soja

(12 wyniki)
  • Mąż mnie uszczęśliwił 3 litrami takiego oleju, on w ogóle nie czyta etykiet. Straszny to syf, czy nie przeżywać i smażyć do woli?
  • Okazuje sie, ze moja prawie 21 miesięczna Nastka jest uczulona na Białko krowie. Muszę zastąpić jej je czymś innym, a mleko modyfikowane nie wchodzi w gre ze względu na smak. Pomyśłałam o soi. Właściwie jemy jej niemało, ale tylko w postaci ziaren i kotletów - steków sojowych, tych wysuszonych, jeszcze kostka sojowa, ale to jest prawie to samo. Mozę jest tu ktoś kto sie bardziej orientuje w tych produktach... Chodzi mi o samo mleko sojowe, kaszki na mleku sojowym jeśli takowe istnieją, deser...
  • kiedys robiłam super pasztet z soi i jajek i warzywek gotowanych, później wekowałam.. zna ktosik może przepis ?
  • kochane emamy, może któraś z Was ma w lodówce malutkie parówki z indyka firmy Morlin, tzw. morlinki,pakowane po sześć. Sprawdźcie, proszę, czy zawierają soję.
  • kupilam malej w sklepie ze zdrowa zywnoscia kotlety mielone sojowe takie juz gotowe,mala sie nimi zajada i mam pyt.czy takie kotlety sa zdrowe???i czy ktos zna przepis na zrobienie takich kotletow???acha i jak czesto dziecko moze jesc takie kotlety?dziekuje za odp
  • -- Jacek junior 01.09.07 www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=28
  • tak sobie dzisiaj konsumowałam i myślała. bo niegdzie nie widziałam w żadnych kalendzrzach zywieniowych. moze nie specjalnie popularne, ale u nassie jada na codzień. tak jak mleko/ ale przeciez nie uczula bardziej, tylko mniej, żadnych sztucznych dodatkow... ktos wie?
  • Witam w związku z uczuleniem mojego dziecięcia na mleko musiałam usunąć z mojej diety wszystko co z mlekiem związane... Poradźcie mi moje miłe czym mogę uzupełniać wapń - nie licząc tabletek po prostu? Może jakieś przepisy mamy wegetariańskie by mi podsunęły? Najgorsze jest to, że zaraz po odstawieniu mleka to jakoś specjalnie mi nie go brakowało (nooo... nieraz dostawałam ślinotoku na widok zółtego sera), ale teraz, po 4 miesiącach, co i rusz mam ochotę na płatki na mleku, albo j...
  • Dajecie swoim roczniakom i nieco starszym soczewicę, groch, soję? Jeśli tak to jak je przyrządzacie i z czym podajecie? Jak często? Czy dzieci chętnie je jedzą? Ja zamierzam dopiero zacząć i stąd te pytania.
  • wiem, że rocznemu dziecku nie polecacie parówek, (tzn w ogóle ich nie polecacie), jak się ma rzecz z parówkami i kiełbaskami sojowymi? Ja je uwielbiam (mięsa nie jadam), ale mam opory przed poczęstowaniem nimi Weroniki, dużo tam przypraw i w sumie nie wiem czy nie są zbyt ciężkostrawne. Pozdrawiam
  • Nie jestem wprawdzie wegetarianką, ale staram się jeść mało Mięsa. Wydrukowalam sobie parę Waszych pomysłów, wczoraj zrobiłam tofu z warzywani na półsurowo. Jest wyśmienite! Bardzo dziękuję za ten przepis, można przy nim poszaleć. Mój mąż, który marudzi zwykle nawet jak podaję raz w tygodniu mięso był zachwycony! Mam prośbę: macie może jakieś inne przepisy na tofu albo soję? Kotlety sojowe mielone, sałatkę robię, ale może coś jeszcze? Będę wdzięczna. Serdecznie pozdrawiam. Gina
  • Kochane dziewczynki czy któraś z Was zna przepis na sajgonki. Mam wielką ochotę zrobić coś takiego ale nie wiem jak. Pozdrowienia lionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się