sperma

(15 wyników)
  • Nasz pierwszy cud po in vitro nie trwał długo. Niestety skończyło się poronieniem. Teraz opracowujemy plany rezerwowe. Spróbujemy jeszcze ze dwa, trzy razy i zaczniemy realizować inne opcje. I tu niestety jest pat. Mój M myśli o adpocji. Dla mnie jest to opcja nie do przyjęcia. W pracy mam często do czynienia z ludźmi ze środowisk patologicznych i może to obłudne, ale nie chcę dziecka z takiej rodziny. Nie wierzę, że proces socjalizacji może wykrzewić wszystko, co wynika z genów....
  • Dziewczyny, zastanawiam się czy któraś z was korzystała z banku spermy? Jeśli tak to proszę was podajcie mi "zasady" korzystania z banku. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
  • Owszem, to trochę śliski temat na rozmowę, ale dopiero niedawno naukowcy odkryli, że nasienie mężczyzny może mieć bezpośredni wpływ na... szczęście kobiety. Brzmi niewiarygodnie? Otóż zgodnie z badaniami przeprowadzonymi na uniwersytecie stanowym Nowego Jorku kobiety, które mają styczność ze spermą swego partnera podczas stosunku są szczęśliwsze od tych, których partnerzy używają kondomów. Naukowcy wierzą, iż obecne w spermie hormony, odpowiadające za nastroje i odczucia, prze...
  • Przepraszam na wstepie za moze nieporadne tlumaczenie fachowych terminow ale badanie nie bylo przeprowadzone w pl:przepraszam z ata mieszanke ang/pol ale wlasnie otrzymalismy wyniki.Jesli ktos sie orientuje w tym jak zle jest prosze o pomoc ruchliwosc plemnikow Lo (czyli low niska) 26% total sperm count ( ogolna liczba) LO13 10x6/ml % ilosc abnormal sperm ( czyli chyba z wadami) 92% rapid progresive sperm 0% slow progresive sperm ))% glowki 92% ogony 4% srodek 4% cells/debris...
  • -------------------------------------------------------------------------------- moj mąż ma bardzo gesta sperme, dodam, ze kochamy sie czesto... czy moze mieć to jakis zwiazek z plodnoscia
  • Do tej pory prawie zawsze kochalismy sie z zabezpieczeniem (prezerwatywą). Przez ostatnie tygodnie "na żywca" :-)) I zauważyłam ,ze bardzo poprawiła mi się cera. Nawet przed @ się nie pogarsza. Kiedys czytałam cos na ten temat. To możliwe???
  • Sperma(11)

Jesli w nasieniu sa leukocyty(400 000)El/ml i do tego bardzo marne to nasienie jest. Tylko 12 % normalnych plemnikow reszta to anormalne.Czy w invitro mozna mimo to doprowadzic do zaplodnienia? Nie wiem na czym to polega,ale moze mozna by wybrac takiego zdrowego plemniczka i byloby ok.Czy to mozliwe? Czy ewentualnie mozna jakos poprawic ta sperme?
  • Dziewczyny,jestem w trakcie sztucznego zapladniania w Hamburgu. Niestety moj maz nie moze miec dzieci przez chorobe ktora byla zaniedbana wPolsce przez lekarzy.Szansa dla nas bylo kupienie Spermy.Po moich badaniach wyszlo, ze u mnie funkcjonuje jeden jajnik i mam 40% zajsc w ciaze.Po pierwszym razie nie udalo sie. Boje sie, ze nie dam sobie z tym rady. Jezeli ktos jest w poobnej sytuacji to prosze napisz. Mysle, ze jestem sama
  • Mąż ma 14, 8 mln plemników w 1 mln plemników w 1 ml, a powinno być powyżej 20, ruchliwość ma 10 % , a powinno być powyżej 50 %. Czy ktoś miał takie wyniki? proszę podać jakąs tab. wyniki- tylko te 2 są nieprawidłowe, ale wiem że one decydują niestety o p.łodności. Niewiem dlaczego zrobili tak niedokładne. Proszę o maile na gazetowy, bo rzadko jestem na necie- dzisiaj do 15. Dziękuję z góry. Czy ktoś leczył się w Rzeszowie?Gdzie się leczyć, u mnie wszystko dobrze.
  • mam własnie takie pytanie, szukałem informacji o tym wszędzie ale jakos nic nie mogę znaleźć, bardzo mnie to interesuje...... Za wszelkie informacje bardzo dziękuję....
  • Jaka jest różnica pomiędzy IVF a ICSI? Ile w/w zabiegi kosztują w Novum w Warszawie? Pzdr,
  • Wczoraj dowiedziałam się, że chociaż ja jestem jak najbardziej płodna, mój narzeczony nie ma...żadnych plemników w nasieniu.Żadnych!!! Jeśli będzie miał je w jądrze, możliwa jest punkcja i in vitro. Jeśli nie, to znaczy, że to genetyczne (tylko 5 % facetów tak ma) i moge albo adoptować, albo pobrać plemniki z banku spermy...Jestem załamana, on też. Czy którejś z was to się zdarzyło? Jak często zdarza się, że mimo, że nie ma plemników w nasieniu, to są w jądrze, tylko nie wydostają...
  • dowiedziałem się, że pewien znajomy jest bezpłodny, ponieważ jest zarażony gronkowcem złocistym. Czy istnieje taka zależność, czy też mogłaby w jego przypadku być jeszcze inna przyczyna. Pytam, gdyż też mam gronkowca i niepokoje się .
  • Witajcie, dzisiaj odebraliśmy wyniki nasienia i jestem bardzo zaskoczona. Oczekiwałam, że będzie tam podział na prawidłowe itd. Nie wiem w ogóle jak to zinterpretować. Pomóżcie. Oto wyniki: 6,0 ml 33/48/19 ~44,0 mln/ml po 7,5 godz. 0/30/70. Czy ten wynik może być czytelny dla normalnego szarego człowieka? Bardzo poszę o interpretację. Pozdrawiam, Aga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się