syty

(6 wyników)
  • moj synek ma 4 miesiace.Wazy 8,5 kilo.Wazy az tyle,bo przy pordzie mial 4,2 kg.Karmie go piersia i dwa lub trzy razy dziennie podaje soczki ktore bardzo mu smakuja.Lekarz stwierdzil ze maluszek ma skaze niemowleca.Pytanie moje jest takie.Ostatnio co dwie lub trzy godziny budzi sie w nocy i jest glodny.Wczesniej wystarczalo mu raz w nocy karmienie.Czy moge podawac mu inne mleko??Dodam ze jestem obecnie w Irlandii.Dziekuje za odpowiedz
  • Witam serdecznie, Pani dr i drogie forumowiczki proszę was o radę. Już jakiś czas temu przyglądałam się schematowi żywienia zaproponowanego przez Panią dr i jakoś nam to wychodziło, ale teraz zupełnie się pogubiła. Mój mały za chwilkę skończy 6 miesięcy. Do tej pory jadał różnie. Staram się trzymać tych samych godzin karmienia. Jednak mam problem rano gdyż jak mój mały zję w nocy ok 5 mm ok 180ml to długo nie jest głodny. Zjada kaszkę na mm dopiero ok 9.30. 10 i to z wielkim trudem. Ni...
  • Witajcie, moj synek ma 4,5 mieisaca. Do konca 4 miesiaca karmilam go wylacznie piersia. Od okolo 2 tygodni karmie go rowniez ( a raczej glonwnie) sztucznym mlekiem (zaczelam tracic pokarm, synek za malo przybieral na wadze i jeszcze pare innych przyczyn o ktorych nie bede sie rozwodzic). Potrzebuje rady jak ustawiac synkowi karmienie w ciagu doby. Do tej pory jadl mniej wiecej o 8, 11, 14, 17, 20 + w nocy 2 razy o 2 i 5 czasem jedno lub dwa dodatkowe karmienia) tak jego rytm sie sa...
  • witam jestem ciekawa jak radzicie sobie z wyjazdami z małym dzieckiem a trzymaniem się schematu żywienia - mam na mysli taka sytuację że wyjeżdzacie do lekarza oddalonego np o 200 km i czas potrzebny na dojechanie przypada akurat na karmienie jarzynką i co wtedy robicie? bierzecie podgrzewacz ze soba i karmicie w samochodzie??
  • O jakiej porze dnia podajecie Waszym maluszkom kaszkę wzgl. kleik?
  • Mój synek ma 6 tyg do tej pory podawałam mu Nan1 a 2 dni temu zmieniłam na Bebilon 1 z powodów ulewań, problemu zaparć i kolek. Jak narazie nic się na lepsze nie zmieniło. Mam wrażenie, że synek się nie najada 120 ml co 3 godz a nawet częściej. Po Nanie w nocy robił 5-6 godz. przerwy a teraz budzi się głodny po 3 godz. Proszę o pomoc!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się