strach

(7 wyników)
  • Czy Wy tez tak panicznie boicie sie smierci?Gdy mialam jakies 12-13 lat zaczelam sie zastanawiac "a co, jesli po smierci nic nie ma?".No wlasnie, co wtedy?Bo przeciez poi zyjemy, nie mozemy byc pewni.Moze wierzyc w to, czy tamto, ale zawsze pozostana watpliwosci.w koncu jestesmy istotami rozumnymi.Boje sie strasznie tej pustki, nicosci.Mozecie sobie to wyobrazic? Sprobujcie.Nic nie czujecie, nie nie widzicie, nie ma Was.A swiat pozostaje i inni dalej sobie zyja.Pamietam, ze nie mog...
  • kurcze ciagle napiecie,pobudzenie,gonitwa mysli,,i trwa to od miesiecy,zabijam czas sportem,cwicze po 4-5 godzin na silowni,biegam po 30 km dziennie ,bardzo malo jem ok 2000kcal,,staram sie malo spac,i choler wciaz nie czuje zmeczenia,goracomi, pomozcie,czemu nie moge poczuc releksu,odprezenia ,co jest? czy hydroxyzyna mi pomoze? bo to najbezpieczniejszy lek tego typu.
  • Od kilku dni przeszkadzały mi w zaśnięciu dziwne "odgłosy",także ze strachu nie byłam w stanie zasnąć przed czwartą nad ranem.zeszłej nocy jednak postanowiłam to olać bo już byłam zmęczona,i udało się,zasnęłam o 1. Przebudziłam się o 3 z powodu odgłosów,ale przemogłam strach i zasnęłam znowu.Nie wiem co to za odgłosy,często jest to pukanie,nie wiem,w ścianę,czy gdzieś zaraz pod oknem pokoju.Kiedyś zawsze ze strachu budziłam Miśka,ale tym razem starałam się powstrzymywać.Pierwsze co sobi...
  • O fobiach każdy coś tam wie. Dotyczy konkretnego lęku przed konkretnymi rzeczami,zwierzętami,sytuacjami itd.Pojawia się przyczyna (np.pająk) i jest skutek(np.mdleję). Czasami jednak jestem w takich sytuacjach, gdy strach przychodzi bez przyczyny. Jest to irracjonalny niepokój który nagle się nasila,obezwładnia,zaczynam wpadać w panikę że coś się dzieje i nie wiem dlaczego.Kółko się zamyka. Przy mojej fobii przed zamknietymi pomieszczeniami,jeśli już taka sytuacja zachodzi, siadam...
  • jutro pojsc do pracy. Nie moge juz sobie zrobic dnia wolnego. Jest niedziela rano a ja juz boje sie poniedzialku. Boje sie, ze nie wytrzymam calego tygodnia. A potem nastepnego... :-( Nie chce wychodzic z bezpiecznego lozka, nie chce nikogo widziec.
  • moj psychoterapeuta cos tam napomina, ze bardzo oddzielam te stany... ale tak rzeczywiscie jest. znowu sie zaczelo. znowu wpadlem w stan, po wyjsciu z ktorego, bede mowil, ze "widzialem czarne slonce". a najgorsze jest to, ze wszystko dzieje sie w zwiazku z najblizsza mi ostatnio osoba, moim oczkiem w glowie.. wydaje mi sie, ze ogolnie sie poprawia.. znowu mialem kilka dni w ktorych czulem sie bardzo dobrze... bylem przekonany, ze bede w stanie odzwajemnic jej uczucia... ze sie z ...
  • byłam z miesiac temu i powidziałam ze oczekuje konkretnej terapii a nie wizyty do popłakania na ramieniu...dostałam zadanie, napisać problemy które mam i do nich cele do zrealizowania... jak to mam napisać... np. złość, agresja (problem)cel...nie być agresywna hihihih bezsensu zrywanie zwiazku z błahego powodu... cel nie zrywać tylko siedzieć do śmierci z jednym...ehh napiszcie coś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się