rumunia

(20 wyników)
  • Co za debil pisał ten artykuł? Na przykład: Wrocław - Dusseldorf 3 grudnia 17:40 - 19:00. Przesiadka na samolot do Cluj-Napoca o godz. 15:20, czyli to już chyba następny dzień. I już z weekendu tracimy piątek i sobotę na przeloty. Ale najlepszy jest powrót - 3 grudnia!!!
  • Powaznie zastanawiam sie nad wyjazdem w czasie wakacji do Rumunii. Ktoz z Was byl tam? Slyszalem, ze jest pieknie i tano. Ale, czy bezpiecznie? Czy mozna wybrac sie tam samochodem, czy lepiej nie ryzykowac? Czy mozna jezdzic od miasta, do miasta, czy tez bedzie problem z noclegiem? Czy osoba, ktora nie zna rumusnkeigo, jakos tam przetrwa?
  • Planuję wyjazd do Rumunii. Zamierzam zwiedzić Budapeszt(co według was warto zobaczyć?) a następnie pojechać do Konstancji. Jakie jest zaplecze noclegowe ? Czy można jechać "w ciemno" jeśli chodzi o noclegi ? czy warto brac namiot ? Jak bardzo różni się ten kraj (i czy wogóle) od obiegowych opinii ("nasi" rumuni) ? Zamierzam wyjechać pociągiem z Krakowa o 22,40 - będę na miejscu w środku nocy - ok.25,50 - gdzie się udać o tej porze ?? pozdrawiam wszystkich Maciek
  • Wielu Polakom Rumunia kojarzy sie tylko z cyganami.Wyobrażają ją sobie jako brudny i zacofany kraj,który lepiej omijać bo jest tam niebezpiecznie.Mylą sie !!! Rumunia to naprawde piekny kraj.Morze, góry, zabytkowe miasta i miasteczka "z klimatem" i przede wszystkim przyjaźni, otwarci i gościnni ludzie. Wiem, bo tam byłam .... www.romanianvoice.com/images
  • Wybieram się w podróż samochodem przez Rununię i Bułgarię czy ktoś podróżował ostatnio tą trasą i mógłby podzilić się dobrymi (sprawdzonymi) radami ?
  • Przed kilkoma dniami wróciłem z Rumunii, więć jeśli ktoś potrzebuje wiarygodnych i najnowszych informacji o tym kraju niech pyta.
  • Jak w tytule, dodam ze samochodem, zwiedzanie, ceny, pocz. wrzesnia?
  • Rumunia(13)

Wybieram sie do Rumunii z kolezanką. Podobno jest tam bardzo pieknie i tanio.Jak sie najlepiej tem dostac(i najtaniej)? Czy jest bezpiecznie (szczególnie jesli podruzuja dwie dziewczyny bez meskiej obstawy? Pozdrawiam i z gory dziekuje.
  • Zydowski system zniewolania narodow. Zydowski potop. Przez wieloletni okres miedzynarodowe a szczegulnie amerykanskie zydostwo budowalo z wielkim powodzeniem dymna zaslone holokastu. Z poza tej zaslony kreowali obraz o sobie jako humanitarni ludzie, ktorzy (i tylko oni) tak wiele ucierpieli w czasie wojny. Dlatego teraz zasluguja na specjalne przywileje. W tym samym czasie nabywali z finansowa pomoca Israela stacje telewizyjne, gazety, czasopisma, i wytwornie filmowe...
  • Wybieram się do Rumunii samochodem. Czy ktoś zna cenę litra benzyny bezoołowiowej 95 - jesli możliwe to w przeliczeniu na PLN. Poza tym jeśli ktoś odwiedzał ten piękny kraj samochodem, to na co mieć baczenie ( mam na myśli np. bezpieczeństwo na parkingach, stosunek policji do zagraniczniaków itp.)?
  • Szukam informacji na temat wypoczynku nad Morzem Czarnym w Rumunii.
  • Wybieram się w sierpniu do Rumunii. Może ktoś był niedawno w tym kraju i wie w co najlepiej się zaopatrzyć (euro, dolary, złotówki). Może macie jeszcze jakieś cenne wskazówki? Dzięki!
  • czy ktoś kiedyś próbował?
  • Najlepiej do Stanbułu... samolotem (czarterem?), autobusem, pociągiem? Nie chodzi mi o biuro podróży.
  • Czy ktoś już korzystał z usług biura podróży i serwisu internetowego Bułgaria pod tym adresem www.hotelerezerwacje.com.pl/Bulgaria/indexbg.htm Jeśli tak to proszę o opinię.
  • czy wie ktos moze ile kosztowalby bilet na pociag do rumunii gdzies w karpaty? moze byc z przesiadkami ,chodzi mi o cene pociagu no i w ogole jak najtaniej sie tam dostac.
  • W zeszlym roku razem z moja zona spedzilismy wspaniale wakacje podrozujac do i po Rumunii autem. W tym roku postanowilismy pojsc krok dalej i pojechac naszym grzmotem do Turcji. Czy ktos juz tego dokonal i jakie wrazenia??? Slyszalem ze duzym wrazeniem jest przejazd przez granice Rumunsko-Bulgarska (lapowki, kolejki, etc.). Ktore przejscie jest najlepsze??? Czy jest wogole mozliwe przejechanie autem przez Stambul (mam spora zaprawe w jezdzeniu po obcych miastach, ale jeszcze nigdy...
  • Właśnie wróciłam z 3 tygodniowego wyjazdu do Bułgarii przez Rumunię. Uwierzcie mi było fantastycznie. Moje zdanie na temat Rumunii zmieniło sie diametralnie. Ludzie fantastyczni, otwarci, nie jest drogo. Poruszałam się pociągami i autobusami. Jeżeli ktoś chciałby coś więcej wiedzieć,oczywiście w miarę możliwości odpowiem na każde pytanie.
  • Proszę o informacje o podróżowniu samochodem po Rumunii.
  • Jak powinno się mówić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się