spa

(58 wyników)
  • Tylko w Polsce jest takie zamiłowanie do no-spy i lekarze z zamiłowaniem przepisują ją ciężarnym na dolegliwości. Oczywiście doraźne branie w razie nagłej potrzeby jest ok, lub w razie zdecydowanej konieczności typu przedwczesnych skurczy jest wybranie mniejszego zła. Po kolejnej wizycie u lekarza jestem utwierdzona, że no-spa przechodzi przez łożysko i ma wpływ na dziecko. są już w necie dostępne też badania na ten temat. Mi lekarz często zlecał w trakcie pierwszych miesięcy no-spę, i w ost...
  • Witam. Jestem w 15tc. Biorę no-spe forte, 1 rano i 1 wieczorem. Następną wizytę mam w przyszłym tyg i zabraknie mi tabletek na 2 dni . Wezmę zwykłą no-spe bo forte jest na receptę. Mam takie pytanie. Zwykła no-spa jest 2 razy słabsza, czy mam brać 2 tabl. rano i 2 wieczorem?
  • Witam Moze ktoras przyszła badz obecna mama ma namiary na jakis salon pieknosci dla cieżarnych , chciałabym sie troszke zrelaksowac i upieknic , moze jakis link, bede wdzieczna, pozdrawiam .
  • Witam, od samego początku mój dr na ciążowe pobolewania brzucha zaleca no-spę. Na ulotce pisze jednak że lek ten jest niewskazany w ciąży. W dodatku obiło mi sie o uszy że może powodować kłopoty z napięciem mięśniowym u dziecka. Wiecie może jak to jest naprawdę?
  • witajcie. dzis wyszłam ze szpitala gdzie przez ostatnie dwa dni podawano mi no-spe. przyjeta zostałam w poniedziałek na oddział patologii ciązy ze skurczami macicy (twardnienie brzucha) wychodzac dostałam recepty na leki w tym również no-spe ale była to recepta na no-spe forte. przeczytałam ulotke od jednego i od drugiego leku i o ile na no-spie napisane jest, ze podaje sie w przypadku poronienia zagrażającego to na no-spie forte zamieszczona jest informacja, ze nie powinno sie ...
  • Witam, od kilku tyg mam skurcze połączone z bólami, skurcze te nie powodują skracania szyjki i nie rozwierają jej (4,8cm) ... ze względu na bóle lekarz przepisał no-spę w razie potrzeby, magnez i diphergan na wyciszenie (działa na zasadzie relanium , ale znacznie bezpieczniejszy). Choć skurcze mam to mam opory przed braniem tych leków. Magnez oczywiście, ale no-spę i ten diphergan to biorę już naprawdę w razie potrzeby .. Czy są tu mamy, które łykają no-spę regularnie? bądź jakieś inne leki ...
  • No-spa(4)

dziewczyny mam bole skurczowe wszedzie czytam, ze no-spa jest nieszkodliwa w czasie ciazy wczoraj dorwalam ulotke i przeczytalam,ze jednak przechodzi przez lozysko! i co wy na to? jestem w 18 tygodniu i obecnie zalecone mam lezenie
  • Byłam dziś wreszcie u lekarza. Jestem w 8 tygodniu, mam bóle podbrzusza i plamienia. Lekarka zapisała mi nospę i turinal. Tylko że mój mąż "gdzieś słyszał", że nospa może zaszkodzić dziecku. Nie wiem co o tym myśleć, nie chciałabym brać żadnych leków, ale skoro muszę... Czy komuś zaszkodził ten lek? I dlaczego we wszystkich postach dziewczyny piszą, że biorą duphaston, a ja dostałam turinal?
  • Witam. Wczoraj bylam na wizycie u ginekologa (4tyg temu mialam zakladany szew na szyjke jestem w 27tc ) w szpitalu dostawalam no-spe forte 3 razy dziennie cala tabletke moja ginekolog powiedziala, ze zapisze mi no-spe forte zebym sobie brala 2 razy dziennie po pol tabletki ale nie wiem czy brac tak codziennie regularnie wczoraj wzielam wieczorem i dzis rano nie chce truc dziecka jakimis tabletkami , i jeszcze mam jedno pytanie mam grzybice pochwy tzn jej nawrot przed tem mialam tylko tabletki...
