Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      soja

soja

(11 wyników)
    • alergia(6)

Witam wszystkie Mamy na forum. Chociaż odwiedzam forum już od kilku miesięcy, to zdecydowałam się napisać dopiero teraz. Znalazłam tu nieraz wiele podpowiedzi jeszcze będąc w ciąży, ale też po porodzie. Do tej pory wszystko układało się cudownie. Mo Michałek ma trzy miesiące i rozwija się prawidłowo, jest pogodnym dzieckiem. Niestety kilka tygodni temu pojawiła się na policzkach wysypka, a potem sucha, łuszcząca się skóra. Policzki były bardzo czerwone. Natychmiast poszliśmy do le...
    • Mój synek ma skazę białkową i trochę problemów ze skórą. Wysuszona, szorstka i zaczerwieniona. Doradzono mi, żebym kąpała go z dodatkiem Balneum do kąpieli. Tak robię i jest trochę lepiej, ale usłyszałam gdzieś, że ten olejek na receptę jest tańszy. Czy któraś z was wie coś na ten temat? Bo może warto potuptać do pediatry?
    • moj 8 miesiecny synek prawie od urodzenia miewa dziwaczne wysypki, rozne. Najczesciej to male krostku na policzkach, ktore zmieniaja sie w plamy przypominajace liszaje. Czasem sa delikatniejsze, czasem silniejsze. Niestety pediatra za kazdym razem ignoruje moje pytania na ten temat - mieszkam za granica i to na prowincji. Raz wymoglam masc (jakas cudotworcza, bo na drugi dzien dziecko mialo gladziutko buzie, ale gdy tylko zakonczylam pzepisana kuracje po 5 dniach wysypka i plamy w...
    • sorki...coś źle nacisnęłam i stąd poprzedni zapis :o( mój maluszek ma skazę białkową,ma 7 miesiacy. Wczesniej ja go karmiłam piersią -do końca 6 miesiaca i podawałąm mu czasami Nutramigen. Nestety teraz nie smakuje mu żadne mleczko lecznicze- nie chce go w ogóle. pija tylko sojowe - BEBIKO. Moja pediatra powiedziałą, że nie jest ono zbyt zdrowe dla niego. czy to prawda (bo jakoś średnio wierze w jejekompetencje), no i co mogę mu jeszcze oprócz tego podawać. oczywiście soczki, zupki i de...
    • Zauważyłam dzisiaj u mojej 10 miesięcznej córeczki zgrubienie, kuleczkę o średnicy ok 0,5 cm w okolicy piersi mniej więcej obok brodawki. Co to może być czy któras z Was miała u swojego dziecka coś podobnego? Jutro wybieram się do lekarza ale jestem mocno zdenerwowana i chciałabym dowiedziec się czy coś wiecie na ten temat. z góry dzięki Paulina
    • Hej!Mój synek ma 10 miesięcy, jedyne rzeczy, które je to kaszka ryżowa, sinlac i mleko soyowe. Dodatkowo karmie go piersią na dobranoc i na dzieńdobry,ewentualnie w nocy, jak sie jeszcze obudzi (od niedawna dopiero przesypia noce). Na wszystko jest uczulony, ja z kolei boje sie wprowadzać nowe pokarmy, mały ma szorstkie policzki, kazjonalnie wysypkę na rączkach, ale najgorsza jest wysypka+purpurowe plamy na 'kołnierzyku" i pod brodą, drapię sie strasznie, widze też, że często bo...
    • moja Baśka ma 2,5 miesiąca i od trzech tygodni robi bardzo śmierdzące kupki. Mają też zazwyczaj zielony kolor i raczej są luźne, to znaczy wyglądają jak farba w zielonym kolorze. Raczej mało w nich serka. Ile tego serka powinno być normalnie? Od 5 dni jestem na diecie bez mleka i innego białka, ale kupy nie zmieniły swojej konsystencji - jest ich tylko mniej. Weśniej robiła do 8 kupek, a teraz 3-4 kupki. Wcześniej też nie jadłam dużo białka - najwyżej dwa jogurty na tydzień i raz w tygodniu k...
    • Dziewczyny Julka od tygodnia ma jakas wysypke na buzi - jedna lekarka stweirdzila ze to od skazy (po 3 tyg zazywania nutramigenu to nie wiem czy po takim czasie moze wystapic wysypka) a druga ze to moze od skazy a moze od uczulenia np. na proszek(moje ubrania), wysypka wyglada tak - male czerwone krostki czasami laczace sie w takie grupy wygladaja ce na plamki, kolo ust maly grysik, no i zaczeriwnienie kolo uszka i na podusi uszka(suchosc skory). stsuje baluneum baby krem ale tydz...
    • Witam, Czy to w ogole mozliwe? Ma moze ktos doswiadczenia? 2,5m-czny maluszek ma straszne wzdecia i sensacje, nasilajace sie jak jem przetwory mleczne. Miesa nie jem od 12 lat i brak w diecie mleka chyba nie za dobrze wplynie na kondycje moja i maluszka ;( Jak sobie poradzic? Czy jedyna rada jest jedzienie miesa (odpada) lub odstawienie od piersi na odpowiednie mieszanki (troche szkoda)? pozdrawiam MaMaKaMilka
    • Napiszcie mi drogie mamy czy mleko Nutramigen może być źle tolerowane przez niemowlaka??? Jeśli tak to czym mam karmić mojego miesięcznego synka?
    • Witam, o jakiegos czasu zauwazyłam u synka iszajki na delikatnych czesciach ciała min. wew. łokcia i nadgarstki, oraz wysypke na buźce. Pediatra zalecił mleko sojowe i czekamy. Drogie mamy dzieci z alergia na mleko jak u was to wyglądało i jakie mleko podajecie swoim pociechom?? dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się