-
Polecam sie jako polskojęzyczny przewodnik po Japonii. Mieszkam w Tokio od 10 lat, mówie po japońsku, studiowałam kulturę Japonii. Nie pobieram opłaty za serwis przewodnika po Tokio od turystów indywidualnych - chce się po prostu podzielić moją wiedzą na temat Kraju Kwitnacej Wiśni i porozmawiać po polsku :).
Chętnie też udzielę wszelkich wskazówek jak tanio podróżować, gdzie zjeść, co warto zobaczyć.
Jestem w stanie zorganizować noclegi w świątyniach buddyjskich, tradycyjnych minshiuku, a...
-
Witam,
na przełomie maja i czerwca planuję krótki (8-10 dni) wypad. Rozważam dwa różne miejsca: Cape Town lub Tokio. Chciałbym 4-5 dni połazić po mieście i 4-5 ruszyć w jakieś ciekawe miejsce w okolicy. Nie byłem, ani w RPA, ani w Japoni, więc chętnie posłucham Waszych rad, rekomendacji, informacji, propozycji.
Czy wg Was warto na tak krótki wypad wybrać się w jedno z tych miejsc, a jesli tak to które miejsce doradzacie. Co tam trzeba koniecznie zobaczyć, a co można sobie darować, na co zw...
-
Bede tam tylko 4 dni(stopover),czwartego dnia odlatuje wieczorem
jeden dzien poswiecam na wycieczke pod Mt.Fuji
zostaja praktycznie 2 pelne dni na zwiedzanie...co naistotniejsze?
ostatni na zakupy..gdzie warto zajrzec??
Bede wdzieczny za pomoc
-
Czy ktoś wie czy w Tokio są takie pralnie uliczne jak w GB czy USA?
-
Wybieram się w sierpniu i chciałbym właśnie tam spać. Macie może
jakieś doświadczenia z tego typu miejsc (może jakieś sugestie?)
-
Wybieram sie w wakacje do znajomego do Tokio (ten znajomy jest Japonczykiem)
na zaproszenie. Znam go dlugo ale slabo. Czy w Japonii czeka duzo
niebezpieczeństw na samotna dziewczyne, czy moze jest tak bezpieczne jak
Monachium albo Wieden.
Dziekuje za rady,
P.S. Jakie najlepiej zabrac prezenty do Japonii?
Co oni od nas lubia?
ola
-
Zaciekawil mnie ten felieton o Japonii i stolicy gejsz. Ludzie czesto
kradniecie reczniki, szlafroki, yukaty w hotelach? Co jeszcze
zabieracie?
-
Niedawno zdecydowalismy sie z zona na podroz do Japonii - mamy juz bilety do Tokio na sierpien.
Wiem, ze aby dobrze caly ten kraj zwiedzic to potrzeba kilku miesiecy i to jeszcze o kilku porach
roku ale mamy tylko 21 dni. Mam wiec kilka pytan do znawcow Kraju Kwitnacej Wisni co do wyboru
miejsc i srodkow transportu.
Przyblizony szkic podrozy obejmowalby:
HONSHU:
Tokio
Matsumoto(?)
Takayama
Kyoto
Nara
Ise(?)
Himeji
Hiroszima i Miyajima (Itsukushima)
KYUSHU: