Dodaj do ulubionych

Cape Town - RPA vs. Tokio

IP: 91.212.223.* 14.03.13, 14:24
Witam,
na przełomie maja i czerwca planuję krótki (8-10 dni) wypad. Rozważam dwa różne miejsca: Cape Town lub Tokio. Chciałbym 4-5 dni połazić po mieście i 4-5 ruszyć w jakieś ciekawe miejsce w okolicy. Nie byłem, ani w RPA, ani w Japoni, więc chętnie posłucham Waszych rad, rekomendacji, informacji, propozycji.
Czy wg Was warto na tak krótki wypad wybrać się w jedno z tych miejsc, a jesli tak to które miejsce doradzacie. Co tam trzeba koniecznie zobaczyć, a co można sobie darować, na co zwracać szczególną uwagę i na co uważać ? Bedę bardzo zobowiązany, ża wszelkie sugestie i podpowiedzi.
pozdrawiam
M
Obserwuj wątek
    • glupota.nie.boli [...] 15.03.13, 22:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • iza42 Re: Cape Town - RPA vs. Tokio 19.03.13, 21:26
      Nie znam Tokio wiec nie moge nic porownac. Cape Town jest pieknym miastem bardzo malowniczo polozonym, ma mnostwo atrakcji turystycznych, nad ktorymi rozpisywac sie nie mam tutaj czasu. Problemem jest pora roku. Napisales, ze wybierasz sie tam na przelomie maja i czerwca, wtedy na poludniowej polkuli jest poczatek zimy, dni sa krotkie. Cape Town znane jest ze swojej kaprysnej, wietrznej i deszczowej pogody. Najlepsza pora na odwiedzenie Cape Town jest lato - pomiedzy grudniem a marcem . Wiec moze jednak Tokio?
      • Gość: nakamura Kutno czy Konin? IP: 65.210.104.* 20.03.13, 01:20
        Dobrze, ze sie nie rozpisujesz. To leniwy pytek ktory i tak do swojego
        watku nie powroci. Jaki "podroznik" takie pytane:)
      • Gość: Marcepan Re: Cape Town - RPA vs. Tokio IP: 91.212.223.* 20.03.13, 09:54
        Iza42, bardzo dziękuję za podpowiedź. Własnie o takie spostrzeżenia i podpowiedzi mi chodziło. Nie oczekiwałem otrzymania przewodnika i "rozrysowania" trasy.
        Jeszcze raz dziękuję. Wybiorę się na te 10 dni do Tokio i może jakieś ciekawe okolice.
    • Gość: travelka Re: Cape Town - RPA vs. Tokio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 11:35
      Byłam i tu i tu; jedno i drugie miejsce ma swoje plusy i minusy. Oba miasta są ciekawe ale jakbym miała gdzieś wrócić to tylko do Cape Town z jego okolicami.
      • Gość: Marcepan Re: Cape Town - RPA vs. Tokio IP: 91.212.223.* 28.03.13, 11:41
        Dzięki za opinię. Czy wybrałabyć CT również biorąc pod uwagę porę roku tj. początek czerwca ?
        • Gość: travelka Re: Cape Town - RPA vs. Tokio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 17:23
          Ja byłam koniec stycznia czyli niby środek lata a i tak było różnie ( głównie wiatr, a w Petorii gdzie też była codziennie padało). Zależy kto co lubi. Zimno nie będzie a ocean i tak jest zimny i tak więc 0 kąpieli. Do zwiedzania pogoda nie powinna być zła.
          • iza42 Re: Cape Town - RPA vs. Tokio 29.03.13, 07:58
            troche statystyki ponizej
            www.weather.com/weather/wxclimatology/monthly/graph/SFXX0010
            Cieplo nie jest a w czerwcu najwiecej deszczu. Jakie sa szanse , ze obejrzysz piekna perspektywe ze szczytu Gory Stolowej? Minimalne, bo wszystko bedzie w chmurach.
            Tak wiec chyba lepiej wybrac sie tam latem .
            • Gość: Marcepan Re: Cape Town - RPA vs. Tokio IP: 91.212.223.* 29.03.13, 11:00
              Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Planuje zatem Tokio :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka