rumunia

(60 wyników)
  • rumunia(7)

czy ktoś cos może powiedzieć na temat wczasów w rumunii proszę opiniei czy warto tam jechać ?
  • Bardzo chcialabym pojechac w tym roku na wczasy do Rumunii. Jakie biura je organizuja?, czy ktos ma juz doswiadczenia? Prosze o pomoc.
  • Zapraszam chętnych na wyjazd do Rumunii w pierwszym tygodniu kwietnia (wyjazd 4 lub 5 kwietnia). Trasa podróży pociągiem: Budapeszt - Cluj Napoca - Alba Iulia - Sibiu - Bukareszt - Konstanca. W planie zwiedzanie wymienionych miejscowości oraz ich okolic, pobyt nad Morzem Czarnym, może też jakiś wypad w góry(ale nie planuję typowej wyprawy górskiej).Wyjazd ok. 10 - 12 dniowy. Wiem, że termin trochę nietypowy, ale to dlatego, ze mam akurat wtedy wolne. I stąd trudno znaleźć znajomyc...
  • Chcemy sie wybrać wraz z żoną w drugiej połowie sierpnia do Rumunii samochodem, zwiedzić jak najwięcej m.in Transylwania, Forgary, kilka miast, moze Bukareszt i Morze Czarne. Czy ktoś może powiedzieć jak z bezpieczeństwem jazdy samochodem i możliwością znalezienia kwater prywatnych, ich cen itp. Oprócz tego jak wygląda sytuacja popowodziowa? A może jest ktoś chętny kto chciałby się dołączyć? Najlepiej para w wieku podonym do nas czyli w okolicach 30-tki. Pozdrawiam i z góry dzieki...
  • Wybieram się na objazd Rumunii w połowie września, chcę spać pod namiotem, czy wiecie może jak wyglądają temperatury w nocy? Nie wiem, czy nie zamarznę...:)Chcę objechać cały kraj: Bukowina, Mołdawia, morze i Transylwania.Z góry dziekuję za pomoc.
  • Podaje za: pogoda.onet.pl/957319,wiadomosci.html Trzy osoby utonęły, porwane przez powódź w Bacau, na północnym-wschodzie Rumunii. Ponad 2 tys. osób jest odciętych od świata wskutek powodzi - poinformowały źródła oficjalne. Ponad 2 tys. domów na północy i w centrum kraju powódź poważnie uszkodziła. Tysiące ludzi pozbawione są elektryczności - podało rumuńskie ministerstwo środowiska. Lawiny błotne w województwach na północy i w centrum Rumunii zablokowały ruch na wielu dr...
  • mam zamiar latem wybrac się seicento w taką objazdówkę. czy ktos moze doradzic jak wyglądają względy bezpieczenstwa (chodzi o samochód), paliwo itp. problemy związane z cokolwiek lepszym autem jak na tamtejsze warunki. z góry dzięki za info.
  • Rumunia(17)

Cze! Wybrałbym się do Rumunii, czy ktoś tam był ostatnio? Szczególnie interesuje mnie rejon Konstancy, szczególnie na południe. Jak wygląda wszystko związane z podróżą samochodem? Serdeczne dzięki za informacje! J.
  • Co zwiedzic w Rumunii? Chcialbym pojechac na tydzien samochodem, mieszkać na kwaterach, poogladac troche przyrody, oczywiscie zamek Drakuli, ale też nie łazić wyłącznie po gorach. Wypozyczylem przewodnik po Transylwanii i mowiac szczerze jestem troche skołowany - nie bardzo wiem, co rzeczywiście warto zobaczyć w ciągu spokojnego tygodnia zwiedzania we wrześniu... Raczej nie chcę spędzić bardzo dużo czasu w samochodzie, najwyżej część atrakcji dalej położonych sobie odpuszczę
  • hey. czy ktoś orientuje sie jak wyglada cena przejazdu przez Węgry i Rumunię pociągiem tamtejszego "PKP"??? chcę dojechać do Bułgarii i przez Słowację przejadę:) jak wygląda to dalej? czy ktoś ma jakieś doświadczenia, a może jakieś linki do stron kolejowych tamtych państw?? za wszelkie informacje dziękuję z góry pzdr
  • Czy są jakieś problemy z wynajęciem kwatery w ciemno(pokój,apartament 2-4 os.)w lipcu,sierpniu,jakie są koszty wynajęcia i utrzymania(w przybliżeniu).Które miejscowości polecacie biorąc pod uwagę ceny,brak tłumów,czystość wody i plaż?
  • Witajcie Wybieramy się z nad M Czarne do Romani, chcemy podróżować pociągiem ( taniej ?) W planach mamy trasę przez Ukrainę. Chcemy przemieszczać się przez granice na pichotę lub busem i dalej pociągami. Oczywiście wynika to ze skromnego budżetu...Mam pytanie czy podróżował z Was ktoś w ten sposób. Czy możecie coś poradzić. Gdzie nad morzem znajdziemy w miare tanie kwatery (w końcu studenckie wakacje ;). Byłem w Rumuni 2 razy ale nigdy nad morzem cz. Wiem że jest tam drożej dla...
  • rumunia(5)

Witam, jadę do Rumunii i zastanawiam się czy lepiej zabrać z sobą euro czy dolary ? Czy w Warszawie da się gdzieś kupić rumuńską walutę ? pozdrawiam i dziękuję,
  • Wybieram się do Rumunii in nie wiem, czy lepiej w pPOlsce kupić tamtejsza walutę, czy teżkorzystaniej jest: - zamienić w Rumunii złotówki na leje? - zamienić w Rumunii dolary na leje? - zamienićw Rumunii Euro na leje? Jaki jest lepszy kurs? A może zabraćczeki podróżne. Sama nie wiem... Poradźcie coś... MOże ktoś też napisze, jakie są tam ceny, np. żywności, co trzeba zabrać (bo tam nie ma). Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam, kiwi
  • Kiedyś było niebezpiecznie. A jak jest teraz?
  • Jak w Rumunii wyglada kwestia campingow, czy jest ich w miare duzo, jakie sa warunki sanitarne, jak ksztaltuja sie ceny? Jak z bezpieczenstwem? Czy mozna rozbijac namiot na dziko? Z gory dzieki :)
  • hej, mam pytanie jak w temacie, jakie ceny i dostępność gazu?
  • W tym roku B.P. zaczęły sprzedawać wczasy do Rumunii. Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś był, jak tam jest i jakie ceny?
  • rumunia(6)

Raze z bratem wpdłam na pomysł wyjazdu latem na dwa tygodnie do Rumuni w Karpaty. Czy nie jest to niebezpieczne jechać w dwie osoby, czy macie jakieś doświadczenia z Rumuni, czy powinniśmy może skombinować większą ekipę?
  • planuje w sierpniu wycieczke do Rumunii, prosze o porady - np. co koniecznie brac, czego nie, lepszy aparat, czy gorszy, ktorego w razie czego nie bedzie zal.... jak z pieniedzmi - czy trzeba brac cala gotowke w dolarach, czy mozna liczyc na bankomaty? bedziemy poruszac sie pociagami, a spac pod murowanym dachem z gory dziekuje za odzew ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się