szlaki

(7 wyników)
  • Turyści są oburzeni. Jedno z najładniejszych miejsc w Parku Krajobrazowym Beskidu Małego straciło swój urok, powstaje tam willa ogrodzona prawie dwumetrowym płotem Turyści narzekają, że Łysa Przełęcz jest już teraz prywatną własnością Kiedyś była tam polana, z której roztaczał się jeden z najładniejszych widoków w tej części Beskidów. Miejsce to zresztą do dzisiaj zachwalają wszystkie przewodniki, bo nie wszyscy wiedzą, że przestało ono istnieć. Na polanie, dosłownie na szlaku turystycz...
  • co chwila mnie wylogowuje, już nie mówiąc o tym że każdy wątek otwiera się pięć minut, grrryzę..
  • Jechałam teraz naszą starą dobrą PKP. I poszłam sobie do Warsu na małe co nie co i piwko. I co? I jajco. Usłyszałam tekst: "piwo zostało wycofane ze sprzedaży w Warsie zgodnie z obowiązującą stawą o wychowaniu w trzeźwości". W lutym jeszcze można było napić się w Warsie złotego z pianką w czerwcu już nie... Już kiedyś prohibicja była i tu i tam. I co z tego wynikło? Fajowo jest...
  • Czołem:) Któż z miłosników Tatr nie zna podniebnego szlaku Orlej Perci.... "Nie znosi brawury, pychy i nieostrożności. Ceni rozsądek i pokorę To jedyny taki szlak w polskich górach, podobnego nie ma nawet w słowackich Tatrach, o wiele bardziej rozległych od naszych. O zachwycające miejsca w Tatrach nietrudno. Nęcą doliny, stawy, łagodne Czerwone Wierchy, szlaki na Szpiglasowy Wierch, gdzie można minąć się ze świstakiem, czy słynne Rysy. Ale to właśnie przejście Orlej Perci ...
  • "Naczelnik TOPR postuluje zdjęcie łańcuchów i drabinek z Orlej Perci, by zniechęcić niedoświadczonych turystów. Dyrekcja Tatrzańskiego Parku Narodowego w odpowiedzi na sugestie ratowników na razie zapowiada wprowadzenie od najbliższych wakacji ruchu jednokierunkowego na najtrudniejszym odcinku trasy. Z Orlej Perci powinny zniknąć łańcuchy i drabinki - postuluje naczelnik TOPR. Nie ma drugiego takiego szlaku w polskich Tatrach: prowadzi powyżej 2000 m n.p.m. granią Tatr Wysokic...
  • Tu macie link do bardzo ciekawej trasy rowerowej wzdłuz naszej wschodniej granicy. www.exoticpoland.info/pe.php?t=trasa#TRPE_a_Nadbuzanski_Szlak_Rowerowy Jak dobrze pójdzie, jeszcze w te wakacje zaliczymy częśc szlaku rowerowego - z Suwałk do Białowieży:) Pozdro Krzysztof
  • Dzis firma Pana Czesława Langa - Lang Team - przygotowała w Warszawie festyn rowerowy połączony z wyscigiem kolarskim dla amatorów. I było super:) Piekne banery, rowerowe stragany i najwazniejsze - wyscig..... Startowali w nim moi dwaj koledzy z amatorskiej grupy EST, piszący nieraz na tym forum:) Z gwiazd widziałem Pana Czesława Langa, wicemistrza olimpijskiego w kolarstwie z 1980 roku z Moskwy, Pana Lecha Piaseckiego - mistrza świata z szosy i z toru i Pana Cezarego Zamane - triu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się