aankaa 28.11.13, 21:29 póki co trzyma się świetnie, oszczędnie (w cieplejszych dniach) podlewany kiedy zabrać go do domu ? a może wytrzyma do wiosny (loggia na 4 piętrze, więc raczej ciepławo i bez śniegu) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: aloes na balkonie 29.11.13, 11:24 Nie wytrzyma, aż takiego globalnego ocieplenia jeszcze nie mamy. Zabieraj już, lepszy szok termiczny między +5 a +20 niż między -5 a +20. > bez śniegu Tym gorzej. Śnieg grzeje. Niektóre opuncje wytrzymują bardzo ładnie, jeśli się je wcześniej podsuszy, aloes nie da rady, jak ci nagle wyskoczy -15. Odpowiedz Link
5th_element Re: aloes na balkonie 03.10.14, 11:47 przeciez to ama woda. Mroz zetnie i po roslinie. Odpowiedz Link
0anitta Re: aloes na balkonie 10.10.14, 09:28 Ja swój aloes trzymam na parapecie, słyszałam, że nie powinien stać w pełnym słońcu, więc nigdy go nie trzymałam na balkonie. Odpowiedz Link
kredka.zielona Re: aloes na balkonie 12.05.15, 01:08 to sukulent, więc powinien lubić słońce - tak mi się kojarzy - jeśli chodzi o balkon bo na południowym oknie za szybą kiedyś miałam i rósł na potęgę Odpowiedz Link
stefka-098 Re: aloes na balkonie 29.09.16, 11:58 Najlepiej stosować aloes hodowany samodzielnie. Polecam tekst, z radami na temat hodowania tej rośliny: klebekmysli.pl/aloes-latwo-dostepna-roslina-o-wielu-zastosowaniach/ Odpowiedz Link
anielica.wrzosowata Re: aloes na balkonie 24.10.16, 12:39 ja tez mam na parapecie i nawet nie wiedzialam ze mozna na balkonie ale ja mam jeszcze nieduzy Odpowiedz Link
sebukin Re: aloes na balkonie 27.12.21, 17:00 anielica.wrzosowata napisał(a): > ja tez mam na parapecie i nawet nie wiedzialam ze mozna na balkonie ale ja mam > jeszcze nieduzy Zdecydowanie można. Aloes to naprawdę silna i wytrzymała roślina. Jeśli chcemy, aby dobrze ją wykorzystać, warto sprawdzić aloes.sklep.pl Odpowiedz Link
andrzejrazdwatrzy123 Re: aloes na balkonie 30.03.23, 10:50 A da się z niego potem zrobić ten napój co jest w sklepach? Jak tak to chyba też sobie wystawię Odpowiedz Link