Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      richmond

richmond

(6 wyników)
    • Planujemy przeprowadzke i zastanawiam sie nad richmond ze wzgledu na to ze tam juz londynskie merto dochodzi. Na razie bylam w pracy w lond na pare dni, bede sie starala jednak czesciej pracowac , szukac znowu po porodzie ( terminik mam na marzec 2008) i chcialabym sie juz raz przeprowadzic tak zeby mnie te dojazdy nie dobijaly. Za to londyn za drogi , za glosny za duzy zeby tam mieszkac. Jak sie mieszka w richmond? Znacie stronki internet z ogloszeniami o mieszkankach, domkach? A moze ...
    • Jak w tytule. Czy ktoras z Was miala okazje brac udzial w kursach angielskiego wlasnie w tej okolicy? Mieszkamy na Isleworth wiec ta lokazlizacja bylaby super.Szukamy czegos dla meza, na wieczor. Biore pod uwage West Thames College, a moze inne propozycje. Dzieki.
    • Mam pytanie odnosnie tej kliniki na Richmond specjalizujacej sie w stomatologii dzieciecej. Czy moze ktos z Was byl albo slyszal jakies opinie na jej temat? Za wszelkie info bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam Magda
    • Dziewczyny, bylam tam wczoraj z moja corka i szczerze polecam.Bardzo fajny "plac zabaw" pod dachem, czyli idealny na deszczowe dni. Sa dwa osobne pomieszczenia: na dole dla dzieci do lat 2 i gora do lat 10. Bilety £3,95 i £4,95 plus £1 za doroslego. To miejsce do zabawy na dole jest male i wczoraj byly tam mamy z maluszkami (7-10m-cy) wiec poszlysmy na gore a tam wielka "budowla" chyba ma trzy poziomy. Typowo soft area , calkowicie bezpieczna, oczywiscie jesli ro...
    • za 2 miesiace wyjezdzam z córeczka do meza do londynu i teraz jestresmy na etapie intensywnego poszukiwania mieszkania i tutaj mam taka prosbe czy moglybyscie podac mi nazwy najlepszych waszym zdaniem dzielnic (to zanaczy najbardziej przyjaznych dla dziecka ;chodzi o dobre szkoly parki spokoj i bezpieczeństwo)w 3 i 4 strefie N i W londynu.Z gory dziekuje za odpowiedzi.To dla nas bardzo wazne.
    • Planujemy przeprowadzkę do Londynu za około 2 miesiące. Gdzie zamieszkać, aby było stosunkowo bezpiecznie? Już niedługo będziemy się również rozglądać za szkołą dla dziecka. Wiem, że nawet w "gorszych" dzielnicach są perełki. Celujemy w część północno-zachodnią, północną, Greenwich... aby był w miarę dogodny dojazd na Canary. Możecie coś polecić, bądź odradzić? Przeszukuję internet i wychodzi mi, że najlepiej jest mieszkać w Richmond, Chiswick...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się