siny

(4 wyniki)
  • Bartosz od kilku tygodni ma sine opuszki palców. Czasem jednego, czasem dwóch. Myśleliśmy, że to od ich ssania. Ale dzisiaj laborantka, która pobierała mu krew powiedziała, że to raczej nie od tego. Czy ktoś z Was już się z tym spotkał? Dodam, że z żadnego z tych sinych paluszków nie miał nigdy pobieranej krwi. Proszę o wskazówki. julia k.
  • Sine i zimne dłonie, reszta ciała normalna. Nie muszę chyba dodawać, że dziecko jest ciepło uprane i pod kocem :-)Yh... co to może być?
  • Dzis przeszłam strasznego. Kacperek leżał mi na ramieniu i próbowaliśmy przystawiać go do piersi. Nie udawało sie wiec pielęgniarka nakarmiła go przez sonde i sobie poszła.Zostałam sama kiedy Kacperk przestał nagle oddychac, saturacja pomału mu spadała ale myslałam że zaraz się podniesie jak zwykle. Tak się jednak nie stało.Spadła do zera, akcja serca tez zaczęła ostro spadac = cały czas nie bylo nikogo obok mnie.Zaczęłam więckrzyczęc pomocy, w końcu właczyłam alarm i przyleciała ...
  • Wiecie co, Krystian nigdy nie mial problemow z bezdechem, od 5 miesiecy mamy monitor oddechu Angelcare i jak do tej pory wszystko bylo w porzadku, a w tym tygodniu trafily sie nam 2 alarmy! Macie moze doświadczenie w obsludze takich urzadzen? Jak często moga sie zdarzac falszywe alarmy-i dlaczego? Nie ukrywam że się martwię, tym bardziej że alarmy miały charakter niejako "narastający"- pierwszy raz monitor zaalarmował we wtorek w trakcie popoludniowej drzemki Krystiana-weszlam do p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się