strach

(10 wyników)
  • że porzucenie forum nerwicowego to zdrada gorzej piętnowana niż zdrada w małżeństwie, to wręcz przypomina porzucenie sekty, sekta jak się z niej chce wyjść to się miota, szantażuje, pluje jadem, grozi, zastrasza, wmawia człowiekowi że bez niej nie da sobei rady, że jest nikim, śmieciem niegodnym istnienia na tej ziemi, łazi wszędzie za człowiekiem, inwigiluje jego życie, dopada w najmniej spodziewanych miejscach. Sekta zainwestowała sily i środki i nie chce ponieść straty, a o co chodzi lu...
  • kobieta ma wrazenie ze ludzie sie z niej smieja bertada : masz schizofrenie mask : to urojenia
  • " Do osiągnięcia równowagi w naszym życiu konieczne jest odczuwanie, rozpoznawanie i nazywanie emocji oraz wyrażanie ich. Jeśli w którymś z tych punktów mamy problemy, odbije się to na naszym codziennym funkcjonowaniu. Warto zapamiętać kilka prostych zasad rządzących barwnym i potężnym światem emocji, o których pisze Wegscheider: uczucia nie są złe ani dobre, każde z nich ma swój cel i znaczenie, przekazuje nam pewną informację, bez której trudno byłoby nam funkcjonować w świecie...
  • " /.../neurotyk dojść może do wniosku, iż kochany jest za coś. Wraz z tym stwierdzeniem oczywiste staje się, iż zainteresowanie partnera można łatwo stracić gdy nie realizuje się jego oczekiwań/.../ Broniąc się przed zniewoleniem jednostka będzie starać się- paradoksalnie, nie wierzyć w jakiekolwiek uczucie. Może także uważać, iż nie jest godna miłości. Oba te mechanizmy pomagają zbudować poczucie kontroli. Uwolnienie się od drugiej osoby złagodziłoby lęk przed zależnością. Z...
  • to jednak bertranda miała rację ? terapia i wychowanie, doświadczenia nie mają znaczenia ? czemu mając tyle z lękiem do czynienia, wiedząc, że , w swoim czasie, np. przed klasówką, egzaminem, wizytą u lekarza, tyle lęku - bez sensu i powodu... a potem przekonujesz się, że, gdy ta klasówka już jest, to się sprężasz, nie ma lęku, tylko chęć działania. i się działa i jest dowód, że dzialanie było OK., bo zostajesz fajnie oceniona. czemu to nie uczy, by, na podstawie konkretnych doświ...
  • ponoć jednak myślimy jak geny dadzą: www.polskieradio.pl/nauka/artykul92989.html
  • objawy: co do objawów to sa sprzeczne,dodam ze od 10 lat uprawiam sport ontensywnie po kilka godzin dziennie , a teraz musze jeszcze dluzej bo pobudzony tak jestem a wiec musze jesc tylko 1 raz dziennie , bo nie czuje glodu-mam zolc w zoladku i refluks,przepuklina wslizgowa rozworu przelykowego, jest mi na zmiane goraco lub zimno i mam dreszcze, ale to od goraca ,bo skore zawsze mam ciepla mimo ze nic nie jem!!! i skad mam tyle energi?,nie chudne i nie tyje,mimo ze zasuwam ma cz...
  • najgorsze instynkty ludzkie się niby uruchamiają w skrajnie trudnych sytuacjach. np. ten eksperyment Zimbardo z ludźmi odgrywającymi rolę więźniów i klawiszy. czy, gdy jakaś wojna, głód jest i się ludzie za kawałek chleba zarżnąć mogą. tylko, jeśli w sytuacjach trudnych najgorsze ma wyłazić na wierzch, to skąd się wzięło zachowanie Św. Maksymiliana Kolbe albo Janusza Korczaka ? są ludzie dobrzy tak bardzo, że i w trudnej sytuacji nimi pozostaną ? są mniej dobrzy i niedobrzy z...
  • na toksyczne odreagowywanie mecze sie jak cholera i chyba njawieksza przyczyna mecznarni jest to, ze sobie nie daje pozwolenia na lęk, a nie lęk sam w sobie ustalilam sobie granice, ze teraz juz mam byc zdrowa(-wsza) i nie dopuszczam mozliwosci kroku w tyl a przydalby mi sie bardzo
  • to mnie przeraza. jakos kontaktu miedzyludzkiego przez net. ktos kto mnie w zyciu niewidzial na oczy rozwalil mnie psyhicznie przez jebane gg. dlaczego tak sie dzieje. gdzies sie w tym wszystkim zgubil czlowiek.czlowieczenstwo. czy mozna kogos tak bezkarnie stlamsic na zywo? w oczy? nie, bo jest strach.blokada. odpowiedzialnosc. jak mnie nie widzis nie masz zadnej odpowiezialnosci.wydaje ci sie ze wszystko mozesz boziu. jedyna pociecha ze mozna skurwielstwo wylaczyc. ale to wszs...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się