rozrywka

(124 wyniki)
  • W dniach 25-27 maja br. odbędzie się jubileuszowa XV Biesiada z "Rozrywką", którą Głogowski Klub Szaradzistów "As" i Redakcja "Rozrywki" organizują w Boszkowie nad Jeziorem Dominickim. Kilka dodatkowych informacji można będzie znaleźć między innymi na stronach "Rozrywki" (czekamy na losowanie szczęśliwców), klubu "As", a także na specjalnym profilu na Facebooku. Choć do samej imprezy pozostało jeszcze trochę czasu, lista uczestników jest już w zasadzie zamknięta.
  • W ten weekend w Ryni odbywa się XIII Biesiada z "Rozrywką". Czekamy na jakieś wieści.
  • Odkąd kupuję wydawnictwa Rozrywki, odtąd nie pamiętam takiego numeru. Dosłownie i w przenośni. Otwieram dzisiaj zakupioną ROZRYWKĘ nr 4(1237) i na pierwszej stronie mam ostatnią ;-) Czy gdzieś kiedyś w historii zdarzył się już podobny przypadek, niekoniecznie w wydawnictwach z ul. Wilczej? A może to jest teraz trendy...
  • Już za dwa dni rusza VIII Biesiada z Rozrywką. Kto się wybiera? No i... kto zadba o to, by na forum pojawiły się wyniki?
  • Witam. Mam takie pytanko, w numerze 12/2011 Rewii Rozrywki, jest anagram nr 34, czy ktoś byłby w stanie mi odpowiedzieć co jest na rysunku? Nie bardzo rozumiem co to może być. Z góry dziękuje
  • Witam wszystkich uczestników forum.Jest to mój pierwszy post.Być może się wygłupię ale spytam czy komuś udało się rozwiązać wszystkie zadania z dowolnego nr "Rozrywki"? "Rozrywkę kupuję od lat ale nigdy nie udało mi się rozwiązać wszystkich zadań(do pełnego sukcesu brakowało 5 zadań)
  • Jak przed kilkoma latami zaczynałem swoją przygodę z szaradziarstwem, kolega reptar podrzucił mi listownie kilka biuletynów Klubu Rozrywki (które wówczas ukazywały się co kwartał). To było coś fajnego. Biuletyny otrzymywali tylko wybrańcy. Zadania - niebanalne, niejednokrotnie "zagwozdki". Natychmiast zapisałem się do Klubu. Zapisałem się, minęło parę miesięcy i biuletyn Klubu trafił na łamy "Rozrywki do podróży". W jednej chwili cały urok prysł. Po co być członkiem Klubu, sko...
  • Ktore pisemko wolicie?
  • W trakcie rozmowy z jednym, z uczestników toruńskiego Giganta, zostałam zaskoczona pytaniem: "Dlaczego Rozrywka cieszy sie tak dużą popularnością, a Diagram nie? Czy Diagram jest gorszym wydawnictwem i jeżeli tak, to dlaczego? Co decyduje o moim wyborze, czy tylko przyzwyczajenie, czy też istnieją inne przesłanki mojej decyzji. Przyznam się, że od czasu do czasu rozwiązuję Diagram, a szczególnie jego przymrużki, ale czy zamieniłabym Rozrywkę na Diagram - chyba nie! Rozwiązywała...
  • Witam, z wielką przyjemnością zaglądam na to forum, bowiem szaradziarstwo moją pasja jest. Tylko rozwiązywać nie ma czego... bo poza cała plejadą Rozrywki nie znajduję dla siebie niczego na poziomie wyższym do "1000 panoramicznych" itp. A co Wy rozwiązujecie i polecacie?
  • Czego się spodziewacie po nowym dwumiesięczniku "Rozrywka dla Każdego"? Dlaczego dzieje się tak, że redakcja zamiast rozwijać stare tytuły (choćby "Rozrywkę do Podróży" czy "Rozrywkę. Magazyn") angażuje się w stworzenie nowego. Czyżby już sprzedawało się tylko to, co nowe i nieznane?
