soja

(6 wyników)
  • Witajcie, właśnie poczytałam o toksyczności rozreklamowanej soi i, muszę przyznać, włosy stanęły mi dęba. W skrócie ma się to przedstawiać tak: soja działa hamująco na czynność tarczycy, zaś niedoczynność tarczycy u dzieci skutkuje niedorozwojem umysłowym. Niektóre przypadki raka tarczycy również wiąże się ze spożywaniem preparatów sojowych. Ponadto zawarte w soi związki o działaniu estrogenów (tak zachwalane dla kobiet w czasie menopauzy) poważnie zaburzają gospodarkę hormonami ...
  • Witam!! Lekarz stwerdzil u mojej 10 miesiecznej coreczki mozliwosc nadczynnosci tarczycy. Objawem jest to ze mala ma znacznie powiekszone piersi choc nie karmie jej swoim mleczkiem od 4 miesiaca zycia. Lekaraka proponowala mi zrobic badanie krwi na prolaktyczne i tha czy cos takiego. Jesli sie okaze ze jest chora to dlugie lecznie u endokrynologa. Czy ktoras mama miala moze podobna sytuacje? czy ktores dziecko jest chore na nadczynnosc?poradzie cos bo sie bardzo martwie!!!! :-(
  • Moja córka, która właśnie skończyła 4 miesiące waży tylko 5300. Jest karmiona nutramigenem z nutritonem. Je często, co dwie godziny po 80-100 ml. Tak samo jest w nocy, choć wczesniej, zanim zaczęły się problemy z wagą i alergią, gdy była karmiona piersią, przesypiała już 8 godzin. Według pediatry nic innego nie mozna jej wprowadzić do diety ze względu na skazę białkową. Wiem, że są takie zalecenia, ale czy w przypadku niskiej wagi nie powinno się podnieść kaloryczności posiłków? Córka r...
  • Próbuję znaleźć informacje na temat wpływu złego wchłaniania wapna (i tym samym jego niedoboru w organiźmie)na dziecko,z takimi objawami jak nadwrażliwość,nadponudliwość,częsty płacz,tzw."krzyki nocne". Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi z waszego doświadczenia lub linki. Pozdrawiam
  • Chciałam zapytać mamy, których dzieci mają skazę białkową: jakie preparaty ( i czy w ogóle) podajecie swoim dzieciom? Czy przepisuje je lekarz i ile kosztują? Dzięki Ania
  • Witam!! Ze względu na podejrzenia o skazę białkową, po odstawieniu od piersi karmię mojego małego Bebilonem sojowym 2. Jenak ostatnio przeczytałam, że coraz częściej u dzieci występuje alergia na soję.Padł na mnie blady strach! Proszę Mamy, które karmicie swoje maluchy mieszankami sojowymi- napiszcie, czy miałyście jakieś przykre doświadczenia. Jak objawia się alergia na soję? Pozdrawiam Karolina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się