siny

(3 wyniki)
  • witam jestem zalamana. poza trwajacym 3 miesiace kaszlem mojej kochanej wyskoczyly since na polikach. najpierw miala czerwony jeden i myslalam ze sie walnela. ale w piatek wstala z plamami czerwonymi na drugim. wygladalo to jakby dzgala sie dlugopisem. nie byly suche ani lakierowane jak u alergikow. teraz ma to bardziej sine, a te mniejsze plamki zniknely. maz mowi ze moze odmrozone ale czy moglam ja odmrozic na polgodzinnych spacerach?! wyc mi sie chce jak na nia patrze. czy to ...
  • Tak się zastanawiam, że u mojego dziecka alergolog "zgadł" że ma alergię na mleko. Roczna córka ma zaczerwienione i suche poliki. Skóra na całym ciele nie ma żadnych krostek itp. tylko jest jakby "przesuszona". Dodam, że ma jeszcze częsty katar i kaszelek oraz 2 razy zdarzyło się ropienie oczek ale to chyba nie możliwy objaw alergii na mleko???? To mi nie wygląda wogóle na alergię pokarmową? Co o tym myślicie?
  • czego przyczyną jest tzw. "język geograficzny"? Moje dziecko ma nawracające objawy języka geograficznego. Pojawia sie plamka na języku z zaognioną obwódką, po kilku dniach znika, ale za kilka dni znowu powraca:( Oprócz tego od połowy górnej wargi w kierunki jamy ustnej usta są jakby lekko nabrzmiałe i takie jakby bardziej sine. Tak jakby takie pęcherzowate zmiany:/ Podniebienie nie jest różowe tylko jakieś jasne:/ Co to może oznaczać? Jakie badania zrobić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się