  • mam problem byłam ostatnio na wizycie u gina i stwierdził ze skróciła mi sie szyjka, mówiłam mu tez o bólu w prawym boku a on niewiele powiedział tylko przepisał mi no-spę nie wiem czy na ta skracającą sie szyjkę czy na ten bół. po no-spie boli mnie brzuch jeszcze gorzej ale jeśli to miało by zapobiec skracaniu sie szyjki to przeżyję taki bół ale jesli to miało działac przeciw bólowo to bez sensu abym skazywała sie na jeszcze większy ból. może któraś tez ma nospę na skracającą si...
  • Dziewczyny,mam pytanie - czy w ciąży no- spa ,zażywana sporadycznie przy jakims bólu lub skurczu jest bezpieczna? pozdrawiam
  • Witam W sierpniu poroniłam a teraz znów jestem w ciaży,lekarz potwierdził. Nie znam jeszcze, który to tydzień(przy następniej wizycie sie dowiem dokładnie) bo nie miałam tej "pierwszej" @ po poronieniu i sama raczej sobie nie umie obliczyc,heh.Przepisał Dupnostop. Czuje się dobrze oprócz czasem dopadających mdłości i bolących piersi.Strach tez mnie czasem przeraża i boje sie czy wszystko będzie oki. Czasem boli mnie brzuszek (ale to chyba z tego iz nie moge sie wypróznic)aczolwie...
  • mam pytanie czy mozna sotsowac fenoterol i no-spe jednoczdesnie?jestem w 21 tc i od dwoch tyg biore 4*1/2 fenoterolu, ale boli mnie brzeuc, wiec sobie biore nospe doraznie i wtedy przechodz. leze caly czas, ale zamiast poprawy jest chyba gorzej :( po jakim czasie fenoterol dziala skutecznie? p.s.mam obolaly brzuch i czuje wszystkie miesnie, nawet jak wstaje.tez tak mialyscie?? zalamalam sie tym wszystkim, za miesiac obrona, a ja nie moge sie opedzic od czarnych mysli :( dziekuje...
  • obawiam sie brania zbyt wielu tabletek w ciąży , biore : materne x1 , folik x1, magne B6 2x1 tabletka. ostatnio po wizycie u ginekologa lekarz zalecił mi zwiększenie dawki magnezu do 2x2 tabletki dziennie i dodatkowo 3x1 dziennie No-spa , nic nie mówił tylko dopiero na moje pytanie odpowiedział że macica jest za twarda i no-spa jest na rozluznienie. a ja boje sie brać no-spe bo na ulotce jest napisane: "Drawertyna (składnik no-spy) może być stosowana w ciąży jedynie w przypadku ...
  • hej! dziewczyny, jestem dopiero w 6 tyg ciązy, zglosilam się do gin. prowadzącego z powodu powtarzających się "ciągnięć" brzucha( takie kucia obustronne i jakby skurcze), bez plamień a on mi przepisal no spę i magnez. Nospę 3x1, magnez 2x1. czy to nie za szybko?? ale oczywiście jem przepisane leki i skurcze się jakby zmniejszyly...
  • Ile tabletek no-spy(tej dostępnej bez recepty)maksymalnie w ciągu dnia pozwolił Wam brać wasz ginekolog? pozdrowionka
  • Czy można wziąć drugą małą no-spe w ciągu jednego dnia (pierwszą wziełam 6 godzin temu), 4tc do lekarza jestem umówiona dopiero na poniedziałek..
  • Co jest silniejsze czy jesli mam nospe to musze wykupywac spasmoline bo bylam w dwuch szpitalach w krotkim czaasie i tu stosuja nospe a w drugim spasmoline. jest jakas roznica oprucz ceny?
  • od samego rano dosc mocno boli mnie brzuch jak na miesiaczke nie wiem czy cos sie zaczelo czy przestanie chcialabym jednak wziasc no-spe i pojsc sie wykompac czy to dobry pomysl ? czy jak sie porod zaczal czy ta no-spa nie zaszkodzi nic nie zatrzyma ? prosze o odpowiedz szybka pozdrawiam
  • Przyszłe mamusie chcialam zapytać czy któras z Was bierze czasami no-spę i jak często? Ponieważ wiem, że przy lekkich skurczach bierze się ją a ostatnio miewam sporadycznie takie jednak nie sa one spowodowane przebiegiem ciąży lecz dokuczliwym zapaleniem pęcherza. Czy no-spa jest szkodliwa dla dzidzi i jak często można ją brać? Pytam poniewaz w szpitalu przy zapaleniu pęcherza podawano mi ją 3x1? Chodzi mi oczywiście o tą bez recepty... Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się