Forum Sport Fitness
ZMIEŃ
      soja

soja

(6 wyników)
    • Wegetarianki miłośniczki soi, uważajcie, bo wasi synowie mogą mieć kłopoty :- ( no i nie tylko wegetarianki, bo tanie białko sojowe z soi zmodyfikowanej genetycznie jest już w setkach produktów spożywczych. Ze świata nauki; 2003-03-13 [PAP] Wpływ soji na męską płodność Samce szczurów, które były w życiu płodowym narażone na działanie związku zawartego w soi, mają gorzej rozwinięte jądra i mogą mieć obniżoną płodność w porównaniu z innymi samcami - donoszą badacze z USA na łam...
    • - jeżeli chcesz obniżyc procentowy udział tłuszczu w twoim organizmie to warto wprowadzić do codziennej diety soję -- to działanie soji omówione jest na wielu stronach w internecie a udowodnione przez bardzo wiele badań przykład: References 1. LE Moeller, CT Peterson, KB Hanson, SB Dent, DL Alekel (SPON: DS Lewis), Isoflavone-rich soy favorably affects regional fat and lean tissue in menopausal women. Iowa State Univ, Ames 50011. Experimental Biology 2000, San Diego, CA April 15...
    • Mięsko(8)

Klamka zapadła po przeczytan iu kilku artkułów i postów podjełam decyzje o zaprzestaniu jedzeniu mięsa (dopuszczam tylko ryby)oraz produktów mlecznych. Boję się, że nie podołam, bo 1 z głównych składników mojej diety był nabiał. Dlatego mam prośbę do expertów, żeby wypowiedzieli sie na temat mleka sojowego i produktów z soi niemodyfikowanej. Slyszałam, że powodują wzrost ilości estrogenów ale mieso naszpikowane hormonami także wywłuje ten sam stan. Co jest mniejszym złem?
    • Trzeci dzień kopenhaskiej i mam kilka znaków zapytania: 1. Czy ta grzanka to może być kromka jasnego chleba podsmażona na suchej patelni czy to coś innego? 2. Nie jem mięsa więc zastępuję je tofu i soją bo okazało się że soja w czystej postaci ma więcej białka. Ile tofu bądź soi odpowiada rybie, plastrowi szynki czy tym porcjom mięsa przewidzianym w kopenhaskiej? 3. Nie znoszę kawy z cukrem, więc wypijam gorzką i zjadam łyżeczkę cukru, czy to niedopuszczalny bład? A może cukier zas...
    • Mam pytanko odnośnie kopenhaskiej(tak wiem że już wiele razy został poruszany ten wątek). Zachęcona rewelacyjnymi efektami chciałabym ją wypróbować, ale ...no właśnie, jestem wegetarianką i nie jem miesa.Czy występujące w niej mieso można zatąpić innymi produktami o podobnych własciwościach.Proszę o odpowiedź.
    • probuje nabrac troche masy miesniowej. jestem szczupla wiec cwicze + jem wiecej bialka przed i po cwiczeniach, czasem tez na noc (bez tego budzilabym sie glodna i guzik bym przybrala) ale tu pojawil sie problem: jakos marnie sie czuje, brzuch wzdety, bole glowy... z bialka jem glownie twarog, tunczyka i steki wolowe. Mysle ze to moze od tego miecha. Co by tu robic? Czy organizm sie jakos przyzwyczai do wiekszej ilosci miesa, czy zdrowiej pozostac przy dawnej malo-miesnej diecie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się