szlaki

(7 wyników)
  • I tu po części mamy to co nas do gór ciągnie... pakując plecak nie zapomnijmy jednak o głowie. Zapraszam na mój .
  • normalnie wstyd.... czy autorzy sa ze stolycy? :) z tragarzami na Inca Trail!!??!! haha, te trase stare Amerykanki w sandalach przechodza... normalnie mozna tam pociagiem lokalnym dojechac, a zeby wynajmowac agencje na taki spacer?? Ludzie, wstydu nie macie... zeby nie bylo, bylem tam 8 lat temu - fakt, widoki piekne, ale komercja juz wtedy gryzla w oczy - obecnie, mozna nawet nad Machu Picchu polatac helikopterem :)
  • Czy ktoś może był w Parku Narodowym „Słowacki Raj" i może mi udzielić informacji czy poradzi sobie tam dość sprawne 7-letnie dziecko. Chodzi mi o poruszanie się po drabinkach i innych występujących tam ubezpieczeniach.
  • Z końcem września zaczynam Annapurna Circuit, brakuje mi paru szczegółów do puzzla. Ludzi dobrej woli proszę o info: 1) czy to prawda, że wejście do rezerwatu A. (30$) należy opłacić w Katmandu albo Pokharze, bo na szlaku biorą 2xstawka (nie mówię oczywiście o maoistach ...). Czy do tego potrzebny jest jakiś formularz / foto ? 2) Czy wypełnienie wniosku wizowego ściągniętego z internetu przyśpiesza procedurę na lotnisku ? Czy to prawda że można w ten sposób uniknąć kolejek ? Po...
  • Czy ktoś z forumowiczów podróżował ostatnio w rejonie Annapurny ? Bardzo prosze o info, czy zamieszki i niepokoje, które w ostatnim okresie nawiedziły Nepal, miały / mają wpływ na możliwość trekkingu w tej okolicy. Pozdro.
  • wybieram się w Tatry słowackie w sierpniu. Nie byłem nigdy wcześniej. Czy ktoś z was mógłby polecić jakies dobre, tanie kwatery?!
  • Jaką wycieczkę objazdową polecacie? Chodzi o coś niedrogiego, ale żeby zobaczyć ciekawe miejsca, no i w miarę przyzwoity standard za niewielką cenę. Jakie biuro - jaki kraj?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się