Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      salony

salony

(48 wyników)
    • Witam! Chciałbym sobie zrobic sypilanie i pokój dla dziecka w mieszkaniu dwupokojowym. Więc chciałbym zrobic salon z aneksem kuchennym. Ale boję się że na takiej powierzchni, nie uda się tego zrobić i będzie wszystko zagracone w salonie z natłoku rzeczy które sie tam mają znajdować (jakaś sofa, telewior i duży stół + aneks kuchenny). Czy na takiej powierzchni da się to jakoś sensownie rozplanować? images13.fotosik.pl/95/b8f1c18d3af9dcc1med.jpg Szukam tez taniego architekt...
    • Witam forumowiczów. Chcialabym skorzystac z wiedzy was doświadczonych fachowców w dziedzinie architektury i zapytać czy orientujecie się jaka powinna być wysokość salonu od podłogi do sufitu przy powierzchni 55m2, żeby nie było efektu "piwnicy" lub "spadającego sufitu". Mój architekt zaproponował wysokość 185cm, ale czy to nie za mało? Bardzo proszę o opinię, bo jesteśmy na etapie I fazy projektu i wszystko jeszcze mozna zmieniac i ustalać.
    • W projekcie, który wybraliśmy schody są w salonie cały czas zastanawiamy się czy to jest dobre rozwiązanie? Prosze o rady. Zastanawiam się czy nie "zagracą" salonu (ma 35 m2) będe wdzięczna za wszelkie opinie.
    • Zapraszamy Państwa do udziału w Konkursie na Projekt Salonu Sprzedażowego Wyposażenia Łazienek, którego organizatorem jest czołowy dystrybutor REGULAMIN Cel konkursu W wyniku konkursu pragniemy wyłonić projekt, który naszym zdaniem najcelniej zrealizuje nowatorską koncepcję sprzedażową asortymentu związanego z wyposażeniem łazienek. Przyjęliśmy następujące założenia: a)zminimalizowanie powierzchni ekspozycyjnej przy równoczesnym podkreśleniu szerokości oferty – wie...
    • Witam, poszukuję projektanta, ktory by na podstawie przesłanego rzutu zaproponowal jak ma wygladac moj salon polaczony z kuchnią. Mieszkanie jest w budowie wiec mozna przestawiac sciany. Salon ten wraz z kuchnia ma lacznie zaledwie 30 m2 wiec chcialabym go zgrabnie zaplanowac, zeby nie stracic cennej powierzchni. Prosze o oferty na adres anitka_g@poczta.onet.pl z orientacyjną ceną. jestem zainteresowana - w razie zadowolenia na zlecenie zaprojektowania calego mieszkania
    • Świetne auto
    • Szukam architekta który niedrogo zaprojektuje mieszkanie z pustką nad salonem tak żeby tej pustki nie było. Architekt musi mieć doświadczenie w robieniu takich rzeczy (żeby sufit nie runął nam na głowy) katia@active-credit.pl
    • z tą wiedeńską secesją trochę przesadzili...raczej głęboki prl!!!
    • Witam! Proszę o uwagi do projektu. Na początek założenia, czyli co dla nas było ważne: - dach dwuspadowy (żeby było tanio) - na dole sypialnia (żeby nie biegać) (1/6) - na dole gabinet (z funkcją sypialni dla ew. gości) (1/5) - pomieszczenie gospodarcze (z piecem, ew. pralką) (1/9) - taras zadaszony (1/4) - salon otwarty (1/3) Na górze dwa pokoje, trzeci bo wyszedł, ale pewnie będzie graciarnią. Wejście od wschodu, łazienka i pom. gospodarcze od północy, salon - południe, tar...
    • www.twojprojekt.pl/projekty/cedryk walcie śmiało
    • Nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie ale co sadzicie o antresoli w domu czy to ma sens i czy sie sprawdza jak z ogrzewaniem ? CZy ktos moze zrobil cos takiego a teraz juz by tak nie robil ?
    • Po wieeeeelu zarwanych nocach, kilogramach obejrzanych katalogów i milionach odwiedzonych stron, chyba zdecydowałam się na projekt domku. Jest to projekt Galileo z pracowni Dobre Domy. Oto on: www.dobredomy.pl/?id_project=71 Problem polega na tym, że chyba nikt go nie budował, bo nigdzie nie mogę sie doszperać komentarzy na jego temat. Spójrzcie proszę swoimi chłodniejszymi oczami i podpowiedzcie: są tu jakies pułapki, coś warto byłoby zmienić, poprawić? Z góry dziękuję za od...
    • Moze ktos odezwie sie tutaj lub poleci dobrych aczkolwiek nienajdrozszych stylistow wnetrz! Chetnie studenci 5go roku Sprawa pilna z uwagi na wchodzace juz ekipy budow co etc z gory dziekuje
    • w moim dwupoziomowym mieszkaniu, gorna kondygnacja jest sporo wieksza od dolnej, dlatego na dole mam problem z salonem a raczej pokoikiem 18m2, do niego przylega otwarta kuchnia 5m2, generalnie nie mam zadnego pomyslu na ustawienie kanapy foteli i stolu, licze na to ze ktos uzdolniony, za darmo pomoze mi urzadzic ten pokoj (moge wyslac szkic i aktualne zdjecia) z gory dziekuje ola
    • Witam serdecznie, Prosze o ocenę projektu, szczególnie proszę o sugestie, co mozna zmienić. Duże drzwi pod schodami zostana zlikwidowane, wejściowe też nie będą takie jak w projekcie. Poza tym wykusz do likwidacji, ewentualnie poszerzenie domu. Prosze o jakieś wskazówki. Pozdrawiam Dziękuję z góry Emila projekt www.lipinscy.pl/project.xml?id=56122
    • Wg mnie z zewnatrz zadna rewelacja ale uklad w srodku... Szczegolnie uklad parteru i na pietrze pusta przestrzen nad salonem. Pewno daje to niezly efekt. Co o tym myslicie? jest ktos kto taki budowal? www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=242&opcja=opis
    • Co myślicie na temat tego domku? Może wprowadzilibyście jakieś zmiany, a może macie jakąś poradę. Pozdrawiam, Magda www.boduch.pl/plan.php?planID=87 Ps. Mam nadzieję, że link będzie działał :-)
    • Robimy projekt indywidualny. Mamy nie najlatwiejsza działke,trojkąt. dorog.fotosik.pl/albumy/247370.html Jestesmy małzenstwem z 3 dzieci (1,5 i 7 lat). Jezeli chodzi o piętro, pokoje 17 i 18 beda poczatkowo połaczone, dzieci beda miały tam pokoj nauki itp., pokoj 20 bedzie ich sypialnia a w 16 bedzie nasze miejsce do wieczornej pracy. Moze ktos ma jakies uwagi, chetnie poczytam Dorota
    • Co sądzicie o propozycji naszej Pani architekt: llena.webpark.pl/wariant_2b.jpg Dom będzie kanadyjczykiem, oprócz pomieszczeń na dole jest jeszcze opcja zagospodarowania 2 pokojów na poddaszu. Układ kuchnia-jadalnia-salon jest naszym pomysłem, do którego jesteśmy przywiązani i jest nie do ruszenia . Reszta do ewentualnych korekt i zmian. Dodam jeszcze, że okno w kuchni wychodzi na północny-wschód I jeszcze dwie opcje, wypracowane wczoraj i dziś w wyniku naszych dyskusji rodz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się