siny

(22 wyniki)
  • Moja mała ma półtora roku.Od trzech miesiecy ma siną nóżkę, wyraźnie grubszą i troche dłuższą. NIe zdiagnozowano co to może być.Na kolanku dodatkowo zrobił sie guzek jakby wypukły siniak.Usg Dopplera przepływów w żyłach i tętnicach nic nie wykazało.Może ktoś miał taki problem. Lekarze rozkładaja ręce.Będę wdzięczna za pomoc, jakąkolwiek informację.Dodam że mała chodzi od 11m-ca życia. Tylko przy bieganiu widac nieznaczne utykanie.
  • Mój synek ma pół roczku. Od dłużeszgo czasu zuważam u niego zasinienie noska dokładnie na wysokosci oczek. Początkowo myślałam że się uderzył, ale ma już łóżeczko obłożone kołdrami wiec to nie to. No i teraz stawiam na dwie przyczyny 1. bawi sie zabawkami no i może faktycznie czasem sobie w nos strzeli i tu pojawia sie pierwsze "ale" czy tak stale z upodobaniem się tam trafia, że ma siny nos od 2 misiecy? 2. ma katarek czasem mniejszy czasem większy (uroki starszej siostry :) i j...
  • Moja 4 miesięczna córka ma coś jakby siniaka na policzku, zauważyłam go jakieś 3 tygodnie temu, akurat zaczęła wtedy chwytać i machać sobie zabawkami, więc myślałam, że po prostu się którąś uderzyła. Nawet przestałam jej dawać plastiki, a zostawiłam tylko lekkie gumowe gryzaczki i materiałowe przytulanki. Jednak od 3 tygodni "siniak" nie znika, raz jest bardziej a raz mniej widoczny, ot taka poszarzała skóra, jakby trochę brudna. Czy to może być rodzaj znamienia? We wtorek idę z nią na szcz...
  • wiadomo jest, ze po kazdym posilku malenstwu (5 misiecy) powinno sie odbic. ale od wczoraj moje malenstwo dostaje sinych nozek. nie wiem czy powinnam sie martwic?!na razie bacznie go obserwuje - i mysle, mysle ... udac sie do lekarza? mam nadzieje, ze to nic powaznego!
  • Moja 3 tygodniowa córeczka czasami ma siny trójkąt wokól ust. Dostalam skierowanie do kardiologa. Czy to może być coś poważnego? Proszę o inforace od rodziców którzy mieli podobne objawy u swojego dziecka. Pozdrawiam Kasia
  • Moja 5.5 miesieczna Olivia czesto ma sine nozki.Tak jakby jej krew nie krazyla.I nie wiem czy to normalne?Nic ja nie boli,cieszy sie caly czas.Tylko mnie to niepokoji.Jesli ktos cos wie cos na ten temat bardzo prosze o pomoc.
  • Wlaśnie wrocilam od GP i powiedzial ze wszystko jest oki ale jakos nie jestem przekonana.Moj synek od poczatku mial lekko sina buzie tzn.od noska do ust,Gdy spytalam o to polozna w czasie wizyty to powiedziala ze to normalnie zwlaszcza ze siniec sie pojawial w czasie karmienia (karmie butla).Ale dzis rano synek nagle zaczal strasznie plakac.Nic nie pomagalo!Gdy sie udało go uspokojc zauważyłam że siniec powiększył sie az po bródke oraz nasilił.Zadzwoniłam wiec do mojej przychodni,...
  • ja wiem, ze czy dziecku jest cieplo sprawdza sie po karku. Ale gdy moja corke ( 4tydognie i 2 dni) tylko ubralam np.dzisiaj w domu w same body juz raczki i nozki ma zimne, do tego raczzki sa takie sine odrazu. nie wiem co robic?? ubierac ja cieplej, czy nie zwracac na to uwagi, tylko na kark, ktory w tym momencie jest cieply???
  • Moja córcia ma 22 m-ce, od jakiegoś czasu (około 1 m-ca) ma sine podkowy pod oczami, mała śpi w dzień około 1-1,5h i w nocy od 21.00 do 8.30 więc myślę, że to nie są oznaki nie wyspania. Koleżanka mówi, że to może być objaw tego, że dziecko ma owsiki, ale w kupce małej nic "dziwnego" nie zuważyłam. Mała zachowuje się normalnie, bawi się,rozrabia, ma normalny apetyt. Czy ktoś coś może podpowiedzieć od czego są te podkowy. Dzięki
  • witam co mpze być przyczyną sincy pod oczami dziecko ma 15 miesięcy i ma tak od dluzszego czasu. miala robione badania krwi i moczu i wyszly ok. czasami ma te since az fioletowe nie wiem co robic. moze taka uroda. pozdrawiam
  • MAM PYTANIE DOTYCZACE TRZYLETNIEGO CHLOPCA,KTORY OD JAKIEGOS CZASU MA CIAGLE SINCE POD OCZAMI.CZY KTOS Z FORUM WIE CO TO MOZE BYC,MARTWIE SIE ZE TO OBIAW JAKIEJS CHOROBY.DZIEKUJE I POZDRAWIAM.
