Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
      szlaki

szlaki

(13 wyniki)
    • Ma ktoś dostęp do jakis mapek całęgo szlaku ? Najbardziej interesuje mnie pas nadmorski.
    • Znalazłem dosyć ciekawą - dziwną stronkę - szlaki rowerowe z dworca PKP w Zawierciu - prawie wirtualne, prawie jakbym tam był, myślę, że można by się tymi szlakami wybrać, ostatecznie przy tej bolesnej dokładności na stronie nie powinno być problemu z czerpaniem czystej przyjemnnościz jazdy... sami zobaczcie i napiszcie czy da radę zrobić użytek z tej stronki: juraonline.pl - może ktoś z was się wybierze, to napiszcie tutaj czy było warto
    • Termin: 5.07 - 12.07 Na początek: Ta wycieczka to jest szybki spontan, zapraszam osoby z całej polski gdyż można przeżyć niezapomniane wrażenia, jak zarówno sprawdzić się w przyrodzie! Dane informacyjne poniżej. Spotkanie: Spotykamy się na Helu, Dworzec PKP przed wejściem głównym. O godz. 17.00 i czekamy na spóźnialskich do 17.30, chyba że ktoś dołączy do nas w późniejszym terminie i miejscu, po wcześniejszym uzgodnieniu. Trasa: Hel, Jastarnia, Władysławowo, Karwieńskie, Biał...
    • Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy jest ścieżka rowerowa z warszawy do mazowieckiego parku krajobrazowego, jak prowadzi z mostu świętokrzyskiego pozdrawiam
    • Cześć! j/w. Proszę o szczegółowe wskazówki. Jestem nowym rowerzystą-a chcę się gdzieś zapuścić na dłużej (wcześniej jeździłem gdzieś po okolicy) Mam namiot, i inne drobiazgi-więc... Jednak nie wiem jak zaplanować trasę :-/ Dziękuję za pomoc!
    • Planuję z żoną wyprawę rowerową wzdłuż wybrzeża Bałtyku. Mam w związku z tym kilka pytań do osób, które przebyły taką trasę. A mianowicie czy da się ją przejechać drogami polnymi, przez lasy itp. nie korzystając z dróg dla samochodów lub korzystając w bardzo niewielkim stopniu. Będzie to nasza pierwsza wyprawa wielodniowa w związku z tym mam pytanie do bardziej doświadczonych osób, jak się przygotować w sensie bagażu, wyposażenia, sprzętu itp. bo nie chciałbym niczego przeoczyć ch...
    • Witajcie! Planuję wybrać się we wrześniu w 3-dniową "wyprawę" z Wrocławia do Krakowa. Po wstępnych oględzinach mapy planuję jechać przez Opole, Strzelce Opolskie, (przebić się jakoś przez Śląsk), Olkusz. I tu pytanie do osób, które być może korzystają z tych dróg - czy krajowymi drogami da radę zrobić tę trasę i nie zostać zwianą do rowu przez jakiegoś TIRa? No i którędy najlepiej przebijać się przez Śląsk? Pozdrawiam! M.
    • Rowerem trzeba gdzieś jeździć. Szlaki rowerowe powinny mieć charakter przygodowy, bezpieczny, umożliwiający kontakt z przyrodą i rolnictwem, zapewniać widoki oraz uprawianie turystyki rowerowej w odpowiednim zdrowym klimacie. W obszarach rolniczych warunki te spełniane są w strefach brzegowych lasów i zadrzewień śródpolnych, w strefach brzegowych rzek i jezior oraz na koronach i w podnóżach skarp i stoków i właśnie w tych strefach proponuje się głównie projektowanie tras rowero...
    • ma ktoś? Polecacie? Gdzie mogę o tym poczytać? pozdr.
    • Razem ze znajomymi jezdzimy ostro po Wawie juz 2 sezon, ale znudzily nam sie Powsin i Kabaty, Kampinos, Zegrze i inne drogi wzdluz Wisly. :( Moze znacie jakies fajne, dlugie trasy w okolicach stolycy ;)? jakies miejsca, do ktorych mozna podjechac np. pociagiem elektrycznym zeby poszalec po polach i lasach??!!
    • Mam do Was prośbe o porade: Gdzie w okolicach Krakowa jest łatwa trasa rowerowa ok 20-30 km? taka dla nowicjusza-łamagi :)
    • -częstochowskiej. Chodzi rzecz jasna o trasę rowerową.
    • Dzisiaj przejechałem 45 km trasy krakowskiego bike maratonu( + 6 km asfaltu ze Szczyglic do miasta), który odbędzie się za tydzień i miejsca, gdzie absolutnie wymiękałem to zjazdy, z tym legendarnym wąwozem do Kochanowa na czele. Moje pytanie - jak zjechac, żeby się nie zabic? To jest absolutny kosmos dla mnie, na razie nie wydaje mi się, że kiedykolwiek będę w stanie tamtędy zjechac. Jak się nauczyc takich zjazdów? Trasa jest już oznaczona, można potrenowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się