szczepionki

(19 wyników)
  • Witam jak można sie dowiedzieć czy szczepionka MMR zaszkodziła mojemu dziecku które sie cofneło w mowie i ma lekki autyzm co można zrobić aby takie szczepionki odtruć czytałam wątki ale nie dowiedziałam sie konkretnie gdzie iść sie zgłosic czy jakie badania zrobic
  • Prosze o informację, w jaki sposób mogę zbadać poziom ewentualnego zatrucia rtęcią poprzez szczepionki. Badanie włosa? Krew? Moja córa ma 5,5 roku. Myślę o odtruwaniu homeopatią. Ale chciałabym mieć najpierw pewność, że powinnam. Po poczytaniu artykułów o odtruwaniu metodą Tinus Smitha, na 50% mam pewność, ze dotyczy to mojego dziecka. Ale regres nastąpił ok 1,5 roku życia, czyli akurat po tych najgorszych szczepionkach. Po przejściu wszytskiego co wspólnie tu próbujemy na forum zostało ...
  • wyborcza.pl/1,75476,9162741,Dramat_wedlug_dr__Andrew_Wakefielda.html Co o tym myslicie??
  • Nie zaglądałam na forum ostatnio zbyt często, Amelka bardzo ruszyła do przodu i tak jakoś cieszyłam się tym co mam. Myślę, jednak że jest jeszcze sporo do zrobienia. Kupiłam jej log iq zobaczymy co da, ale bardzo mnie zainteresował wątek z odtruwaniem szczepionek bo sądzę, że mojej Amelki może ten problem dotyczyć. Nie wiem jednak jak się za to zabrać, do kogo iść/ gdzie kupić odtrutkę/jak podawać ? Proszę przybliżcie mi trochę temat. Nie ukrywam, ze jestem laikiem w tym temacie.
  • Witam.Mam synka,który miał wszystkie szczepionki obowiązkowe oprócz MMR bo właśnie wtedy neurolog nam to odradziła,I tak zaczęłam się interesować tym tematem i jestem przerażona.Nie miałam pojęcia że mogą zawierać rtęć czy aluminium.Śledzę tu posty Mariana i jestem zachwycona jego wiedzą.Planuję drugie dziecko inie wiem co robić.Szczepić czy nie.Jeśli w szpitalu dostanie pierwsze dawki to co dalej?Czy synka mam zaszczepić tym MMR?Ma teraz trzy lata zaczął ładnie mówić tak z pół roku temu.Ma j...
  • poczytajcie o szczepionce MMr wydaje mi sie ze wiekszośc wacszych problemów ma z nią związek
  • jak sie mają szczepionki tzw skojarzone przeci odrze śwince różyczce do rozwoju mowy dziecka. Pytam bo jutro na taką szczepionkę idę..może ktoś wie. Mój synek-14 mies jak pisałam w innym wątku mało mówi ma przestoje po czym wraca dopoprzednich sylab,czynności-np.machania rączka na papa.Nie wiem czy to naturalne czy spowodowane np.jakimś szczepieniem proszę o radę
  • trafiłem na ciekawą relację matki dziecka odtruwającej swoje dzieci z szczepionek homeopatycznie wg metody Tinusa Smitsa. czytając dziennik tej matki z postępów w stosowaniu homeopatti w rozwoju mowy jestem pod wrażeniem. przynam szczerze że średnio wierze w homeopatię, ale takie relacje mnie przekonują. jeśli nie szkodzi to uważam że warto wszystko spróbować aby pomóc naszym dzieciom. abi.tla.pl/index.php? option=com_content&view=article&id=281:odtruwanie-ze-szczepionek-wg...
  • jestem właśnie w fazie 2 odtrucia MMR potencji 1M i... tu niespodzianka - po nocnym dawce MMR rano obudził się z zaropiałymi i przekrwionymi oczami oraz wyraźną chrypką. co ciekawe całkowicie przeszedł mu regres. tak jak pisała Grażyna, MMR zwiększa "kumatość", bystrość, rozumienie słów i zdania adekwatne do sytuacji jest to o tyle ciekawe że odtruwam MMR po raz drugi i nadal mamy efekty oczyszczania, ale chce dodać że w wakacje odtruwaliśmy BCG a z tego co słyszałem często ( ale nie zaw...
