione 2 zazy przeswietlenie rtg. odcinka L-S kregoslupa ,ktore nic nie wykazalo.Odwiedzilam kilku neurologow i ortopedow ,ktorzy uwazaja ze wszystko jest ok a jeden wymyslil sobie dyskopatie ktorej nie potwierdza zdjecie rtg.Mialam zlecona rehabilitacje,ktora nie dosc ze nie pomogla to jeszcze zaostrzyla bol,wczoraj po zabiegach ledwo wrocilam do domu ,z bolu nie moglam wstac z lozk...
    • witam proszę o pomoc, syn jest po kontrolnym rezonansie, martwi mnie jedno zdanie " po podaniu środka kontrastującego guz ulega silnemu wzmocnieniu kontrastowemu" lekarz tłumaczył mi że guz pierwotny nie zmienił się, jest jaki jest, ale w odrębie guza widać znaczne wysycenia??? do lekarza idziemy za tydzień, zwariuje przez ten tydzień, powiedźcie o co chodzi z tymi wysyceniami, co to znaczy???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się