  • Mojemu synkowi (15 m-cy) zaczely ostatnio siniec zabki. Mial biale a teraz ciagle wyglada tak jakby mial pofarbowane lekko od jagod. jakis miesiac temu "wylupal" sobie po kawaleczku z obu gornych jedynek ale gdyby to mialo zwiazek to by mu sinialy tylko te jedynki (?) Boje sie czy to nie od antybiotykow; jak dotad dostawal 2 razy Zinnat, raz Augmentin i raz jakis inny wiec to chyba nie tak tragicznie duzo? Jeszcze jedna opcja to ze moze to od Kinder Biovitalu. Dostaje ten syrop od 3...
  • ...no i nowe zmartwienie. Lekarka stwierdzila ze moj synek ma - jak to okreslila- halo wokol ust i ze to moze byc niepokojace, ale nie powiedziala ani dlaczego ani co moze oznaczac. Kiedy sie dopytywalam powiedziala zeby sie nie przejmowac bo on ma poprostu takie naczynka itp. Ja jednak oczywiscie sie martwie - chyba panikara ze mnie. Co moze oznaczac takie "halo"? Nigdy nie mialam natury hipohondryczki a tu ciagle cos nowego uslysze albo wyczytam i sie martwie. Chyba oszalalam. ...
  • Moja 2,5 letnia córeczka jakieś 2 miesiące temu upadła tak niefortunnie, że złamała ząbek na dole a górna dwója i trójka schowały się w dziąsło i widać tylko połówki ząbków. Chodziłam z córką do stomatologa na kontrol czy ząbki nie sinieją. Dentystka mówi, że wszystko jest dobrze ale ja nie jestem do końca pewna. Czy nie trzeba zrobić dziecku zdjęcia rtg tych schowanych ząbków ?? Proszę o radę bo nie wiem co robić.
  • Niepokoi mnie zachowanie mojej 10-miesięcznej córki podczas płaczu.Zdażyło to się dwa razy.Pierwszy raz wystraszyła się jak do niej głośno powiedziałam, zaczeła płakac to wzięłam ją na ręce aby pocieszyć, a ona nagle nie mogła wydobyć z siebie dźwięku, odchyliła się do tyłu, następnie głowa jej opadła do przodu i zrobiła się na chwilę sina.Położyłam ją i wszystko wróciło do normy.Drugim razem, dzisiaj, przewróciła się i uderzyła w głowę i znowu płacz i pocieszanie przeze mnie i id...
  • Dziś przeszłam coś strasznego. Moja prawie 1 roczna córeczka siedziała na nocniczku i bawiła sie chusteczkami (takimi nawilżonymi). Zaczęła je wyciągać jedną po drugiej z opakowania, wieć je jej zabrałam. Zaczeła strasznie płakać, a właściwie tak zaciągnęła powietrze, że przestała oddychac. Podniosłam ja szybko z nocniczka, a ona nic, tylko zaczela robic sie sina. Odwróciłam ja jak przy np. przy zadławieniu i stukalam mocno w plecy a ona nic. Potwornie się przestraszyłam !!! Juz m...
  • Drogie Mamy! Zauważyłam ostatnio, że u mojego sześciomiesięcznego synka, kiedy się napręża (np. coś mu się nie podoba) występuje delikatne ściemnienie wokół ust. Czy z czymś takim się spotkałyście??? Co to może być. Dodam, że ja jak i moja mama mamy bardzo płytko unaczynione ciało (po prostu widoczna jest każda żyłka). Jestem tym faktem bardzo zdenerwowana. Proszę o pilne odpowiedzi. Pozdrawiam. MAMAKUBY
  • Cześć, przed chwilą po kapieli zauważyłam u małego, ze jedno jaderko, a raczej worek mosznowy jest 3-4 razy wiekszy od drugiego. Na obrzeżach wydaje się byc widoczny sinawy odcień. Próbowałam to wymacac, ale mały nie lubi jak ktoś go dotyka w "te miejsca". Wydaje sie byc tam jakis duzy twór(jąderko?) taki miesisty. Co to moze byc??? Mogło mu jedno jąderko przejsć do drugiego? Ale czy wyczuwalne byłoby jako jedno? Co to w ogóle moze byc, bo ja nie mam pojecia i odchodzę od zmysłów. ...
  • Doradźcie,Mamy co to może być?Moja dwuletnia córeczka cały czas chce być goła.Denerwuje ją też mój dotyk.Dawniej tak nie było.Trwa to 1,5 miesiąca:sina z zimna .Drapie się w okolicach pupki.Martwi mnie to coraz bardziej.Cały sierpień brała antybiotyki/4 rodzaje,bo " w ciemno" przepisane/.Może się już z takim czymś spotkałyście?
  • Witam! Jestem mama 13 letniego Wojtusia, ktory cierpi na chorobe neurologiczna. Choroba objawia sie drgawkami, wstrzymywaniem oddechu, sztywnieniem ciala dziecka, zawsze podczas snu. Pierwszy raz wystapila gdy synek mial 11 miesiecy. Ten pierwszy atak byl potworny: Wojtus nie mogl sie obudzic, zrobil sie siny i zaczal sie trzasc. Szybko pojechalismy do szpitala dla dzieci i tam stwierdzili ze to wlasnie ta choroba. Nie mam pojecia jak to sie nazywa po polsku, bo nigby wczesniej o takiej choro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się