  • www.youtube.com/watch?v=HsnlifYuhBQ&p=0C1AA85AC4C33EA1&playnext=1&index=91 Pierwszy w historii wygrany proces ze MMR bylo przyczyna autyzmu. Ciekawie powiedziane "it did not cause but resulted" prawnicze przepychanki slowne. To dziecko milo jakies schorzenie mitochondriow, a przez szczepionke to schorzenie sie zaostrzylo i dostala autyzmu. Mowia ze to schorzenie jest rzadkie, tylko ze nikt nie sprawdza przed szczepieniami czy dzieci maja jakies schorzenia mitochondriow a poza tym nie powiedz...
  • moj syn ma piersza "niesmiala" diagnoze : ASd profil HFA ma zasob 15 slow. ma 3 latka powiem szczerze, juz nie wiem ktorej szczepionki moj syn nie mial. Ale od momentu skonczenia 2 lat nie szczepie. ze strachu. A jak to ma sie w kontekscie przedszkola? a we wrzesniu chce mojego syna wyslac do przedszkola a wiec? szczepic czy nie? jezeli 3 latek ma zasob slow - 15 sztuk to do jakiego poziomu moze mi sie cofnac w rozwoju mowy?? pytanie retorycznie - nikt mi na nie nie odpowi...
  • a w niej opinie takich autorytetów jak: IAN SINCLAIR - Szczepienia, niebezpieczne, ukrywane fakty Lekarze potępiają szczepienia To jest niewiarygodne, jak naukowcy mogą twierdzić, że choroba Heinego-Medina zniknęła po szczepionkach, skoro zniknęła również w innych częściach świata, gdzie szczepienia nie były rozpowszechnione. dr Robert Mendelsohn Większość szczepień BCG zastosowana w takich krajach jak Szwecja, nigdy nie chroniła przeciwko chorobie w okresie dzieciństwa. Jedn...
  • jakiś czas temu zebrałem z sieci możliwe przyczyny spektrum autyzmu. nie widzę powodu aby trzymać to u siebie w pliku. może się komuś przyda do diagnostyki ( aczkolwiek dużej części nie da się zdiagnozować niestety ) · czy występuje zwiększona aktywacja mikrogleju oraz astrogleju w grzbietowo-bocznej korze przedczołowej · czy jest zwiększona aktywacja neurogleju w móżdżku · czy jest poprawny układ połączeń nerwowych w obszarze płatu skroniowego w mózgu &midd...
  • czy ktoś z was próbował homeopatycznie odtruwać szczepionki?
  • Czy powinno mnie to niepokoić. Córka karmiona cały czas piersią. Rozumie wszystko, ładnie juz chodzi-biega. Ale z mową:( mówi tylko Amm jak chce jeść i po swojemu coś w rodzaju kiiii, aaaa,eee.geee.
  • Byłam dziś u lekarza rodzinnego,zapytałam o szczepienia-czy mogę odmówić. Lekarz poinformował,że tylko kiedy przyniosę zaświadczenie od specjalisty.Mała ma opóżniony rozwój mowy,obawiam się obciążać ją jeszcze szczepieniem. Powinniśmy same decydowac czy szczepic czy nie,potem nikt nie weżmie odpowiedzialności za kłopoty zdrowotne(opóżnienia itp). Co o tym myślicie.
  • Coraz więcej sprzecznych informacji na ten temat. Jedni mówią, ze szczepić, drudzy, ze nie szczepić. Podobno szczepionka świnka, odra, różyczka jest bardzo niebezpieczna. Chodzą nawet opinie, ze powoduje autyzm. A Wy drogie mamy czym szczepiłyście swoje dzieci MMR czy Priorixem? Czy własnie ta szczepionka nie spowodowała zahamowania rozwoju mowy?
  • Dziewczyny. Napiszcie mi prosze,czy "idziecie" zgodnie z kalendarzem szczepień u Waszych dzieci??? Ja nie. Tzn.nie zaszczepiłam mojej córki na świnkę,odrę i różyczkę i nic po tej szczepionce sie podaje.Czyli jesteśmy chyba o 3szczepienia do tyłu. Wiem,że są obowiązkowe,ale boję się ich piekielnie-dlatego nie szczepie. Napiszcie jak to jest u Was?Jestem bardzo ciekawa. Pozdrawiam.
  • na jednym z forum przeczytałem ciekawy tekst jednej osoby która z powodzeniem chelatowała się z rtęci za pomocą ( kwasu alfa liponowego- w skrucie ALA ). profesjonalna chelatacja jest niestety rygorystyczna jak wygląda ? chelatacje przeprowadza się cyklami, najlepiej tygodniowymi, tzn. przez 3-4 dni podaje się ALA i przez tyle samo dni przerwa. jest jeden jednak szkopuł- okres półtrawania ALA wynosi 3 godziny dlatego ALA TRZEBA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się