Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      rumunia

rumunia

(8 wyników)
    • Cześć Na wakacje wyjeżdżamy do Rumunii i Bułgarii. Uwielbiam poczytywać przed wyjazdem książki o krajach do których jadę, lub książki, których akcja dzieje się właśnie w tych krajach. Możecie coś polecić?
    • co przeczytac by poznac realia?
    • Chce wybrac sie do Babadag pod koniec pazdziernika; wycieczka tak na 3-5 dni. Jade sam moim samochodem. Mam jedno miejsce wolne dla jednej kobiety. Jestem ze Slaska. Jesli ktos chce jechac prosze pisac na tadi31@epf.pl
    • Ale bełkot. Czy wszyscy redaktorzy wyjechali na urlopy, że udało się wcisnąć takiego gniota? Nudziarstwo na najwyższym poziomie i zmarnowany temat, bo Rumunia czasów komunizmu jest pasjonującą historią.
    • Przeczytalem ksiazke i chetnie dowiem sie czegos wiecej o autorze. Niektore poziomy opowiesci byly dla mnie niezrozumiale, decyzje bohatera niewytlumaczalne i moze informacje o autorze cos mi rozswietla
    • podróż to dobry czas na czytanie książek. tak też wiedzeni tą ideą na urlop zabraliśmy ich pół samochodu :) w czasie 2 tygodni zafundowałem sobie zestaw: 1. Perwersja. Andruchowycz - uczta dla rozumku. smakuje się tą książkę jak dobrą kolację. 2. Miss Bukaresztu. Wagner - doskonała ze względu na kierunek podróży (Rumunia, nie Niemcy:) 3. Życie Pi. Martel - mogłobybyć lepsze, ale na szczęście pod koniec ratuje się drugą wersją wydarzeń. (początkowo wyjątkowo denerwujace..) 4. Port...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się