-
Doradźcie, mam w salonie na ścianach jasny beż, na podłodze parkiet jasnobrązowy, meble IKEA z serii Hemnes (kolor jasnobeżowy) - www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90282156/. Dodatkowo sofę również jasnobeżową. Marzy mi się salon w stylu prowansalskim.
Jak to osiągnąć i czy jest to w ogóle możliwe? Mebli nie wymienię, ale może coś dodać, przemalować? Liczę na podpowiedzi.
-
Nasz salon jest na zdjęciach, które tu znajdziecie.
Z dodatków, które opiszę.
Na jednej ścianie można zauważyć mały obrazek (to kalendarz). Tam będzie duża ramka (50x70) ze zdjęciem (kolor? cz-b? sepia?), tylko musimy je wywołać.
Na przeciwległej jest okno - 2,5 m.
I chodzi o to, że ja mam wrażenie, że czegoś w tym salonie brakuje.
Zasłon? Jakich?
Dywanu? Jakiego?
Komody? Witryny? (myślałam o takiej www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70176270), i gdzie ją postawić wtedy (na ści...
-
Kupiliśmy właśnie dom, w którym jest wybite okienko między kuchnią, a salonem. Osobiście mi się to nie podoba, jednak musi tak zostać. Doszliśmy do wniosku, że jest to praktyczne, a o wybiciu ściany nie ma mowy. Jenak nie chciałabym żeby wyglądało tak "stołówkowo". Myślicie, że można je jakoś ładnie zatuszować lub ozdobić?... nie wiem, nie mam pomysłu. Proszę poradźcie.
-
Całkowite przekształcenie wyglądu salony może być kosztowne, ale czasem wystarczą małe
zmiany aby nasz salon nabrał nowego, świeżego wyglądu. W dzisiejszym poście z cyklu
"Home Inspirations" przedstawię kilka prostych sposobów, na to jak "odświeżyć" swój salon.
katpatlifestyle.blogspot.com/2013/02/home-inspirations-simple-way-to.html
-
Witam, pomagam koleżance urządzać nowe mieszkanie i się zastanawiamy, czy do salonu połączenie szarości, pomarańczy i niebieskiego to nie będzie zbyt barwne. Co o tym sądzicie?
-
Witam,
planujemy za jakiś czas wprowadzić się do naszego nowego mieszkania. O ile mniej więcej wiemy w jakim stylu urządzić mieszkanie (będziemy się opierać głównie na wnętrzach skandynawskich - bardzo jasnych z naturalnym drewnem), to mamy mega problem z urządzeniem salonu z aneksem kuchennym. Wrzucam trzy skany pomieszczenia-jeden z dokładnymi wymiarami, a drugi ogólny poglądowy i trzeci - linią przerywaną zaznaczyłam ściankę którą chcemy wyburzyć i czerwoną ścianę którą chcemy dobudować w...
-
Witam
Jestem w trakcie urządzania mieszkania i właśnie stanęłam w miejscu bo nie potrafię poradzić sobie z salonem, a dokładniej z doborem tapety i dodatków. Ściany są w kolorze "grecka chałwa", sufit biały, meble składają się tylko z szafy zabudowanej i szafki pod telewizor w kolorze ciemny orzech, panele - dąb północny (Krono). Na jednej ścianie (za tapczanem) chcielibyśmy położyć tapetę ale kompletnie nie mam pojęcia w jakim kolorze szukać. Chciałabym, żeby trochę ożywiła wnętrze. To samo...
-
Witam
Urządziłam ostatnio salon? Przewodnimi kolorami są: ciepła śliwka na ścianie, meble - wenge, podłoga ciepły ciemny brąz, sofa kremowa skóra...
oczekuję porady w jakim kolorze dobrać dodatki? Jaśniejsze czy ciemniejsze?
I jakie dekoracje sprawią wrażenie ciepła i przytulności?
Jakie tkaniny ewentualnie wykorzystać na zasłony?
Chce aby mój salon był elegancki i stylowy więc pomyślałam o aksamicie lub satynie?
Macie jakieś porady? może jakieś linki z produktami do wystroju wnętrz...
-
Witam,
Mam problem z aranżacją salonu. Chciałabym, aby zarówno kolorystyka jak i meble tworzyły przyjemy, przytulny klimat. Podoba mi się ostatnio stosowanie mieszanych stylów, kolorów, bądź faktur, czyli np. kanapa w jakimś jednolitym kolorze, a do tego fotel np. w kolorowe pasy..
Specyfika mojego salonu polega na tym, że jest on połączony z korytarzem, w którym ścianka ma fakturę beżowo - brązowych cegiełek. Stojąc zatem pod oknem w salonie widzę to "cegiełkowe" wejście, a chcę się sk...
