rumunia

(11 wyników)
  • Ja nie rozumiem tej euforii mediów.O łatwości podróżowania nie decyduje problem paszport czy dowód.Decydują PIENIĄDZE!!!Kto ma pieniądze mógł i może po 1989 r. podróżować gdzie dusza zpragnie.Natomiast 60% Polaków będzie nadal siedziec w domu z przyczyn ekonomicznych.Wolność to pieniądze a one są dla wybranych (praca i godziwa płaca).Rozsiewanie mitu,że podróżowanie z dowodem to jest przełomowe osiągnięcie to typowa propaganda.Media sie kompromituja ,biorąc w tym udział.
  • Juz w 2007 roku moga podpisac traktat,to juz koniec Unii.
  • Przegladam regularnie austriackie fora dyskusyjne. Polska wszedzie widziana jest jako zacofany prymitywny kraj, zupelnie niedojrzaly do Unii, obciazajacy ja tylko swoja nieobliczalnoscia i wymieniany (regularnie) w jednym rzedzie z takimi krajami jak Rumunia, Bulgaria i Turcja. Czesi, Solwacy albo Wegrzy sa odbierani zupelnie inaczej, bez porownania pozytywniej. To zupelnie inny level. Szkoda. Wczoraj rozmawialem ze znajomym Niemcem zyjacym obecnie w Szkocji. Opowiadal o tamt...
  • Pamietam jak podczas polskich negocjacji wielu twierdzilo (min.PiS), ze dla Polski lepiej by bylo poczekac pare lat, "przygotowac sie lepiej" i dopiero pozniej wstapic do UE. Inni zas twiedzili, ze teraz albo nigdy. I kto mial racje?. Widze , ze Kaczory to kiepscy politycy ( w odroznieniu od wspanialych umiejetnosci demagogicznyc).
  • Jak myślicie, czy Turcja wstąpi do UE?
  • Badanie zostalo przeprowadzone na poslach, czlonkach rzadu i ich rodzinach. Probka jest reprezentatywna, bowiem jak kazdy wie oni nas reprezentuja. Sami ich wybralismy.
  • Witam. Piszę prace na temat: "Rozszerzać, czy nie? Dylematy w UE po rozszezrzeniu w 2004" i pomyślałam, że zamieszczenie w niej wyników sondy może ją urozmaicić. Jeśli macie jakieś przemyślenia, bądź sugestie, jakie kraje "zasługują" na to, by stać się członkami UE, które nie, i dlaczego, lub jakie niebezpiezeństwa niosą za sobą kolejne rozszerzenia, to wypowiedzcie się. Będę wdzięczna za każdy post :-) Pozdrawiam serdecznie. borowka.dg
  • "Europa musi nadal się rozszerzać - najpierw o dwa kraje już zaakceptowane, czyli Bułgarię i Rumunię, a z czasem o wszystkie państwa bałkańskie, które spełnią unijne warunki." o Turcji ani słowa? i dobrze, czyżby nareszcie trochę ci liberałowie zmądrzeli?....przecież żeby przyjąć do UE, 70 , a kiedyś 100 milioniwy kraj muzułmański graniczący z Iranem, Irakiem czy Syria, trzeba być zupełnie pozbawionym wyobraźni...
  • Geografii sie nie zmieni.
  • W restrukturyzacji gospodarki jesteśmy za Rumunią i Bułgarią nie wspominając o reszcie Unii - gratulacje dla rządzących polityków - Panowie oby tak dalej, zbliżamy się do Białorusi!
  • Mam pytanie: Do Unii mają teraz przystąpić: Państwa Bałtyckie, Polska, Czechy, Słowacja, Węgry, Słowenia, Malta i Cypr. W kolejce czekają Bułgaria, Rumunia i Turcja. A co z Chorwacją? Państwo to, choć niedawno wyłoniło się z b.Jugosławii, jest zdecydowanie lepiej rozwinięte nż taka np. Bułgaria czy Rumunia, że Turcji nie wspomnę. Jakie są przyczyny, że Chorwacja nie jest nawet na liście kandydatów? Bo to, że Serbia, zarnogóra i Kosowo się do Europy nie nadają, to jest dla mnie zr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się