siny

(4 wyniki)
  • Mój synek (2,7 roku) jakiś czas temu upadł na zęby. Popłakał chwilę i mu przeszło, a dzisiaj patrzę a ząb (górna jedynka) jest siny. Prawdopodobnie obumarł. Jutro muszę zadzwonić i zapisać go na wizytę do stomatologa. Ale czy u Was był podobny przypadek? Czy to coś groźnego? Co będzie konieczne? Straszliwie się denerwuję.
  • Witam, pytanie jak w temacie. 3 dni temu zauważyłam u córki lekko siną plamę (mało wyróżniającą się na tle pośladka). Myślałam, że to siniak albo odcisk od długiego siedzenia. Nie zniknęło jednak, a nawet kolor jest intensywniejszy - siny, różowo-fioletowy, mocno widoczny. Plama ma średnicę ok. 5 cm i jest umiejscowiona mniej więcej na środku pupy, ale odchodzi od odbytu. Nie znam wszystkich jednostek chorobowych, ale może są tu mamy, które wiedzą, czy to może być objaw jakiejś choroby? Jeżel...
  • Witam! Synkowi wychodzi czwórka - dziąsło jest nie tylko spuchnięte ale i sine juz od środy. Mały był mocno przeziebiony ale prawie mu przeszło i zastanawiam się czy iść do dentysty żeby może przeciął to dziąslo, czy sie nie martwić. Może ktoś miał podobny przypadek?
  • Mój syn jakiś miesiąc temu upadł na podłogę i uderzył się w górne jedynki - dziąsło krwawiło i jeden z zębów lekko się ruszał. Teraz naruszony ząb lekko zasiniał, i zastanawiam się czy to minie, czy powinnam zgłosić się do stomatologa. Czy spotkałyście się z tym, aby urażony ząbek zaczął się psuć, zczerniał itp.? Czy takie przebarwienie po jakimś czasie mija? Dodam, że syn jest z natury strachliwy i aż boję się myśleć o usuwaniu tego mleczaka, czy leczeniu kanałowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się