rolle

(11 wyników)
  • tak jakoś nie zwróciłem na to uwagi ale w teleturnieju dziś padłohasło i pierwszym utworze r'nr w polsce. i faktycznie było to w arizonie w wykoaniu zb.kurtycza. ato już pół wieku temu. szło to jakoś tak w arizonie, w arizonie, w barcelonie, w barcelonie wszędzie taraz brzmi rock, rock, rock n' roll. fajne.
  • muzyka.interia.pl/info/infid/563472 No i bardzo dobrze.
  • Co raz mocniej zakochuję się w "Peasants, Pigs & Astronauts" Kuli Shaker i w tych indyjsko-arabskich motywach. Znacie może jeszcze jakieś albumy, które taki miks zawierają?
  • Dwa razy dali w Trójce w sobotę od 9 do 11 (zwykle jest któregoś dnia po północy). I jestem zachwycony. Prowadzący nieco denerwujący, ale muzyka rewelacyjna (żaden kawałek nie pochodzi z kraju anglojęzycznego, tak dla wyjaśnienia, dzisiaj np. były motywy tuviańskie). Szkoda, że to tylko experyment, i znów będzie w nocy. www.polskieradio.pl/trojka/wolnastrefa/?d=20080830
  • Wyszła pierwsza płyta. I dość ciekawe materiały pisane (Piekut wrócił!). Można się zainteresować: serwisy.gazeta.pl/kolekcje/0,72698.html
  • Wokalista Slipknota na odwyku: www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=4860717&PHPSESSID=6088464795523dde72190607634ecd3f co stanowic dla nas bedzie swietny przyczynek do dyskusji: jak wszelkiego rodzaju uzywki przyczynily sie do rozwoju muzyki rockowej (a moze sie nie przyczynily?) oraz o najslynniejszych uzaleznionych w historii rocka postaciach.
  • Do założenia tego wątku zainspirował mnie tekst piosenki the Byrds „So You Want to Be a Rock 'n' Roll Star” (1967) - bardzo gorzkie słowa gwiazd folk rocka ;) So you want to be a rock 'n' roll star? Then listen now to what I say Just get an electric guitar Then take some time and learn how to play And with your hair swung right And your pants too tight It's gonna be all right Then it's time to go downtown Where the agent man won't let you down Sell your soul to t...
  • "love is hell" to plyta, ktora wyszla w dwoch czesciach. pierwsza tego samego dnia, co zrownany przez krytyke z ziemia "rock'n'roll", druga miesiac pozniej. tak jak wiekszosc opinii na temat "r'n'r" byla jednostronna - na niekorzysc, tak w przypadku "love is hell" zdania sa skrajnie podzielone. od pitchfork, ktory uwaza ja za pozbawiona wdzieku kalke buckleya i coldplay (mam wrazenie, ze tym gosciom placa za doczepianie sie na upartego i wyszukiwanie w kazdej nucie i kazdym drzeni...
  • 70 lat temu.K R Ó L.
  • muzyka.onet.pl/mr,972754,wiadomosci.html
  • muzyka.onet.pl/mr,992987,wiadomosci.html Pamietam, jak w sp. tygodniku Razem na poczatku lat 80-tych byla wkladka (plakat) o amerykanskiej dyskografii grupy. Kupilem z siedem egzemplarzy tego tygodnika. Chetnie dorwalbym owo wydawnictwo, ciekawym, czy rzeczywiscie utwory "amerykanskie" roznia sie od "brytyjskich"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się