Dodaj do ulubionych

Sezon 2015

02.05.15, 17:59
Jak tam Wasze balkony / tarasy?

Przygotowane na nowy sezon??

Ja dopiero robię porządki po zimie ... wink (Ffffreszcie mam czas wink) )
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Sezon 2015 02.05.15, 21:39
      Ja muszę tylko kupić surfinie i posadzić. I tylko tyle będę mieć na balkonie. Mam średni balkon więc szału nie ma.
      • ixeska Re: Sezon 2015 04.05.15, 10:42
        Oj tam, oj tam ...
        Nawet na małym można dużo smile
        Kwestia logistyki smile))
    • veronika46 Re: Sezon 2015 04.05.15, 14:56
      Jak na razie czekam na moje 2 sadzonki pomidorów koktajlowych black cherry i jedną japanese black trifele.
      Oprócz tego na balkonie rośnie już sobie imbir, a najbliższym czasie w sporej donicy posadzony zostanie kolcowój szkarłatny.

I na tym się u mnie prawdopodobnie zakończy w tym roku, chyba, że natrafię na jakieś ładne wiszące kwiaty.
    • 5th_element Re: Sezon 2015 05.05.15, 11:18
      w sumie wszystko posiane / posadzone. Jedynie będą zmiany konfiguracji i rozsady. Są: Powojniki, skalnica, zawciąg, posiany zawilec, kwiatki pokojowe juz na balkonie, dalej ołownik, bratków masa, siewki buka w wiekszości się przyjęły, aptenia przezimowana w domu, bidens, kilka rozchodników, nasturcja i samoczepny winobluszcz. Aaa i zioła wink
      • 5th_element Re: Sezon 2015 05.05.15, 11:19
        jeszcze aksamitki i starzec - z nasion. Ładnie wzeszły.
        • majster115 Re: Sezon 2015 05.05.15, 15:58
          Ja się zastanawiam nad tym, żeby kupić jakieś fajne krzesła i wystawić na balkon, ewentualnie do tego jakiś mały stolik. Jak jest taka ładna pogoda na dworze to aż grzech siedzieć w domu. Ale nie umiem się zdecydować.. Jest tyle dostępnych modeli, że trudno mi coś sensownie wybrać.

• 5th_element majster115 spamer 06.05.15, 11:11
            n/t
      • m.a.l.a_syrenka Re: Sezon 2015 09.05.15, 23:53
        Przeczytałam o ołowniku i żal mi się mojego zrobiło - niepotrzebnie go przyniosłam z zimnego strychu do mieszkania. To samo mirt, kolorowa szałwia. Chciałam je pogonić do wcześniejszej wegetacji i przedobrzyłam:$
        • 5th_element Re: Sezon 2015 11.05.15, 09:17
          padł ołownik? Ja też trochę zmarnowałam roslinki za wczesnei je wystawiając. Co roku robię ten sam błąd wink
    • m.a.l.a_syrenka Re: Sezon 2015 10.05.15, 00:01
      Na moim balkoniku przygotowania do zmiany z bratków, wrzośców, rozmarynu, jaśminu i żurawiny na... kaktusy.B-)
      Na drugim oknie już wiszą pomidory i jak zwykle stoi geranium (jak ja lubię ten odcień zieleni i zaaapach).
      Niestety nic więcej nie wejdzie...
      • kfffiatek Re: Sezon 2015 03.06.15, 22:01
        U mnie ciasno wink Właśnie zaczynają kwitnąć petunie ze szklarenki Lidla, mam też pelargonie własnego siewu, nagietki, cynie, astry, łubin... Mam też mszyce, oraz dwójkę dość upierdliwych dzieci, które nie pozwalają mi się za te mszyce wziąć uncertain A, lobelię mam jeszcze. I pomidorki. I sałatę. I roszponkę. I ciasno mam tongue_out
        • m.a.l.a_syrenka Re: Sezon 2015 04.06.15, 08:44
          Łubin, astry...sałata, pomidory. Fajny balkon.
          Mszyce można przy okazji oglądania roślin, rozgniatać w cienkich rękawiczkach i czekać na biedronywink
          Ja samej sobie udowodniłam, że balkon to nieskończoność...pod sufitem znalazło się miejsce na alamandę smile...mam swirawink
          • 5th_element Re: Sezon 2015 09.06.15, 13:56
            żółta? Mam w tym roku kota na żółte kwiatki. że też mi się CZERWONEJ sundavilli zachciało...
            • m.a.l.a_syrenka Re: Sezon 2015 10.06.15, 11:02
              Żółte, całkiem duże trąbki. Zobaczymy, czy lepiej sobie radzi w zimie, bo sundavilla wytrzymała za każdym razem dwa lata. Szybko rośnie, już kombinuje, czy nie zajrzeć do sąsiada na górę wink
              • 5th_element Re: Sezon 2015 11.06.15, 11:26
                moj jeszcze nie kwitnie - bidę taką przecenioną w Lerła kupiłam. Sie ludziska bili o te bidy, może jakie zazdrosne oko zaczarowało wink.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka