singapur

(51 wyników)
  • Witam! Przeczytałem stare wątki na forum (linki na dole) i chciałbym zorganizować taką samą wyprawę. Albo na Bali, albo tą drugą wersję. Niestety nie mogę w żaden sposób dotrzeć do autorów tamtych postów, a chciałbym dowiedzieć się szczegółów, a przede wszystkim, jaką trasą i jakimi liniami powrót do Polski i jak poruszać się na miejscu, gdzie potrzebne są wizy i ile tak naprawdę z wszystkimi kosztami wynosi taka podróż. Wszystkich, którzy są obeznani proszę o pomoc. forum.gazeta.pl/forum...
  • Czy ktos sie orientuje jak wyglada kwestia podrozy Europa-KL-Singapur i wwozu alkoholu/paierosów? Podobno z Malezji nie mozna wwozic tego typu uzywek. Czy takze podrozujac z Europy, z przesiadka w KL i dalej Air Asia do Singapuru?
  • Wybieramy sie niedługo do Malezji i Singapuru. Czy należy się na coś zaszczepić? Czy ugryzienia komarów mogą być groźne na tych terenach?
  • Jeśli już ktoś miałby ochotę wydać tych pare złotych na bilet, zdecydowanie polecam Hong Kong. W Singapurze można umrzeć z nudów, a Hong Kong jest pełen ekscytującego życia.
  • Singapur który zamierzam niedlugo odwiedzić znany jest m.in. z zakupów. Nie interesuje mnie elektronika a raczej markowe ubrania, torebki, dodatki. Czy są tam sklepy np Prady, Gucci i innyh i jakie sa tam ceny? Linki mile widziane. dziekuję.
  • Biorąc pod uwagę kierunki na przyszły rok – „nasunęła” mi się Malezja. Trasa ja wyżej- jaki jest najlepszy okres żeby to zrobić – czy podobnie jak w Tajlandii listopad- marzec? W przewodnikach oprócz Langkawi zachwalają: Perhentian Besar, Perhentian Kecil , Tioman Island oraz Pangkor – jak to oceniacie? I co zobaczyć/gdzie się zatrzymać jadąc z gór na dół? Oczywiście stolica jest w planach.
  • Zastanawiam się nad 10 dniową spontaniczną wycieczką w czerwcu na trasie jak w tytule. Wszędzie ok 3 dni. Np. z Hongkongu do Kuala Lumpur np. AirAsisa, stamtąd do Singapuru jakimiś innymi liniami bądź lądem i z powrotem do Hong Kongu. Czy ktoś z Was jechał na trasie Kuala Lumpur - Singapur? Jakie są w tych mrejonach inne tanie linie, bo AA nie ma połączenia Singapure-HGK? Cz znacie jakieś ciekawe promocje lotnicze do któregoś z tych miast z Europy? Bo zcząć mogę w dowolnym miej...
  • Będziemy 2 dni w Singapurze z 10 letnim synkiem, proszę o polecenie dobrego, niedrogiego hotelu - na forum znalazłam sporo tanich hoteli ale w "czerwonej dzielnicy", z dzieckiem nie za bardzo. Proszę też o rady co mu pokazać
  • Za dwa tygodnie wyruszamy w końcu na wyczekany urlop. O to plan: 1. BKK - 5 dni - 2 dni - zwiedzanie BKK - 1 dzień - Ayuthaya - 1 dzień - Kanchanaburi - ostatni dzień Saduak - Floating Market + Kurs Gotowania :) 2. Singapur - 2,5 dnia - 1,5 dnia - zwiedzanie - 2 dzień - Sentosa 3. KL - 3,5 dnia - 1,5 dnia - zwiedzanie KL - 1 dzień - Kuala Selangor (Fire Flies) - 1 dzień - Batu Caves + okolica 4. Krabi - 4 dni - 1 dzień - chill-out po okolicy - 2 dzień - Mała i Duża Ph...
  • witam, czy ktos byl w Universal Studios w Singapurze? Ile czasu spedziliscie? Czy byly duze kolejki? Czy 12-latek nie bedzie zbyt duzy na te atrakcje? Dziekuje za odpowiedzi.
  • Może znacie jakieś tanie noclegi w pokoju jednoosobowym w Singapurze? Jest wiele stron w internecie, na których mogę znaleźć, ale wiadomo, że najlepsze te polecone :) Poza tym może macie jakieś sugestie, rady dotyczace wyjazdu do Singapuru? Mało rozmów na temat tego kraju na forum..:( Pozdrawiam
  • Mam okazję polecieć w połowie czerwca na 6 dni do Singapuru. W zasadzie niewiele wiem o tym miejscu. Oczywiście trochę poczytałem w internecie. Ale może ktoś z Was był tam i może podpowiedzieć co koniecznie należy zobaczyć, co można sobie darować, a czego się wystrzegać. Proszę o wszelkie informacje i praktyczne sugestie. Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Chętnie odpowiem na pytania, trasa: Singapur, Jawa (indonezja), Malezja (kuala lumpur) pozdrawiam robi
  • Wybieramy sie do Singapuru bez pośrednictwa biura podróży, prosimy zatem o pomocne informacje/ nocleg, wyżywienie itp/. Planujemy również przejazd pociągiem do KL w Malezji po czym samolot z KL do Hongkongu i powrót do Singapuru. Bedziemy wdzięczni za pomocne w planowaniu tej wycieczki wpisy. Dzięki
  • Witam, Przedstawiam ramowy plan wypadu jaki planuje w terminie 11.10.07 do 04.11.07, w tej chwili jestem sam na ta wyprawe, moze bedzie ktos zainteresowany. 12-13.10 Singapur 13-15.10 Kula lumpur 15-22.10 Chiang Mai, Chiang Rai, Louangphrabang, Vientiane 22-30.10 Phuket 30-04.11 Bangkok Pewne elementy pod wplywem sugesti moga ulec zmianie, ale głownych kierunków chcę sie trzymac. jesli chcecie dodatkowych inforamcji piszcie na emaila lexusmarcin@yahoo.com
  • komus sie udalo? Pomysl bardzo swiezy - bo wczorajszy. Nie wiem gdzie jechac na kilka dni i przyszedl mi do glowy Singapur. Siedze w sieci i siedze i na razie troche mnie ceny zakwaterowania przerazaja:((( czy cztery dni wystarcza? kazda rada mile widziana:))
  • lecąc na Bali bede min. na tych portach lotniczych, nie wiem który z nich jest najlepszy, gdzie najlepiej kupić alkohol, perfumy, itp. interesuje mnie też czy np. opłaca sie kupić w strefie bezcłowej aparat cyfrowy i dobrej klasy zegarek - jesli ktos ma wiedze na ten temat dzieki za wpisy pozdrawiam
  • będziemy w Singapurze - stop over na 3 dni. Polećcie jakieś sensowne (i niedrogie!) schronisko lub hotelik. będe wdzięcznas za wszelkie praktyczne informacje, tj jak dojechać z lotniska do centrum, gdzie spać, co warto zobaczyć mając tak niewiele czasu. poza tym - czy to prawda ze w Singapurze warto kupować elektronikę? chciałabym kupić aparat cyfrowy i może kamerkę jakąś malutką. czy Lotnisko singapurskie ma tylko duty free na wylocie? czy tak jak w NZ tez na przylocie można sko...
  • Mam 8 godzin do zagospodarowania w Singapurze na lotnisku (tranzyt). Jakies pomysly? Prosze!!! C
  • W listopadzie bede 2 dni w KL i 2 dni w Singapurze. Mozecie mi poradzic co powinnam obowiazkowo zobaczyc? Czy lepiej podrozowac z KL do Singapuru pociagiem czy autobusem (co lepsze czasowo i cenowo)? Dziekuje za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się