-
Proszę o pilną pomoc, w urządzeniu tego pokoju. W was nadzieja, że mój salon będzie ciepły, przytulny a nie biały, biały. i nudny . Jestem świeżo po malowaniu, bałam sie kolorów, pomalowałam na biało i wyszło jak wyszło. Nie mam wyobraźni za grosz, nie wiem jakie dywany, zasłony, dodatki. Lubie wnętrza raczej klasyczne, romantyczne. Z góry dziękuję za sugestie, a najlepiej gotowe pomysly do natychmiastowej realizacji. Aha, liczcie sie z moim wiekiem, mam grubo ponad 50. Pozdrawiam wszystk...
-
Witam serdecznie :)
Ostatnio, przeglądając stylowi.pl Znalazłam zdjęcie z moim wymarzonym narożnikiem. Szukam go w internecie już dłuuugi czas, bez jakichkolwiek efektów...
Oto link do zdjęcia :
Może Wy mi pomożecie?
pozdrawiam
Dominika
-
Witam,
Chciałabym troche ozywić i "udomowic" nasz stary salon.
Moze komuś przyjdzie do glowy np. jaki kolor scian złamałby chłód tego pomieszczenia? Mam tez problem ze zdecydowaniem sie na rodzaj stolu, ktory pasowalby do tego wnetrza.
Tu są linki do zdjec mojego pokoju:
(Kanapa i stół są do wymiany)
lh5.googleusercontent.com/_Gypx8rxxGZM/TbEVnzwQq1I/AAAAAAAAGYY/vnH6lFiK9jQ/s720/P1070610.JPG
lh6.googleusercontent.com/_Gypx8rxxGZM/TbEVpCkYT2I/AAAAAAAAGYc/2WfahCa5Ezc/s720/P1070612....
-
Witam,
Od jakiegos czasu jestem czytelniczka Forum, lecz z pytaniem zwracam się po raz pierwszy :)
Otoz mam do zaaranżowania salon. Sprawa jest trudna, bo odziedziczyliśmy w nim parkiet, który nam sie nie podoba (jak dla mnie nieco staromodny wzór), ale na razie musimy się wstrzymać z jego wymianą. W salonie znajduje się fortepian i biblioteka.
Zadania, które sobie stawiam, to:
- NAJWAZNIEJSZE: wybór pasującego stylu, w tym koloru ścian, tak aby nieco ocieplić chłodne i dość ciemne...
-
Witam!Mam problem z urzadzeniem salonu. Zmienilam kremowa wykladzine w salonie na biale panele podlogowe no i zrobilo sie bardzo zimno... Kanapa jest czarna skorzana naroznikowa, meble sa biale na wysoki polysk. Chce kupic nowy stol i krzesla i mam dylemat czy kupic stol w pozostalym kolorze mebli czy ocieplic pokoj drewnem i kupic stol w kolorze debu plus krzesla eamesy z drewnianymi nogami. Zastanawiam sie czy to dobry pomysl czy raczej byc konsekwentnym i isc w czarno biale szare wnetrze, ...
-
Witam,
bardzo potrzebuje pomocy. Niebawem z mężem przeprowadzamy się do
naszego pierwszego mieszkania. Niestety sen z powiek spędza mi gres
w salonie!! Poprzednia włascicielka ułożyła szkliwiony gres, kafelki
30x30cm białe z czarnymi obwódkami ok. 5cm. Ogólnie wyglada to coś
na kształt bialej szachownicy(dla zainteresowanych mozna wpisać w
grafice w google hasło: "floor paradyż", i drugi i trzeci obraz to
będzie dokładnie to, tylko w biało-czarnym kolorze). No i w gruncie
rzecz...
-
Witam mam do was prośbe chce urządzić mały salon. Kupiłam meble w kolorze białym "IKEA" na całą ściane oraz szary narożnik. Zastanawiam się nad dodatkami w jakim kolorze wybrać: szary czy turkusowy. Ma turkusowe zasłony i chyba pójdę w tym kierunku. Macie jakieś może pomysły ???
-
Witam,
Szukam kogoś kto podjąłby się aranżacji wnętrza salonu z aneksem
kuchennym i kominkiem w projekcie (ok 35m).Dom to bliźniak. Zależy
mi na czymś nowoczesnym i gustownym, a wiec cena
projektu jest dla mnie istotna:)
Czekam na odzew na e-maila: anna-pura@wp.pl
Anna Pura
-
Niestety, słupa konstrukcyjnego nie możemy się pozbyć. Ale nie musimy też tolerować jego wątpliwej urody. Zwracam sie z prosbo o porade, co zrobić, by nie przeszkadzał, a nawet zyskał dodatkowe, pożyteczne funkcje.
"kłopotliwy słup" stoi niemal na środku pokoju. Przez poprzednich wlascicieli nie był wykorzystany w żaden praktyczny sposób, nie stanowił również ozdoby wnętrza wrecz przeciwnie.(sciany oczywiscie do przemalowania)
zdjecia w galerii.