zaneta111 08.08.05, 19:56 Dziewczyny, zastanawiam się czy któraś z was korzystała z banku spermy? Jeśli tak to proszę was podajcie mi "zasady" korzystania z banku. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaneta111 Re: bank spermy 09.08.05, 16:55 Dziewczyny,ja i mój mąż staramy się od niedawna,ale diagnoza już zapadła.Mamy tylko 1,3 mln plemników, z czego 99% o patologicznej budowie i już wiemy, że te wyniki niekwalifikują nas nawet do icsi!!!Dodam, że są to wyniki po leczeniu męża.Teraz zastanawiamy się nad zapłodnieniem nasieniem dawcy. Dlatego też prosimy o pomoc.Na jakiej zasadzie dobiera się dawcę, jak to wygląda w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
gonia59 Re: bank spermy 09.08.05, 20:38 dawcę dobiera się pod kątem grupy krwi,możesz mieć życzenia co do koloru włosów, oczu, wzrostu, wieku, wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kokko7 Re: bank spermy 10.08.05, 20:58 banki spermy gwarantuja "zdrowe "plemniczki pod wzgledem chorob genetycznych a dawcami sa panowie ktorzy maja swoje potomstwo (udokumentowane) przy wyborze dawcy bierze sie przede wszystkim pod uwage grupe krwi meza a potem: wzrost, kolor oczu, wlosow i wyksztalcenie badz zawod ze swojej strony zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś