Forum Dom Ogród na balkonie
ZMIEŃ
      rosliny

rosliny

(4 wyniki)
    • Był kiedys watek, ale mi sie nie chce szperac po archiwum ;) Kiedy wystawiacie rosliny domowe na balkon? Przy jakich temperaturach dzien/noc? Chodzi mi głównie o juki. Własciwie jesienią stały baaaardzo długo na zewnatrz, ale teraz jednak stoją w ciepłym mieszkaniu. Kiedy je wystawic zeby nie zafundowac im szoku? Nie mam czasu i głowy, zeby je wystawiac rano i wnosic na noc do domu. Czy ktos juz eksmitował juki na zewnatrz? Bardzo prosze o informacje z uwzględnieniem temperatur, ...
    • drodzy, mam sloneczny balkon od strony poludniowej, zaczynam swoja przygode z roslinami. Wyselekcjonowalam juz kilka roslin, ktore moga sie u mnie sprawdzic, jednak nie znalazlam watku o bezpieczenstwie. A mianowicie- ktore rosliny balkonowe z tych lubiacych slonce sa trujace dla zwierzat (mam kota)? Ktorych unikac, a ktore sa bezpieczne? Z gory dziekuje za cenne wskazowki.
    • Dziele balkon z sąsiadami, szybe postanowiłam zasłonić wieloletnimi krzewami i pnączami. Kwiatki stoją w kilku doniczkach i tu pojawia się problem... Zamarzyła mi się jedna duża skrzynka na wszystkie roślinki. Z czego można zrobić taką donice??
    • Mam balkono-wnękę od strony południowej. Słonce jest tam już ok. 11 i aż do zachodu... Sahara normalnie... Przetestowałam, a właściwie to przemęczyłam różne rośliny... Jedynie surfinia i maciejka nie poddały sie i walczyły dzielnie ;))) Nawet próbowałam wyhodować fasole - urosła nie powiem, ale miała może 3 kwiatki i bardzo szybko uschła... Macie może pomysły na jakieś rośliny oprócz kaktusów? ;)
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się