szlaki

(8 wyników)
  • W którym miejscu w Piasecznie można "wbić" się na zielony szlak rowerowy w kierunku Góry Kalwarii ? Stamtąd niebieskim do Czerska. W sieci krążą niezbyt dokładne 2 wersje mapek i zgłupieć od nich można :) www.piaseczno.pl/images_menus_big/649/48dc0f39265ce/szlaki_rowerowe.jpg piaseczno.eu/index.php?mnu=177 Czy szlaki są dobrze oznaczone czy też warto zabrać ze sobą GPS ?
  • Z tego co kojarzę przejazd rowerem po chodniku w terenie zabudowanym jest niedopuszczalny. Jako jeszcze "świeży" mieszkaniec Piaseczna wybrałem się na wycieczkę rowerową po Piasecznie i okolicach... trach chciał, że szlak rowerowy poprowadzony jest przy świeżo wyremontowanej ulicy Chyliczkowskiej po chodniku.... :) Czy obecne przepisy pozwalają wykonywać remont drogi i przy tym nie wytyczyć ścieżki rowerowej? Czy projektant szlaku rowerowego miał na uwadze, że poprowadził go po chodnik...
  • KTR Pędziwiatr ma okazję zaprosić Państwa na kolejną wycieczkę. Tym razem odwiedzimy zaprzyjaźnioną lodziarnię,spotkamy sarny w Lesie Chojnowskim,odwiedzimy echo w Wielkim Dole,zrosi nas słony deszczyk solanki a jak czas pozwoli to nawet pogramy w golfa. Chętni? No to jedziemy! Zbióreczka w najbliższą niedzielę,31 maja,o godzinie 10.00 pod budynkiem Gosir w Piasecznie przy ul.Sikorskiego. Do zobaczenia Z turystycznym pozdroweieniem. KTR Pędziwiatr
  • Cześć Prosba o porade. Gdzie wybrac sie na rowery ? Z dziecmi. Co to przejada max 10 km ? I zprzyczepka rowerowa. Zeby bez korzeni droga byla. I zeby jakis cel byl. Sklep z lodami. Staw z kaczkami, itepe. Będę wdzięczny. Arek
  • Zieloną ścieżkę rowerową z Piaseczna do Czerska ostatnio przemierzałem na początku maja i wszystko było z nią OK. Wczoraj wybrałem się znowu tą ścieżką i ku mojemu zdumieniu ktoś odgrodził solidnym żelaznym płotem na podmurówce kawał lasku koło Góry Kalwarii wraz z fragmentem ścieżki. Przy okazji naściągał gałęzi i drzewa tak aby uniemożliwić przejazd rowerem tego fragmentu ścieżki na 100 metrów przed płotem, poza terenem zagrodzonym (widocznie aby zniechęcić z korzystania z tego fragmentu ś...
  • Jak w temacie. Miłośniczka wąskich torów,tudzież normalnej kolei posukiwana. Cel:wspólne patrolowanie szlaku piaseczyńskiej kolejki wąskotorowej przy zachodzącym słońcu ;-) Zgłoszenia na priv. Znajomości w światku kolejowym będą dodatkowym atutem.
  • Witam, Mam do was bardzo gorącą prośbę. Przygotowywuję się do finału olimpiady z przedsiębioczości i wiedzy o regionie ( olimpiada.org.pl). Chciałem napisac coś o rozwoju gminy Piaseczno. Wybór padł na turystykę i czas wolny. Tak więc moja prośba brzmi - co my, jako mieszkańcy gminy sądzimy o tym problemie patrząc na centrum miasta, O.W Wisła, wąskotorówkę, spaloną i wiele innych miejsc. Co możnaby dodac, zmienic, poprawic, czego nam brakuje. Pozdrawiam, JU
  • Sponiewierałam się na szlakach, tak jak pisałam objazd czarnego + niebieski na Konstancin, każdy je umieszcza na mapce regionalnej ale nikt ich nie kontroluje, gdybym nie znała trasy to kto wie, czarna farba zeszła ledwo widać, gałęziami zarosnięte i za rzadko namalowane, do tego na niektórych krzyżówkach znikły strzałki rozjazdowe z opisem, sezon w pełni, rowerów dużo, możnaby gdzie indziej wytyczyć szlak są scieżki wygodniejsze, aż się proszą też dodatkowe 2-3 szlaki, kto się ty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się