  • dwie ostatnie pary liter wyrazów poziomych takie same. 6 pionowo: indonezyjska wyspa z miastem o tej samej nazwie S_ _ _ _ A???? Co to jest u licha? Nijak nie mogę znaleźć. Może jakiś błąd zrobiłem ale wyrazy krzyżujące się wydają się całkowicie pewne. Wie ktoś? Znalazłem co prawda słowo Silala ale to jest, zdaje się, jakieś jeziorko na Jawie, więc chyba nie to...
  • We wrześniowej Rewii, na stronie 47 jest zadanie nr 82 - czeska krzyżówka-szyfr. Rozwiązaniem krzyżówki jest tytuł i tekst fraszki Wiktora Maksymikina. Rozwiązanie zadania dla jednego z kandydatów na prezydenta jest conajmniej irytujące. Ciekawe czy Donald Tusk rozwiązuje krzyżówki i czy zmierzył się z tym zadaniem. Poniżej rozwiązanie: Człowiek z zasadami Na stanowisku do końca wytrwa Wierny maksymie: "W jedności sitwa" p.s. uwage na to zadanie zwrocil mi Kiełpis, dzieki!
  • Czy ktoś wie? Zawsze był, a teraz... ni śladu:>! pozdrawiam, lucbach
  • Niektóre egzemplarze RdP są w drukarni błędnie składane. Prawie cały blok skrętnie i skośnie był podwójny,kosztem innych stron. Reklamując u pani kioskarki przeglądałem inne RdP. Dopiero piąta była prawidłowo złożona
  • przejrzałem ten kącik w RdK i uważam , że większość zadań tu zamieszczonych to zwykłe wpisywanki...( choćby krzyżówka z IKSAMI, czy krzyżówka A. Lipskiego)..zaś diakrostych powinien być nominowany raczej do kącika zadań DLA CIERPLIWYCH WPISYWACZY:)))gdzie te ambitne zadanka???? co Wy o tym sądzicie..?
  • Czy ten pomarańczowy kolor, który dominuje na stronach Magazynu Rozrywki jest znakiem poparcia dla Juszczenki? Polityka polityką, ale ja już dostaję oczopląsu. pozdrawiam luxer ps Tą grafikę w Magazynnie chyba na złość tak zrobiono, za krytykę strony internetowej. Teraz, przynajmniej rozbudziły się moje wspomnienia, bo baaaardzo przypomna stary "Rebus". Tez macie takie skojarzenia? Jeszcze jedno, znowu nic nie wygrałam :((( Czy jak ktoś "inaczej" pisze, niż przystało o Rozrywce...
  • Mamy początek XXI wieku. Jesteśmy w Europie na całego. Żyjemy wciąż w zadumie nad wielkim przesłaniem Papieża-Polaka " Nie lękajcie się". Na forum zrobiło się cicho i poważnie, ale licho nie śpi. Przede mną leży "Umowa o zakazie konkurencji......" rozpowszechniana przez Spółdzielnię "Rozrywka" w Warszawie ul. Wilcza 50/52 nr KRS 0000032211, reprezentowaną przez prezesa Romana Nowoszewskiego. w umowie tej w paragrafie 1 zatytułowanym -Zakres zakazu konkurencji- prezes Nowoszew...
  • na rynku szaradziarskim ? Pytam was Przyjaciele bom wiele lat za granica i co pamietam to wlasnie Rozrywke i Szaradziste. Cos mi sie kolacze jeszcze jakis Rebus. Jak to wyglada dzisiaj ? Wiem ze w latach 90-tych bylo dziesiatki malych pisemek szaradziarskich ... czy teraz cos sie z nich wylonilo ? Ikebanek.
  • Już za niecałe dwa miesiące kolejna Biesiada z Rozrywką. Na internetowej stronie Neptuna mamy taką zapowiedź: VI BIESIADA Z "ROZRYWKĄ" Gdański Klub Szaradzistów "Neptun" oraz redakcja "Rozrywki" organizują w dniach 23-25 maja br. w ośrodku wypoczynkowym w Gdańsku-Sobieszewie VI Biesiadę z "Rozrywką". Do udziału zapraszamy kluby szaradzistów, jak i indywidualnych miłośników rozrywek umysłowych. W programie liczne konkursy i zabawy, m.in. Wielki Turniej "Rozrywki" oraz potyczki pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się