szlaki

(7 wyników)
  • Otwarcie Krajoznawczo – Turystycznego Szlaku Rowerowego Środkowego Dorzecza Kamiennej W najbliższą sobotę nastąpi objazd studialny nowego Krajoznawczo – Turystycznego Szlaku Rowerowego Środkowego Dorzecza Kamiennej. Wszystkich, którzy chcą przejechać na rowerze przez szlak i aktywnie wypocząć, cyklistów, amatorów jazdy na rowerze prezes Towarzystwa Ziemi Ostrowieckiej Zbigniew Pękala zaprasza 14 października o 13.00 na zbiórkę przed budynkiem starostwa powiatowego p...
  • Nareszcie amatorzy rowerowej jazdy mają prawdziwą uciechę. Jest pogoda i od razu wyjechali na ulice, swoje ulubione trasy i szlaki. My, razem z Oddziałem PTTK im. M. Radwana, polecamy właśnie taki aktywny wypoczynek, tym bardziej, że maj sprzyja wycieczkom rowerowym za miasto. Co prawda w naszym regionie niewiele wybudowano ścieżek rowerowych, ale ma być ich więcej. Ścieżki rowerowe przy ulicy Żeromskiego, 11 Listopada oraz przy ul. Zygmuntówka i w gminie Bodzechów - przy drodze wo...
  • Czy znacie jakieś szlaki rowerowe lub piesze wokół Ostrowca? gdzie w okolicy są jakieś malownicze obiekty, mało znale kapliczki, krzyże, stare chaty? Nie chodzi mi o miejsca, takie jak Bałtów, czy Nietuilisko (skądinąd piękne), lecz o miejsca, do których raczej nie zaglądamy podczas weekendowych wypadów. pozdrawiam:)
  • W grudniu Ostrowiec Św. przystąpił do Regionalnej Organiacji Turystycznej woj. świętokrzyskiego. Są mozliwości aby to Ostrowiec Sw. zajmował się koordynacją tego szlaku na terenie woj świętokrzyskiego. Co wy na to?
  • Juz w przysłym tygodniu promocja nowego około 100 stronicowego przewodnika turystycnego "Bałtów na Szlaku zółwia i Dinozaura" autorstwa Marka Reja i zbyszka Tyczyńskiego. Przewodnik zrealiowany został w ramach projektu "Gospodarka Społeczna na Bursztynowym Szlaku" Dla pierwszych pięciu forumowiców który chcą się stać właściecielami przewodnika - przekazuję gratis. Podrawiam JK
  • mam do pytane dotyczace pieszych wycieczek po gorach swietokrzyskich. w najblizszym czasie mam zamiar troche po nich pochodzic, czy zna ktos moze jakies fajne trasy? (zaznaczam ze bede jezdzila pks-em).
  • 02.04.2007 Na szlaku O dwa nowe, atrakcyjne szlaki turystyczne - "literacki" dla zmotoryzowanych i "pielgrzymkowy" dla rowerzystów - i o samorządowy portal internetowy poświęcony turystyce wzbogaci się w tym roku Województwo Świętokrzyskie. Regionalna Organizacja Turystyczna (ROT) otrzymała z Ministerstwa Gospodarki ponad 200 tys. zł dotacji na te przedsięwzięcia. 02.04.2007 Na szlaku O dwa nowe, atrakcyjne szlaki turystyczne - "literacki" dla zmotoryzowanych i "pielgrzymkowy" dla...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się