szlaki

(11 wyników)
  • Czy ktos z Was wie gdzie mozna kupic mape Mazowieckiego Parku Krajobrazowego z aktualnymi szlakami turystycznymi (w tym rowerowymi). Wiem, ze mape z przed kilku (kilkunastu) lat mozna kupic w sklepie "Mapa" na ostrobramskiej. W ostatni weekend korzystalem z niej i wydaje mi sie ze jest troche zdeaktyalizowana np. sa w niej jeszcze linie autobusowe oznaczone literami np F.
  • Czy ktoś z Państwa miał już może okazję jeżdżenia tym szlakiem? Jeżeli nie to nic straconego. Oprócz 2 fragmentów, które od biedy nadają się do w miarę bezstresowej jazdy (Dąbrowa Leśna - okolice Palmir oraz Górki-Granica) i fragmentów szosowych cała reszta "to jakieś Qui pro quo". Zawsze gdy pojawia się szlak rowerowy, gdy jedziecie zwykłym szlakiem turystycznym możecie spodziewać się kłopotów w postaci kopnego piasku. Oczywiście można zrzucić przerzutkę np. na 1 - 2, ale szlak m...
  • Zapraszam na szlak rowerowy na którym można podziwiać piekne budowle które są świadectwem tego jak u nas w Polsce wyrzuca się pieniądze w błoto. Nie wiem czego to jest dowodem?? Naszej chorej biurokracji czy też złodziejstwa. W promieniu około 5km znajduje się około 10 niedokończonych inwestycji. Z czego na połowie z nich od conajmniej 5lat nic się nie dzieje. Przebieg trasy: 1. Ursynowski fortepian - Ul. Gandhi róg Cynamonowa: Inwestycja wstrzymana od około 6 lat. Miał to być ...
  • jak najłatwiej dojechać?
  • bardzo fajnie, zrobiono potrzebną rzecz ! przydałoby sie jeszcze oznakować odcinek pomiedzy Górą Kalwarii i Żabieńcem, mozna by wtedy zrobić ładne kółeczko, bo teraz co ? wracanie do domu po własnych śladach ?
  • Cisza jakaś dziwna tu zapanowała. Przy sprzyjającej pogodzie ja wyruszam na trasę: www.wir.most.org.pl/trasy/szbitew.htm Koło 10:00 powinienem dotrzeć w okolice stacji W-wa Gocławek. Jak na mój gust to trochę tam za dużo kryteriów ulicznych. Chaladia, czy ta trasa gdzieś się styka z Twoją?
  • Najczęściej i najchętniej jeżdżę na rowerze do Puszczy Kampinoskiej.Przy okazji mam tam dość blisko. Można tam skutecznie podnieść poziom adrenaliny i nieźle dać sobie w kość.Chcę zaprezentować swoje ulubione trasy. Jeśli ktoś również "szaleje" w tym rejonie i zna ciekawe odcinki, proszę niech również o nich opowie. Prawdziwa zabawa zaczyna się od Truskawia.Przed przystankiem autobusowym jest taki sklep, ulubiony przez rowerzystów, gdzie można pod parasolami wypić lemoniadę.Wjeżd...
  • i nie znam zadnych fajnych tras. Wiem ,ze bede w Aninie,moze tam jakies fajne trasy znacie-albo w okolicy, moze wzdluz wisly czy cus, moze w strone Wilanowa??? i W puszczy Kampinowskiej,czy tam wogole mozna jezdzic na rowerze? JAk tak, to tez prosze o jakies trasy, bo mam zamiar rower do auta spakowac i tam podjechac i jezdzic, wiec gdzie najlepiej... Dzieki i pozdrawiam warszawiakow-ale bucow kierowcow warszawskich nie!! Naprawde, to co sie u was dzieje na drogach to masakra, rzez...
  • Przebywam aktualnie we Wloszech (toskania) i bardzo podobaja mi sie te pagorkowate tereny w trakcie jazdy na rowerze. Niestety u nas w Warszawie gorek jest kilka. Czy znacie gdzie sw okolicy Warszawy jakas fajna pagorkowata trase (nie wymagam 10 km podjazdow), w sam raz na weekend (1-2 dni)?
  • Na Pradze Poudnie Wcale nie ma ścieżek. W tym roku usiłowali zrobić parę kilometrów szlaków, ale to nie ma większego sensu, bo to jest najczęściej razem z chodnikiem, co niewiele daje!
  • :) Wybieram sie jutro na trase dlugosci -/+ 160-200 km ( he,he...tak sobie mysle ? ) i tresci nastepujacej: Warszawa-Mlociny(sciezka rowerowa)-Burakow-Lomianki-Kielpin-Dziekanow-Pienkow ( ulica Rolnicza )-Palmiry-Janowek-Truskawka(szosa i sciezka szlakowa po lesie)-Wiersze-Kiscienne-DabrowaStara-Gorki(szosa)-KampinosNarty- KampinosGranica***(szutrowa lesna droga)-???FamulkiBrochowskie- FamulkiKrolewskie-TulowiceOsadaPuszczanska?(sciezka szlakowa po lesie, szosa)???-Sladow-Krom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się