Forum Regionalne Lubelskie Zamość
ZMIEŃ
      szczebrzeszyn

szczebrzeszyn

(11 wyników)
    • W duchu naszych postów na forum Szczebrzeszyn w długim bardzo poście wypowiada sie o rzeczywistości Szczebrzeszyna P.A.Hajn przybyły z Australii. Zaprosilem GOna nasze łamy. Aby znależć ten post wchodzimy na forum "Roztocze on line" - to takie wiadomosci gazetowe, następnie u góry szukamy (na str. głównej tego forum) słowo -Szczebrzeszyn , pokazuje sie strona miasta (przez kogoś zalożona) i tam znajdziemy dyskusje na wewnętrznym forum . Warto. To jest ciekawe. M
    • www.szczebrzeszyn.pl/asp/start.asp?page=artykul&tytul=Aktualno%B6ci&dzial=Aktualnosci&menu=&nr=696
    • podobno planowana jest w tym miescie budowa obiektu o punkcie konstrukcyjnym K-90!!! czy to prawda?
    • ... a dziewcznkę z wosku. Coś pomieszałem, to nie z tej bajki... Wracając do tematu, podczas mojej ostatniej wizyty w Zamościu wybrałem sie do najbliższego , sąsiedniego miasta. Gdy szliśmy główna ulicą spotkaliśmy koleżankę z lat durnych , która kilka lat temu zamieszkała w Szczebrzeszynie. Własniwe wybierała sie do kościoła na sumę, ale , że zaoferowała nam jednocześnie pomoc przewdonicką to musiała odłozyc wizyte w kościele na później. Spacerkiem po kilku minutach doszlismy d...
    • Witam Chciałbym podjąć temat pałacu w Klemensowie. Całe swoje dzieciństwo spędziłem w okolicach i każde moje chwile spędzałem na spacerach po pięknym parku. Po latach gdy odwiedzam rodzine i zwyczajowo ide na spacer widze jak stan palacu z roku na rok sie pogarsza. Czy miasto nie zamierza podjac zadnych dzialan poprawiajacych stan palacu? Nie wyobrazam sobie jak mozna w taki sposob zniszczyc tak wspanialy zabytek. Czasami przechodza mnie mysli aby otworzyc jakas fundacje i odbudowac te...
    • Witam wszystkich! Obiecałem że dzisiaj wrócę na forum z nową zagadką. Miała to być zagadka o herbie Zamościa. Niestety muszę zawieść tych co na nią czekają oraz pocieszyć tych, ktorzy mnie razem z moimi zagadkami nie lubią. Zagadki nie będzie a przynajmniej nie będzie jej przez najbliższe dni. W dniu dzisiejszym Janusz rozpoczął wątek o Chrząszczu i Szczebrzeszynie. Następnie MM-ka przepraszając mnie (choć nie wiem za co) w tym samym wątku zaproponowała zagadkę o herbie Szczbrz...
    • Czy ktoś ma informacje na temat przeszłości tej wsi??. Wiele lat temu będąc w Zamościu usłyszałem że w Wielączy zamieszkiwali (zamieszkują) potomkowie Tatarów wziętych do niewoli . Czy ktoś coś słyszał na ten temat????
    • Wybieramy się w drugi weeekend lipca do Zamościa. Czytam przewodniki, przegladam linki itd. Co jednak polecilibyście zwiedzić i zobaczyć na całym roztoczu poza popularnymi miejscami?
    • za dziennikwschodni.pl Woda to magnes Szczebrzeszyn: Nie tylko chrząszcz zabrzmi w trzcinie W Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie i Szczebrzeszyn z tego słynie – pisał Jan Brzechwa. Po Krasnobrodzie, Zwierzyńcu i Nieliszu to 650-letnie miasto może stać się wkrótce mekką dla amatorów letniego wypoczynku nad wodą. W tym roku rozpoczną się prace związane z powstaniem zbiornika wodnego. – W promocji gminy Szczebrzeszyn turystyka powinna zająć ważne miejsce – ...
    • po latach odwiedze Polske, przyjade na Roztocze, podladuje akumulatory, podreperuje nerwy...zwyczajnie odpoczne wylaczajac sie od codziennego pedu.Tyle sobie obiecuje po tej wizycie w domu, chce ciszy, spokoju, potrzebuje tez tras na walesanie sie po lesie i mapek rowerowych w okolicach Szczebrzeszyna.Pozdrawiam wszystkich
    • a może podzielmy się pomysłami na ciekawe trasy rowerowe..oczywiście z Zamościa do.... Pogoda sprzyja...tylko czasami pomysłów brak....:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna