Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      tchawica

tchawica

(3 wyniki)
    • Proszę o pomoc. Moja mała (4latka i 8 m-cy) ma zapalenie gardła, krtani i tchawicy. Byłam dzisiaj u pediatry.Dała jej SUMAMED (antybiotyk). Nie chcę jej podawać tego świństwa. Kaszle najmocniej rano, kaszel jest suchy,dudniący czasami szczekający. W ciągu dnia nie kaszle mocno(9-10 razy). Wczoraj dawałam jej Hepar Sulf. 30ch - w ciągu dnia 5 granulek. Nie wiem czy dobrze dawkuję. Skarży się na ból gardła. Gardło ma rozpulchnione i czerwone. Dodatkowo ma zawalony nos, katar żółtaw...
    • Witam, proszę o poradę bo już nie mam siły chodzić po lekarzach :( Miesiąc temu syn wrócił z przedszkola z zielonym katarem, do którego dołączył kaszel. Katar szybko wyleczyłam (sól fizjol+ olejek herbaciany-polecam!), ale pozostał kaszel szczekający, mokry. Gorączkował przez tydzień. Dalej kaszel przeszedł w suchy. Oskrzela i płuca czyste. Gardło tylko zaczerwienione. Homeopatka klasyczna przepisała -Causticum C200. Niestety poprawy nie było, a wręcz się pogorszyło. Kaszel się nasilił...
    • Witam. W sobotę straciłam głos. Po kuracji zaleconej przez homeopatkę w niedzielę głos odzyskałam, chociaż miałam straszną chrypę i b. ciężko było mi mówić. W niedzielę dołączył się koszel, w poniedziałek do kaszlu prowokowało mnie już wszystko - mówienie, powietrze wdychane i drapanie w gardle. I znów wizyta o homeo, która stwierdziła, że postara się do tego nie dopuścić, ale wątpi czy nie skończy się to antybiotykiem. Dzisiaj chrypka (od soboty brak poprawy), kaszel, po nocy z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się