Dodaj do ulubionych

Do mam z Londynu

02.06.11, 19:48
Planujemy przeprowadzkę do Londynu za około 2 miesiące. Gdzie zamieszkać, aby było stosunkowo bezpiecznie? Już niedługo będziemy się również rozglądać za szkołą dla dziecka. Wiem, że nawet w "gorszych" dzielnicach są perełki. Celujemy w część północno-zachodnią, północną, Greenwich... aby był w miarę dogodny dojazd na Canary.
Możecie coś polecić, bądź odradzić?
Przeszukuję internet i wychodzi mi, że najlepiej jest mieszkać w Richmond, Chiswick...
Obserwuj wątek
    • natalinka.londyn Re: Do mam z Londynu 02.06.11, 22:19
      mieszkalam długo na Chiswick i okolica sama w sobie super, nie wiem jak jest ze szkołami, bo wtedy jeszcze byłam bezdzietna :) aczkolwiek jest ich sporo w okolicy bo dzieciaków zawsze pelno na ulicach bylo. chciałabym jeszcze kiedyś tam zamieszkac, chociaz drogo i głośno ;) jak to w Londynie. powodzenia w przeprowadzce! :)
    • kingaolsz Re: Do mam z Londynu 02.06.11, 22:31
      chyba bardziej chcecie szukac we wschodnio-polnocnym? z zachodu to kawal drogi

Nie znam okolic za bardzo, ale ogolnie wschodnia czesc miasta dobra slawa sie nie cieszy - moze na Greenwich sa jakies fajne miejsca, ale trzeba sie przygotowac na konkretne ceny.

Ze szkolami to jest tak, ze im lepsza szkola tym drozsze nieruchomosci, na perelki bym nie liczyla :(
      Pewnie wiele nie pomoglam - ale zycze powodzenia.
      • sunflowerin Re: Do mam z Londynu 03.06.11, 14:22
        Otóż to... Z zachodu dosyć daleko, ale na wschód mnie z wiadomych powodów nie ciągnie...
        Szukam dalej...
    • julek_i_ja Re: Do mam z Londynu 02.06.11, 22:41
      My też się zastanawiamy nad powrotem, wcześniej mieszkaliśmy na Islingtonie w okolicach Angel, teoretycznie lepsza dzielnica ale wcale tak bezpiecznie nie było. Ale posiada dobry dojazd na interesujące Cię Canary. Teraz myślimy bardziej o okolicach Highgate, Hampstead i Finchley, stanowczo zostajemy na północy. Wiem, że to co napiszę jest niepoprawne politycznie, ale przeważnie jest tak, że im bardziej "biała" i niestety droższa dzielnica tym bezpieczniej.
    • trisamama Re: Do mam z Londynu 03.06.11, 12:22
      Ja mieszkam na Whitton, bezpiecznie, milo i przytulnie. Richmond borough, dobra katolicka szkola, kolejne bardzo dobre szkoly sa na Twickenham i Teddington. Ceny mieszkan naprawde nie drogie. Latwy dojazd do centrum, z Whitton Rail Station 30 minut do Waterloo.
      • sunflowerin Re: Do mam z Londynu 03.06.11, 14:20
        Dziękuję, zaraz uruchamiam google mapsa :)
      • tym08 Re: Do mam z Londynu 03.06.11, 17:19
        to ja dorzuce Hampton, ktore tez pod Richmond Borough podchodzi. New Malden tez niedrogie i dobry dojazd do Clapham, Waterloo.
        • whitediamond Re: Do mam z Londynu 03.06.11, 18:18
          jezeli ma byc dobry dojazd na canary to blackheath (blisko greenwich) albo samo greenwich, bardzo dobre szkoly i na canary blisko
    • czarny_uk_anka Re: Do mam z Londynu 05.06.11, 17:46
      ja mieszkalam obok greenwich na Lewisham.Ceny nizsze chyba niz w polnocno-zachodnim Londynie,szkoly raczej dobre.Tyle ze nie czulam sie tam "u siebie" i wynieslismy sie na pln-zach Londyn, gdzie jest bardzej swojsko :) Richmond, gdzie pracuje i Greenwich sa takie bardziej posh, duzo bogatych Anglikow- bezpieczne jak najbardziej :)
      • czarny_uk_anka Re: Do mam z Londynu 05.06.11, 17:47
        blackheath, wlasnie :)
      • sunflowerin Re: Do mam z Londynu 06.06.11, 15:11
        Mieszkaliśmy przez chwilę w Lewisham i po tym, jak przed naszym domem zasztyletowali gościa wynieśliśmy się do Beckenham. Tym razem jednak chcemy mieszkać na północ od rzeki, względnie Greenwich, z tymże mało w tym drugim 2 bedroomów z ogródkiem.
        Dziekuję Wam za posty.
        • murasaki33 Re: Do mam z Londynu 07.06.11, 00:10
          Mieszkalam kiedys w tamtych okolicach i raczej sporym lukiem omijalabym poludniowy Londyn i kierowala sie ku zachodowi a lepiej obrzezom zachodnim i polnocnym.

> Mieszkaliśmy przez chwilę w Lewisham i po tym, jak przed naszym domem zasztylet
          > owali gościa wynieśliśmy się do Beckenham. Tym razem jednak chcemy mieszkać na
          > północ od rzeki, względnie Greenwich, z tymże mało w tym drugim 2 bedroomów z o
          > gródkiem.
          > Dziekuję Wam za posty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka