Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      szampon

szampon

(21 wyników)
    • Dla psów, krótkowłosych, żeby miłe były, błyszczące i pachnące? Bo ja długi czas używałam hery, był rewelacyjny, zwłaszcza w wersji do czarnego, ale jakoś ostatnio się pogorszył. Przerzuciłam się na ring5 no i moze być, ale może znacie coś lepszego?
    • rozwiazalo by wiele problemow zwiazanych z "normalna" kapiela
    • Jakich szamponów używacie do kąpieli Waszych psów? Mój ma strasznie dużo pcheł, a nie potrafię się ich pozbyć. Stosowałam juz wiele szamponów- ze znikomym skutkiem... Pozatym po każdej takiej kąpieli ma strasznie szorsktą sierść... długie szczotkowanie nic nie daje... Czy ktoś moze polecić odpowiedni szampon.. by i pozbył się pcheł i sprawił by sierść była miękka? Mogą to być nawet dwa szmpony.. jeden od pcheł, drugi od sierści... Za odpowiedź z góry dziękuję....
    • mam 3 miesięcznego pekińczyka i trochę zaczyna mieć nieprzyjemny zapach,mogę go wykąpać,jeżeli tak to w jakim szamponie?Kiedyś słyszałam,że może to być szampon dla dzieci.
    • mam owczarka niemieckiego
    • jak często można kąpać psa (sznaucer miniatura) i w jakim szamponie najlepiej, dodam , że psy są chowane w domu , uwielbiają kanapy , mają kontakt z małym dzieckiem i nie ukrywam , że kąpe je co 2,3 tyg . i są już wtedy bardzo brudne , czy to nie za często, na razie psy nie mają żadnych uczuleń i nie drapią się
    • Mam pytanie - jak często można kąpać kotka? Wyjaśniam, że ma 3,5 miesiąca, nie jest rasowy (ale ma poldluga siersc, którą codziennie czeszę) Poza tym zaczyna szalec w ogrodzie, takze bedzie miał się gdzie brudzic. Pozdrawiam
    • Witam Chciałbym się dowiedzieć czy można kąpać 4 miesięcznego psa?
    • Moja kicia uwalała sie straszliwie, bo mam w domu remont. Nawet nie chce sie lizac, bo chyba na siersci ma pył od gruzu i resztki farby. Kiedys wet mi powiedzial, ze lepiej kota nie kąpac w kocich szamponach, bo moze dostac wysypki. Ale ja mam wątpliwosci, czy sama woda wystarczy. Poradzcie cos.
    • witam czym, jakimi preparatami tepicie takich roznych nieproszonych siersciowych gosci u swoich futrzakow????? Serce sie kraje jak sie moj kitus drapie. Musze cos kupic ale nie wiem co - to moj pierwszy kot ;) Pomozcie - podajciepare nazw, najlepiej tych najlepszych z cenami od razu ;) Pozdrawiam
    • Mam 3 miesięcznaą foksterierkę szorstkowłosą jest w większej części biała w związku z czym szybko się brudzi jak często można kąpać takiego pieska teraz jest na rynku dużo szamponów pielęgnacyjnych ale nigdzie nie jest napisane jak często można jej stosować.pozdrawiam
    • Może ktoś wie czy można wykąpać w wannie 2.5 miesięczne szczeniaki ? Chciałabym zrobić to wieczorem przed spaniem i jeśli pozwolą wysuszyć je suszarką. Potem całą noc nie wychodzą na dwór, więc chyba nie przeziębią się?
    • Kiedy ja czesze, sypia sie biale paproszki. Lupiez??? Co z tym zrobic, kupic jakis koci szampon i wykapac? Ale bylaby awantura...
    • Wokół nóg owłosienie tworzy cos jakby kokon. Nie wiem czy to normalne i jak nad tym zapanować, te kłaki tak się kudłacą. Pomóżcie i powiedzcie jak dbać o nogi, co robić, czego nie robić, jak powinno być, etc.
    • U mojej 5-mies. suni po przywiezieniu ze schroniska i wykąpaniu szamponem antyalergicznym, przeciwświądowym (na zlecenie lekarza)pojawił sie niewielki łupież. Sunia drapała się i pogryzała, więc zaprowadziłam do weterynarza. Lekarz zalecił ponownie kapiel (tydzień po pierwszej) i zmianę diety-tylko ryż, mięso kurczaka z warzywami i sucha karma - na zmianę , chodzi o sprawdzenie czy nie ma alergii pokarmowej. Poza tym zalecił lek uspokający i lekko p/świądowy. Po drugiej kąpieli ł...
    • Mam owczarka niemieckiego, czy gdy temperatura spadnie do 0 stopni nadal bede mogla myc w ogrodzie, czy moze sie przeziebic? Myje zawsze w cieplej wodzie.
    • mam mały dylemat - ostrzyc naszego Fufra czy nie - strasznie sie drapie, gorąco mu pewnie. Był raz strzyżony przed Bożym Narodzeniem - wyglądał potem pożal się boże:/ i w dodatku po strzyżeniu miał podrażnioną okolicę genitaliów:/
    • Mam duzo problemow. Najpierw nie chce podejsc jak czuje ze cos sie swieci. Potem jak podejdzie to sie wyrywa. wogole panicznie zaczal unikac miejsca w ogrodzie gdzie go mylismy. Ktos radzil wziac go na linke spacerowa, ale bym czul ze to jest podstep co do psa. Pies bedzie sie cieszyl ze idzie na spacer a tutaj koszmar. Poza tym nie chce by sie zaczal bac linki i potem z wyscia na spacer nici :-(( P.S. w czasie mycia wsuwam mu kawalki kielbasy, ale i to nie bardzo dziala.
    • Kazdy kto nas odwiedza przyznaje ze u nas "czuc jest psa". Mamy dywan, ktory czyscimy skrupulatnie (wlacznie z czyszczeniem parowo). Ale nic nie pomaga widocznie. Czy ktos ma sposob na "przyjemny zapach w domu?" Dziekuje z gory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się