Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      stara kamienica

stara kamienica

(4 wyniki)
    • Witam, Niedawno wprowadzilam sie do starej kamienicy, gdzie istnieje wspolnota mieszkaniowa (na 12 mieszkan jest chyba 5 wykupionych). Dom jest stary, ma wyremontowany dach. Jak zapewniali mnie sprzedajacy (wiem, pic na wode :), mial byc remont klatki schodowej, ale po 4 miesiacach wyglada na to, ze jest to kwestia jakiejs dalszej, niewiadomej przyszlosci. Zlosci mnie to, ze ci ludzie, ktorzy tam mieszkaja przymykaja oczy na dozorce - fleje, ktory nie sprzata zbyt czesto, a bud...
    • Witam! Mam takie pytanie, na które nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi... mianowicie, czy pieniądze za wykup mieszkania w starej kamienicy, w której istnieje wspólnota mieszkaniowa, powinny trafić do funduszu remontowego tejże kamienicy? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!
    • Uprzejmie proszę o pomoc :)) Nasza wspólnota planuje wykonanie remontu dachu - obecnie są stare dachówki. Pan nadzorujący remonty zaproponował wykonanie dachu z balchy aby nie obciążać zbytnio dachu (stara kamienica) oraz dlatego że jest tańszy. Nie wiem dlaczego ale jakoś nie lubię blaszanych dachów :( Mam pytanie czy wykonanie dachu np. z papy - obecnie jest taka ładna ala dachówki w różnym kolorze nie byłoby tańszym, ładniejszym i trwalszym rozwiązaniem. Moze ktoś miał już z ta...
    • Mam uprzejma prosbe o wskazanie jakiegos programu do prowadzenia - w najprostrzy sposob - ksiegowosci we wspolnocie mieszkaniowej liczacej 25 lokali. Ta wspolnota to stara kamienica w centrum krakowa. ogrzewanie indywidualne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się